3,7 seconden naar 100 km/uur
Supersnelle Ford Mustang Mach-E GT

Supersnelle Ford Mustang Mach-E GT

maandag 28 september 2020 17:50:33

Ford heeft voor het eerst in Europa de high-performance Mustang Mach-E GT onthuld. Deze volledig elektrische Mustang accelereert in 3,7 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u1, de snelste acceleratietijd in zijn klasse. De nieuwe Ford Mustang Mach-E GT komt eind 2021 naar Europa.

Ford rust de Mustang Mach-E GT uit met een 342 kW (465 pk) sterke volledig elektrische aandrijflijn en all-wheel drive, zodat de bestuurder het potentieel volledig kan benutten en maximaal kan genieten van de prestaties die de GT uitvoering biedt. Voor volledige gemoedsrust gaat de aanschaf van de Mustang Mach-E GT gepaard met toegang tot een toonaangevend netwerk van oplaadpunten in heel Europa. Klanten die dit jaar of in de loop van volgend jaar een Mustang Mach-E GT bestellen, krijgen vijf jaar lang gratis toegang2 tot het FordPass Charging Network. Dit netwerk van oplaadpunten groeide in minder dan een jaar met bijna 25 procent en telt momenteel ruim 155.000 laadstations in heel Europa. Eigenaren van een Mustang Mach-E GT hebben verder een jaar gratis toegang2 tot het IONITY-snellaadnetwerk, dat nu 270 laadstations omvat en naar verwachting tegen het einde van het jaar vierhonderd.

 

De Ford Mustang Mach-E GT maakte gisteren in Rotterdam zijn Europese debuut tijdens de kick-off van het Go Electric evenement in Nederland. De Go Electric presentatie is vanaf vandaag ook voor publiek toegankelijk en bestaat uit diverse praktische en boeiende activiteiten die de vragen van consumenten rondom geëlektrificeerd rijden beantwoorden en de voordelen laten zien van de verschillende typen elektrische aandrijflijnen.

 

Karakter van iconische, oorspronkelijke Mustang 
De Mustang Mach-E GT is qua prestatievermogen en karakter vergelijkbaar met de iconische, oorspronkelijke Mustang-sportauto. Maar hij biedt tevens de mogelijkheid om vijf inzittenden met elektrische verfijning te vervoeren. De 342 kW (465 pk) sterke dual motor-aandrijflijn levert een maximumkoppel van 830 Nm. De topsnelheid is begrensd op 200 km/u.

 

Ford rust de Mustang Mach-E GT uit met adaptieve MagneRide-wielophanging, lichtmetalen 20 inch velgen, rode remklauwen en exclusieve lakkleuren, waaronder Cyber Orange en Grabber Blue. In het interieur is een 15,5 inch full-HD touchscreen te vinden met het SYNC3– info tainmentsysteem van de nieuwste generatie. Dit systeem is zelflerend en herkent op een gegeven moment de voorkeuren en gewoonten van de bestuurder, zodat het vervolgens suggesties doet die optimaal op zijn wensen aansluiten. Het interieur is voorzien van Ford Performance-stoelen en een exclusief stuurwiel met inzetten van suède. Met zijn accupakket van 88 kWh heeft de Ford Mustang Mach-E GT een actieradius van 500 kilometer4 (WLTP). Het Intelligent Range systeem voorspelt nauwkeurig hoe ver de bestuurder nog kan rijden en houdt rekening met zijn eerdere rijgedrag, de weersvoorspellingen en rijgegevens van andere Mustang Mach-E’s via crowdsourcing. De standaarduitvoering van de Mustang Mach-E met achterwielaandrijving en 68kWh accupakket accelereert in 6,1 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u5. De actieradius bedraagt 440 kilometer4 (WLTP).

 

Ford bezorgt klanten die een volledig elektrisch of plug-in hybride model bezitten, extra gemak met het FordPass Charging Network, het grootste Europese openbare laadnetwerk, dat sinds oktober 2019 met ongeveer 30.000 laadpunten is gegroeid tot ruim 155.000 laadstations. In samenwerking met NewMotion kunnen Ford-klanten de FordPass-app gebruiken om in 21 Europese landen laadpunten te vinden, ernaartoe te navigeren en er te betalen. Voor een optimale gebruikservaring kunnen ze hierbij gebruikmaken van één account2.

 

Ford is ook een van de oprichters en aandeelhouders van IONITY, een consortium dat snellaadstations exploiteert langs autosnelwegen en op de belangrijkste Europese locaties. De laadnetwerken van FordPass en IONITY zijn vooral handig voor wie thuis of op het werk geen oplaadpunt heeft om zijn accu op te laden. Als bij een snellaadstation van IONITY met 150 kW wordt geladen, neemt de actieradius van de Mustang Mach-E, uitgerust met een Extended Range-accu en achterwielaandrijving, binnen 10 minuten6 toe met gemiddeld 119 kilometer. De totale actieradius bedraagt tot 610 kilometer4.

 

17 nieuwe geëlektrificeerde modellen op komst
Ford is van mening dat een breed aanbod aan geëlektrificeerde aandrijflijnen de juiste weg is naar een energie-efficiënte toekomst voor automobilisten. Tot eind 2021 introduceert Ford 17 nieuwe geëlektrificeerde modellen in Europa.

 

Ford doet een beroep op overheden, industrieën en instellingen om de weg naar verdere elektrificatie te ondersteunen met een snellere uitbreiding van de publieke oplaadinfrastructuur en een stabiel stimuleringsbeleid om het wagenpark te elektrificeren en sneller te verjongen. Ondertussen levert Ford diverse (plug-in) hybridemodellen die automobilisten helpen brandstof te besparen, initiatieven met betrekking tot schone lucht ondersteunen en consumenten het vertrouwen geven in elektrificatie.

 

In Nederland is negentig procent van alle Ford Puma’s die Ford tot augustus van dit jaar verkocht, uitgerust met de EcoBoost 48-volt mild hybride aandrijflijn. En tachtig procent van alle verkochte Kuga’s in dezelfde periode was een Kuga Plug-in Hybrid. De Mondeo wordt zelfs uitsluitend als hybride verkocht. Ook de populaire Focus en Fiesta zijn inmiddels leverbaar met mild hybride aandrijflijnen.

 

Uit een proef met twintig Ford Transit Custom Plug-In Hybrids, verdeeld over verschillende bedrijven die gezamenlijk meer dan 240.000 kilometer in het centrum van Londen aflegden, blijkt dat 75 procent van de gereden afstand elektrisch is afgelegd. Hiermee leverde de proef een significante bijdrage aan de vermindering van uitlaatgassen in het Londense centrum.

 

Uniek prototype met 1.400 pk
Ook de volledig elektrische Mustang Mach-E 1400 maakte gisteren in Rotterdam zijn debuut. Dit is een uniek prototype met een vermogen van meer dan 1.029 kW (1.400 pk). De Mustang Mach-E 1400 moet een brug slaan tussen wat een volledige elektrische auto kán en wat de consument dénkt dat een elektrische auto kan. Het spectaculaire prototype is het resultaat van een samenwerking tussen Ford Performance en tuningspecialist RTR Vehicles, waarin meer dan 10.000 uur aan arbeid is gaan zitten. De aerodynamica is geoptimaliseerd en door alle instelmogelijkheden van zijn zeven elektromotoren is de Mustang Mach-E 1400 breed inzetbaar, van driftauto tot circuitracer en alles daartussenin.


Supersnelle Ford Mustang Mach-E GT
Supersnelle Ford Mustang Mach-E GT
Supersnelle Ford Mustang Mach-E GT
Supersnelle Ford Mustang Mach-E GT
Supersnelle Ford Mustang Mach-E GT
Supersnelle Ford Mustang Mach-E GT
Supersnelle Ford Mustang Mach-E GT
Supersnelle Ford Mustang Mach-E GT
Supersnelle Ford Mustang Mach-E GT
1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Ford

Ford autonieuws

Ford Motor Company is wereldwijd toonaangevend op het gebied van auto's en mobiliteit. Het bedrijf is gevestigd in Dearborn, Mich., Verenigde Staten. Het bedrijf heeft 202.000 werknemers en 62 fabrieken wereldwijd. De kerntaken zijn het ontwerpen, fabriceren, op de markt brengen, financieren en onderhouden van een volledig assortiment personenauto's, pick-ups, SUV's en elektrisch aangedreven auto's van het merk Ford. Ook het luxemerk Lincoln maakt deel uit van Ford. Daarnaast houdt Ford zich via Ford Smart Mobility ook intensief bezig met nieuwe mogelijkheden. Met dit plan streeft Ford ernaar om toonaangevend te zijn op het gebied van connectiviteit, mobiliteit, autonome auto's, de klantervaring en data analytics. Meer informatie over Ford, zijn internationale producten of over de Ford Motor Credit Company

Ford Europa fabriceert, verkoopt en onderhoudt auto's van het merk Ford in 50 afzonderlijke markten en heeft ongeveer 52.000 werknemers in dienst. Joint ventures en zelfstandige activiteiten meegeteld, werken er ongeveer 66.000 mensen voor het bedrijf. Ford Europa bestaat uit Ford Motor Credit Company, Ford Customer Service Division en 24 productiefaciliteiten (16 eigen of ge´ntegreerde joint venture-faciliteiten en 8 zelfstandige joint venture-faciliteiten). De eerste auto's van Ford werden in 1903 naar Europa verscheept, hetzelfde jaar waarin Ford Motor Company is opgericht. De productie in Europa begon in 1911
Meer Ford nieuws
nieuwe foto's vernieuwde Ford Focus

Ford Everest komt naar Europa

Ford Ranger prototypes in Europa

Ford Evos niet shanghai only?

Ford Fiesta facelift spyshots

Ford Focus Active Wagon betrapt

Ford Focus tijdens wintertesten

Line-up Ford Puma uitgebreid met STAutoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2024 Contact: Autoliefhebber.com