Tips bij het Online auto verkopen

Tips bij het Online auto verkopen

Wanneer je de verkoop van je eigen auto goed aanpakt kan deze je nog veel geld opleveren. Hieronder staan een aantal tips om je auto zo goed mogelijk te verkopen en zo meer aan de verkoop van je auto te verdienen. Dit kan snel een paar honderd euro schelen in prijs en veel tijd besparen.

APK Keuring
Om jouw verkoop wat betrouwbaarder te maken is een nieuwe APK keuring noodzakelijk. Dit maakt de auto aantrekkelijker en het geeft meer zekerheid voor de potentiële kopers. Zij zien dan namelijk dat de auto nog veilig en degelijk is. Zorg dat er onderhoud wordt gepleegd als dat nodig is. Dit laat ook zien dat je de verkoop serieus neemt. Het is aan te raden om ervoor te zorgen dat alle accessoires en aanvullende opties (weer) werken. Schrijf deze accessoires en aanvullende opties ook allemaal in de advertentie.   Zorg ervoor dat je alle bonnen en kwitanties van reparaties goed bewaard zodat je deze kan overleggen met de potentiele koper

 

Schoonmaken
Je auto goed schoonmaken is ook belangrijk voor de verkoop. Dit geeft de auto weer een nieuwe uitstraling en het staat mooier op de foto’s bij je advertentie. Ga langs een goede carwash voordat je de foto’s maakt en ook voordat de koper langs komt. De auto ziet er dan namelijk een stuk beter uit. Wie geld wil besparen zal een emmer en een spons (geen schuurspons!) moeten pakken. Allesreiniger of autoshampoo zal genoeg moeten zijn om de auto weer te laten glimmen. Spoel regelmatig met water het sop van je auto af. Droog het daarna af met een doek om vlekken te voorkomen.

 

De binnenkant van de auto kan een klus zijn, het hangt natuurlijk van jouw eigen rommel af. Haal eerst alle spullen eruit, zo voorkom je ook dat de volgende eigenaar er met jouw cd’s vandoor gaat. Haal ook de voetenmatjes eruit. Zorg dat je alle rommel, stof en andere viezigheid wegzuigt (ook de hoekjes waar je moeilijk bij kunt). Voor het dashboard kun je autoshampoo gebruiken. Kijk ook nog even onder de motorkap, deze moet ook vaak schoon worden gemaakt. Het stinken van een auto wordt vaak veroorzaakt door wat er achter de ventilatieroosters zit. Met een hogedruk luchtcompressor kan je dit eruit krijgen. En klaar! Je auto is weer schoon.

 

RDW en papieren van APK/aankoop
Naast de auto schoonmaken is het belangrijk dat je alle papieren bij je hebt. Het voertuigbewijs, een APK keuringsbewijs, het tenaamstellingbewijs en het overschrijvingsbewijs.

 

Online plaatsen
90 procent begint online zijn zoektocht naar auto’s. Je kunt bij Speurders.nl je auto verkopen en hier een gratis advertentie plaatsen. Neem dan  Binnen een paar stappen bereik staat je auto online. Maak goede foto’s voordat je het online plaatst. Wees eerlijk en uitgebreid in je toelichting. Zo voorkom je problemen. Wanneer je je advertentie plaatst op Speurders.nl, word je auto automatisch ook op Gaspedaal.nl getoond, een zoekmachine voor occasions met ruim 1 miljoen bezoekers per maand. Een extra boost dus voor jouw advertentie!

 

Succes met het verkopen van je auto en het besparen van honderden euro’s!

 
Autoliefhebber.com is in 1999 gestart met eigenaar Armand van Amersfoort. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Overstappen.nl  een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2021 Contact: Autoliefhebber.com