SUV Range Rover Evoque als cabriolet

SUV Range Rover Evoque als cabriolet

maandag 09 november 2015 07:01:17

Land Rover presenteert 's werelds eerste compacte premium SUV cabriolet. De nieuwe Range Rover Evoque Convertible parachuteert het geprononceerde design van de Evoque Coupé op een compromisloze cabriolet die gewapend is voor het rijden in alle jaargetijden. De onthulling voltrok zich op spectaculaire wijze in Londen, nadat inwoners van deze stad eerder al hadden kunnen kennismaken met driedimensionale draadsculpturen van de nieuwe Evoque Convertible.

De nieuwste aanwinst binnen het gamma van Range Rover opende voor het eerst het dak tijdens een spectaculaire lichtshow met de nieuwste projectietechnologie, waarbij het duister van de herfstnacht transformeerde naar het gouden licht van een opkomende lentezon. De adembenemende onthulling voltrok zich tegen het decor van de ‘Univerity of Arts’ die is gehuisvest in het beroemde Central Saint Martins gebouw in Granary Square, Kings Cross, Londen.

 

De projectie bestreek een oppervlakte ter grootte van tien tennisbanen en kwam tot stand dankzij twintig projectoren met een gezamenlijke lichtopbrengst van 400.000 lumen. Bij de show waren ook de 1.080 fonteinen en 4.320 LED-lampen van Granary Square betrokken om de sfeer van de veranderende seizoenen spectaculair in te kleuren.

 

De introductie van de nieuwe Convertible markeert een nieuw hoogtepunt in de line-up van de Evoque. Het vijfde lid van de Range Rover-familie is de meest exclusieve en tegelijk meest terreinwaardige cabriolet ooit. Voor het eerst is de authentieke stijl en luxe van Range Rover te vinden in een veelzijdige vierzitscabrio, zonder de karakteristieke merkwaarden van Land Rover uit het oog te verliezen. De Range Rover Evoque Convertible voldoet in alle opzichten aan de hoge standaards op het gebied van kwaliteit, robuustheid, verfijning, veiligheid en allround capaciteiten. Er is zelfs een innovatieve bevestiging voor ski's ontwikkeld voor degenen die de Evoque Convertible inzetten voor de reis naar exclusieve wintersportoorden als die in Courchevel of Aspen.

 

Gerry McGovern, Land Rover Design Director en Chief Creative Officer: “De Range Rover Evoque Convertible is een cabriolet voor alle seizoenen. Zijn elegante vormgeving en toonaangevende techniek zijn een aanwinst voor de Range Rover-familie. Een symbool van verfijning, luxe en creatief design, waarvoor de stedelijke omgeving zoals die van Londen een soort van natuurlijke habitat is. Het past dus om dit model juist op deze locatie te onthullen, een van ’s werelds meest toonaangevende en beroemdste centra voor kunst- en designopleidingen.”

 

De University of Arts London (UAL) is een van de grootste in zijn soort in Europa. Design, mode en beeldende kunst zijn de vakgebieden. UAL geeft college op zes plaatsen, waaronder Central Saint Martins.

 

Land Rover verwacht een wereldwijde SUV-verkoopgroei van 20 procent in de komende vijf jaar*. De unieke Evoque Convertible speelt als nieuwkomer in dit segment een belangrijke rol om de 45-jarige successtory van Range Rover verder uit te bouwen. Sinds de introductie in 2010 heeft de Evoque het luxe SUV-segment veranderd. Het is het meest succesvolle model in de portfolio van Land Rover met een verkoopaantal wereldwijd tot nu toe van bijna 500.000.

 

Elektrisch bedienbare cabriokap ook rijdend te bedienen
De Evoque Convertible zit vol geavanceerde en innovatieve technologie. De elektrisch bedienbare, stoffen cabriokap bezit een aantal uitzonderlijke kwaliteiten. Dankzij de nauwkeurig ontworpen structuur blijft de cabriolet in gesloten toestand trouw aan het oorspronkelijke silhouet, terwijl de kap strak aansluit op de achterzijde wanneer geopend. Het is tevens het langste en breedste cabriodak van dit moment. Desondanks laat de kap zich in slechts 18 seconden volledig openen. Het sluiten neemt 21 seconden in beslag. Bovendien is het mogelijk de kap te bedienen bij snelheden tot 50 km/u. Het hoogwaardige canvas dak is voorzien van een geluidsisolerende laag, waardoor het interieur bij gesloten kap praktisch even stil is als dat van de reguliere Evoque. De inhoud van de bagageruimte is met 251 liter riant voor een cabriolet.

 

Het Roll-Over Protection systeem zorgt voor extra veiligheid in het geval van een koprol. Het systeem bestaat uit twee aluminium steunen die in slechts 90 milliseconden uit het achterste deel van de carrosserie omhoog schieten om inzittenden te beschermen. Ook is de Evoque Convertible voorzien van actieve veiligheidssystemen als Lane Keep Assist, parkeersensoren rondom, Driver Condition Warning en Autonomous Emergency Braking.

 

InControl Touch Pro
In de Range Rover Evoque Convertible debuteert een nieuw InControl Touch Pro infotainmentsysteem met een 10,2-inch touchscreen. Dit systeem legt de lat nog hoger op het gebied van respons en connectiviteit en biedt onder meer 3G-verbinding, volledige smartphone-integratie, deur-tot-deur navigatie en een premium geluidsinstallatie.

 

Drie viercilindermotoren
Land Rover levert de Range Rover Evoque Convertible met een keuze uit drie viercilindermotoren. De benzineversie wordt aangedreven door de krachtige Si4 met 176 kW (240 pk). Dieselen kan met de 110 kW (150 pk) of de 132 kW (180 pk) variant van de sterke 2.0 Ingenium dieselmotor die genoegen neemt met slechts 5,1 liter brandstof per 100 kilometer (149 g/km CO2). Beide krachtbronnen zijn standaard gekoppeld aan een 9-trapsautomaat.

Onmiskenbaar Range Rover
De terreinwaardigheid is van dezelfde klasse als bij de Evoque Coupé en vijfdeurs. De cabriolet bezit dezelfde door Land Rover ontwikkelde vierwielaandrijving met naar wens Wade Sensing. Dit is een uniek systeem dat real time informatie geeft over de diepte bij een doorwading.

 

De Convertible heeft ook duidelijk hetzelfde design-DNA als de Coupé en vijfdeurs. Ook deze is voorafgaand aan de onthulling eerst geshowd aan de hand van draadsculpturen. Een artistiek thema dat nu in 2015 andermaal is gebruikt om de Convertible voor te stellen. Begin oktober zijn er zes sculpturen geplaatst in de schaal 1:1 op diverse vermaarde en druk bezochte plekken in Londen.

 

Samenwerking met BORN Summit voor aanstormend creatief talent De onthulling van de Evoque Convertible markeert tevens het begin van een samenwerking tussen Land Rover en de BORN Summit of Creativity (born.com). Een unieke op crowdfunding gebaseerde jaarlijkse zoektocht naar nieuw creatief talent. Dit onderstreept Land Rovers toewijding om toekomstige designers te ontdekken en op te leiden. In de aanloop naar de BORN Summit of Creativity, die in maart 2016 plaatsvindt in Courchevel, zullen Land Rover en BORN een serie korte films vrijgeven over de processen en uitdagingen waarmee gevestigde creatieve leiders in hun werk te maken krijgen en over de wijze waarop beide partijen aankomend talent aanmoedigen.

 

De nieuwe Range Rover Evoque Convertible wordt geproduceerd in de fabriek in Halewood, waar ook de Evoque Coupé en vijfdeurs van de band rollen. De verkoop start komend voorjaar in meer dan 170 landen.


SUV Range Rover Evoque als cabriolet
SUV Range Rover Evoque als cabriolet
SUV Range Rover Evoque als cabriolet
SUV Range Rover Evoque als cabriolet
SUV Range Rover Evoque als cabriolet
SUV Range Rover Evoque als cabriolet
SUV Range Rover Evoque als cabriolet
SUV Range Rover Evoque als cabriolet
SUV Range Rover Evoque als cabriolet
SUV Range Rover Evoque als cabriolet
SUV Range Rover Evoque als cabriolet
SUV Range Rover Evoque als cabriolet
SUV Range Rover Evoque als cabriolet
SUV Range Rover Evoque als cabriolet
SUV Range Rover Evoque als cabriolet
SUV Range Rover Evoque als cabriolet
SUV Range Rover Evoque als cabriolet
SUV Range Rover Evoque als cabriolet
1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Landrover

Land Rover autonieuws

De Land Rover is op de Amerikaanse Willy's Jeep na het oudste terreinwagenmerk ter wereld. De wagen ontleent zijn naam aan de verwachting dat hij veel op het land gebruikt zou worden. Zo droeg de eerste brochure die werd uitgegeven nog voordat de auto in productie was de titel "The Land Rover for the farmer, the countryman and general industrial use".
Meer Landrover nieuws
Land Rover onthult Classic Defender Works V8 Trophy II

Range Rover Sport SVR begint testfase

Range Rover PHEV model 2022 betrapt

Range Rover Sport model 2023 betrapt

Range Rover PHEV bertrapt

Spyshots Range Rover Evoque LWB

Interieur spyshots Range Rover

Land Rover Defender 90 met V8 gespotAutoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2024 Contact: Autoliefhebber.com