Toyota Full Hybrid Yaris in Geneve

Toyota Full Hybrid Yaris in Geneve

dinsdag 23 april 2013 11:08:48

Aandrijflijn Yaris 20% lichter dan die in een Prius

De nieuwe Toyota Yaris Hybrid is voorzien van een geheel nieuw ontwikkelde aandrijflijn met een compacte maar krachtige elektromotor en een 1,5 liter motor. Het geheel is maar liefst 20% lichter dan het volledig hybride systeem van de Auris en Prius. Omdat het batterijpakket onder de achterbank gemonteerd wordt, biedt de Full Hybrid Yaris evenveel binnenruimte - voor zowel de inzittenden áls hun bagage - als de versies met (uitsluitend) een verbrandingsmotor.

Beste combinatie in het B-segment

Dankzij de krachtige hybride techniek is de Full Hybrid Yaris trendsettend als het gaat om de combinatie van prestaties (100 pk) en duurzaamheid (verbruik én uitstoot). Geen enkele andere auto in zijn segment biedt de mogelijkheid om in de stad geheel zonder uitstoot van NOx, PM en CO2 aan het verkeer deel te nemen.

Geen compromis op het gebied van comfort

Ondanks zijn hoge mate van efficiency doet de Full Hybrid Yaris geen compromis op het gebied van comfort. Zaken als climate control, een traploze CVT-automaat en een audiosysteem met USB- en MP3-aansluiting zullen standaard zijn. Prijzen en (overige) specificaties worden op een later moment bekend gemaakt. Wel staat vast dat de Yaris de goedkoopste hybride auto zal worden op de Nederlandse markt. De Full Hybrid Yaris staat in juni in de showroom.

Dit zijn de eerste foto's van de Full Hybrid Yaris. De zuinigste benzineauto op de markt beleeft begin maart zijn debuut op de Autosalon van Genève. De hybride Yaris wordt de goedkoopste hybride in de markt en combineert de ongekend zuinige en bewezen betrouwbare hybride techniek met het gebruiksgemak en de (volledige) binnenruimte van zijn broer: de voor de Auto van het Jaar 2012 genomineerde Yaris met een benzine- of dieselmotor. En met zijn 74 kW/100 pk is de hybride variant ook de krachtigste uitvoering. De consumentenrichtprijs van de Full Hybrid Yaris bedraagt circa 18.000 euro en staat in juni in de showroom.

 

De hybride Yaris heeft een eigen gezicht. Het strakke ontwerp is dynamisch en aerodynamisch tegelijk en blijft exclusief voorbehouden voor deze uitvoering. Aan de voorkant is het nieuwe gezicht van Toyota duidelijk herkenbaar aan de royale trapeziumvormige grille en de schuin oplopende koplampen met LED dagrijverlichting. Aan de achterzijde springen de LED achterlichten in het oog.


1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Toyota

Toyota autonieuws

Toyota Motor Corporation, Toyota Jidōsha Kabushiki- gaisha) is gemeten naar de beurswaarde (2007) de grootste autofabrikant ter wereld. De Japanse onderneming maakt deel uit van de Nikkei 225. Qua verkoopaantallen neemt Toyota sinds 2007 wereldwijd de eerste plaats in, nog voor General Motors.
Meer Toyota nieuws
Volgende generatie Toyota Aygo bespioneerd

Toyota Aygo test de kou

Toyota Aygo test in sneeuw

Toyota GAZOO Racing Yaris nu officieel

Vernieuwde Toyota Hilux

Toyota GR Yaris GRMN spyshots

Nieuwste model Toyota Land Cruiser

Stijlvolle nieuwe Toyota Corolla TouringAutoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2022 Contact: Autoliefhebber.com