Infraroodstraling verwarmt mensen sneller
Lexus RZ leverbaar met stralingsverwarming

Lexus RZ leverbaar met stralingsverwarming

dinsdag 27 december 2022 16:00:24

Meer comfort, ook tijdens koude dagen. De Lexus RZ 450e beschikt als eerste model van Lexus over een nieuw soort verwarming: stralingsverwarming. De innovatieve techniek zorgt er niet alleen voor dat de inzittenden het sneller warm hebben, hij draagt ook bij aan het energieverbruik van de auto.

In tegenstelling tot traditionele convectieverwarming, die de lucht verwarmt, gebruiken twee panelen voor in het interieur van de RZ infraroodstraling om alleen de vaste objecten in hun gezichtsveld te verwarmen. Dit verwarmt de bestuurder en voorpassagier sneller dan conventionele klimaatbeheersingssystemen. De stralingsverwarming verbruikt ook ongeveer 8% minder energie door alleen warmte af te geven waar dat nodig is, waardoor de belasting van het airconditioningsysteem wordt verminderd en de actieradius van het voertuig wordt behouden.

 

OMOTENASHI

Deze innovatie is een goed voorbeeld van hoe de ontwerpers van Lexus omotenashi, de uitzonderlijke Japanse gastvrijheid, hoog in het vaandel hebben staan. Gastvrijheid betekent in dit geval dat de inzittenden voorin de RZ op koude dagen als het ware een warme deken om hun benen krijgen. Dit wordt bereikt door de twee warmtestralers op kniehoogte achter de onderste instrumenten- en stuurkolompanelen te verbergen. Als de bestuurder of passagier fysiek contact maakt met het paneel, daalt de temperatuur automatisch tot 43 °C om ongemak te voorkomen.

 

AANVULLENDE WARMTE

De stralingsverwarming van de RZ is een aanvulling op de standaard interieurverwarming, die bij het gebruik van stralingswarmte wat minder hard hoeft te werken, en is een aanvulling op de stoelverwarming en het verwarmde stuurwiel. Het is geïntegreerd in Lexus Climate Concierge, het multi-zone klimaatregelsysteem dat automatisch de verwarmings- en koelsystemen van het interieur, de stoelen en het stuur aanpast om te allen tijde een optimaal thermisch comfort te garanderen voor alle inzittenden.

 

PRESIDENT LINE

Stralingsverwarming is standaard op de Lexus RZ 450e President Line, het topmodel van de Lexus RZ. Standaard beschikt de President Line over de meest uitgebreide uitrusting, waaronder onder meer 20 inch velgen, een Mark Levinson geluidsinstallatie, een Head-up Display, Ultra Suede stoelbekleding, stoelverwarming voor en achter, stoelventilatie voor, stuurwielverwarming en Intelligent Parking Assist.


Lexus RZ leverbaar met stralingsverwarming
Lexus RZ leverbaar met stralingsverwarming
Lexus RZ leverbaar met stralingsverwarming
Lexus RZ leverbaar met stralingsverwarming
Lexus RZ leverbaar met stralingsverwarming
Lexus RZ leverbaar met stralingsverwarming
Lexus RZ leverbaar met stralingsverwarming
1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Lexus

Lexus autonieuws

Lexus is sinds 1989 wereldwijd de naam van zeer luxe klassewagens van het Toyota- concern. Vooral in de Verenigde Staten is het merk erin geslaagd een volwaardige concurrent te zijn voor gevestigde merken in dit segment als Mercedes-Benz en BMW. Hoe de naam 'Lexus' is ontstaan is niet helemaal duidelijk, het wordt wel gezien als een acroniem voor 'Luxury cars for EXport to the US'.
Meer Lexus nieuws
De nieuwe Lexus LS 500h

Lexus LC Convertible Regatta Edition

De Lexus UX 300e Electric

Lexus ES 300h nu bij de dealer

Nieuwe zeer complete Lexus UX 250h

Lexus betoverende versie van LC

Nieuwe Lexus RC F SPORT Black Edition

Lexus RX 450hL voor zeven personenAutoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2023 Contact: Autoliefhebber.com