Toyota Fuel Cell Sedan klaar voor de markt
Informatie
1 reactie
Geen reacties

Toyota Fuel Cell Sedan klaar voor de markt

donderdag 02 oktober 2014 13:36:49

De Fuel Cell Sedan (‘waterstofauto’) van Toyota heeft alles in zich om een succes te worden. Hij stoot geen enkele schadelijke stof uit, je kunt hem in drie minuten tanken en hij heeft een actieradius van honderden kilometers. Toch komt deze auto, die in 2015 in productie gaat, voorlopig niet naar Nederland. In ons land zijn vooralsnog weinig waterstof tankstations en de uitrol van die tank-infrastructuur vordert langzaam.

 

Desondanks heeft Toyota ervoor gekozen om het definitieve exterieur van de Fuel Cell Sedan vandaag in Europa te onthullen. Op de Paris Motor Show werd zojuist de waterstofauto voor het eerst aan het publiek getoond. Vanaf – naar verwachting – komende zomer wordt de auto geleverd in een aantal Europese regio’s waar geïnvesteerd is (en wordt) in de infrastructuur van waterstof tankstations.

 

Resultaat van ruim 20 jaar testen in de praktijk
De Fuel Cell Sedan van Toyota is het resultaat van meer dan 20 jaar testen in de praktijk. De vierdeurs 4-zitter behield in grote lijnen van de avant-garde carrosserie die Toyota de eerste Fuel Cell Concept Cars meegaf. Vanzelfsprekend kregen zaken als de extraverte grille, koplampen en het bijzondere dak een make-over.

 

Net zo baanbrekend als de Prius in 1997
Onderhuids is de Fuel Cell Sedan net zo baanbrekend als de hybride Prius dat was bij zijn marktintroductie in (alweer!) 1997. Om de ruimte aan boord te maximaliseren én om het zwaartepunt optimaal te krijgen, werden alle waterstof onderdelen inclusief de twee extreem sterke brandstoftanks, batterij én de waterstof cel in de bodem van de auto geïntegreerd. Onder de motorkap treffen we slechts de elektromotor aan, samen met een boost convertor en het elektronische regelsysteem.

 

Verhoogde betrouwbaarheid, verlaagde kosten
Het bijzondere van de Fuel Cell Sedan is dat Toyota kans heeft gezien de aandrijflijn te ontdoen van een luchtbevochtiger, die nodig is om de fuel stack optimaal te laten functioneren. De nieuw toegepaste techniek zorgt voor een vereenvoudigde aandrijflijn waardoor het systeem nóg betrouwbaarder, compacter, lichter en bovendien goedkoper geworden.

 

Uitrol in Japan, VS en Europa

Toyota start de productie van de Fuel Cell Sedan begin 2015 rustig op. De eerste exemplaren rollen in april volgend jaar van de band, kosten zo’n 7 miljoen Yen (50.000 euro) exclusief belastingen en zijn bedoeld voor de Japanse markt, waar stevig wordt geïnvesteerd in de tank infrastructuur in en rond Tokyo. Een paar maanden later volgen – naar verwachting – die regio’s in de Verenigde Staten en Europa waar (binnenkort) waterstof getankt kan worden. Wat de Fuel Cell Sedan buiten Japan gaat kosten, is nog niet bekend gemaakt.

 

Fuel Cell veelbelovend; infrastructuur een must
De komst van de Fuel Cell auto past naadloos in Toyota’s langetermijnvisie: Towards Zero Emission. De ontwikkeling van duurzame auto´s is gebaseerd op drie principes: het omarmen van verschillende energiebronnen, het ontwikkelen van extreem efficiënte auto’s met een lage uitstoot én ervoor zorgen dat deze duurzame auto’s gekocht worden omdat ze fijn zijn om te rijden. Waterstof kan uitstekend duurzaam worden geproduceerd met behulp van bijvoorbeeld zonne- en windenergie. De uitrol van een goede waterstof infrastructuur is uiteraard een cruciale voorwaarde bij het succesvol in de markt zetten van deze veelbelovende technologie.

Toyota Fuel Cell Sedan klaar voor de markt
Toyota Fuel Cell Sedan klaar voor de markt
Er zijn nog geen reacties. Plaats een reactie door op bovenstaande button te klikken.
Specificaties
Auto: Toyota Fuel Cell Sedan
Op beurs: Autosalon van Parijs 2014
Automerk: Toyota
Automodel: Fuel Cell
Uitvoering: Sedan

Toyota
Toyota Motor Corporation, Toyota Jidōsha Kabushiki- gaisha) is gemeten naar de beurswaarde (2007) de grootste autofabrikant ter wereld. De Japanse onderneming maakt deel uit van de Nikkei 225. Qua verkoopaantallen neemt Toyota sinds 2007 wereldwijd de eerste plaats in, nog voor General Motors.
Meer Toyota nieuws
Stijlvolle nieuwe Toyota Corolla Touring

Toyota C-HR 1.8 Hybrid AdventureAutoliefhebber.com is in 1999 gestart met eigenaar Armand van Amersfoort. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Overstappen.nl  een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2019 Contact: Autoliefhebber.com | Sponsor: Creeperz game merchandise, Qlik Sense downloaden, Power BI