Stijlvol nieuw design voor BMW 1 Serie

Stijlvol nieuw design voor BMW 1 Serie

video
vrijdag 16 januari 2015 20:00:50

Grille, voorbumper en achterzijde van de BMW 1 Serie zijn flink gerestyled en het interieur oogt nog stijlvoller. Tevens introduceert BMW diverse drie- en viercilinder krachtbronnen uit de nieuwe motorenfamilie die andermaal de toon zetten in prestaties en laag verbruik. De BMW 120d, BMW 118d, BMW 116d en BMW 116d EfficientDynamics Edition komen dan ook in aanmerking voor 20 procent bijtelling. De nieuwe BMW 1 Serie staat vanaf 28 maart in de showroom en is medio februari te bestellen.

Van de BMW 1 Serie zijn in de afgelopen tien jaar wereldwijd bijna twee miljoen exemplaren verkocht. Met de modelvernieuwing bepaalt de BMW 1 Serie wederom de norm wat betreft rijplezier in het compacte premium segment. De nieuwe 3- en 5-deurs versies vallen op door een gewijzigd uiterlijk en interieur. Door de nieuwe benzine- en dieselmotoren en nieuwe BMW EfficientDynamics techniek pakken verbruik en CO2-uitstoot nog lager uit, waardoor er vier modellen in de 20 procent bijtellingscategorie vallen. De koppelrijke, hoogtoerige krachtbronnen met BMW TwinPower Turbo techniek zijn gekoppeld aan achterwielaandrijving, nog steeds uniek in het compacte segment. Deze aandrijving staat garant voor een intens sportieve rijbeleving. Bovendien is de standaarduitrusting uitgebreid. Verder levert de zescilinder-in-lijn krachtbron van de BMW M135i meer vermogen en zijn de nieuwste innovaties van BMW ConnectedDrive nu ook voor de BMW 1 Serie beschikbaar.

 

Nieuw sportief design met premium kenmerken.
Het uiterlijk van de BMW 1 Serie is zorgvuldig gerestyled met een sterke focus op stijlvolle sportiviteit en klasse. De kenmerkende BMW grille heeft een nieuw design en de luchtinlaten zijn vergroot. De voorzijde straalt dynamiek uit in vertrouwde BMW stijl. De nieuwe, ranker gevormde koplampen met LED-dagrijverlichting versterken dat beeld. Naar wens is de BMW 1 Serie uit te rusten met volledige LED-verlichting. De standaard LED-achterlichten vallen op door hun L-vormige signatuur. Ook ín de auto is de sportieve dynamiek en het premium gevoel doorgetrokken, zoals te zien is aan de gerestylede bovenzijde van de middenconsole waar de bedieningsknoppen van audio en climate control zijn gegroepeerd.

 

Automatische airconditioning, BMW Radio Professional en BMW iDrive standaard.
De uitrusting van de BMW 1 Serie is uitgebreid met 1-zone automatische airconditioning, een regensensor, BMW Radio Professional en BMW iDrive, compleet met een hoge resolutie 6,5-inch display maar dan in een nieuwe setting als semi-vrijstaande monitor. Naast de basisversie is te kiezen uit de uitvoeringen Model Essential, Model Sport, Model Urban en Model M Sport.

 

Nieuwe generatie motoren toonaangevend zuinig.
De BMW 1 Serie zet nieuwe normen op het gebied van brandstofverbruik dankzij een nieuwe generatie motoren en uitgebreide BMW EfficientDynamics techniek. Kopers kunnen nu kiezen uit drie- en viercilinder krachtbronnen van de nieuwe BMW motorenfamilie. Toonaangevend zuinig is de BMW 116d EfficientDynamics Edition met 85 kW (116 pk), een gemiddeld brandstofverbruik van 3,4 liter/100 km en een CO2-emissie van 89 g/km in de EU testcyclus. Daarmee komt hij in aanmerking voor 20 procent bijtelling. Dat geldt ook voor de BMW 116d, BMW 118d en BMW 120d.
Als alternatief voor de handgeschakelde zesversnellingsbak is een 8-traps Steptronic automaat mogelijk. (Deze is standaard bij de BMW 125d, BMW 120d xDrive en BMW M135i xDrive). Het is de nieuwste versie van deze automatische transmissie, waarvan het schakelmanagement is gekoppeld aan navigatiedata.

 

Het sportieve topmodel BMW M135i levert nu 240 kW (326 pk). Dat is een winst van 5 kW. Het gemiddeld brandstofverbruik komt uit op 8,0 liter/100 km en de CO2-uitstoot bedraagt 188 g/km. Net als de BMW 120d en BMW 118d is ook de BMW M135i te koppelen aan de vierwielaandrijving xDrive. Deze intelligente aandrijving biedt optimale tractie en stabiliteit en tilt de rijdynamiek naar een nog hoger niveau. De nieuwe BMW M135i xDrive (gemiddeld verbruik: 7,8 liter/100 km, CO2-emissie: 182 g/km) sprint van 0 naar 100 km/uur in slechts 4,7 seconden.

 

Geavanceerd onderstel en bandenspanningsweergavesysteem nu standaard.
Het geavanceerde onderstel zorgt samen met achterwielaandrijving en een nagenoeg perfecte gewichtsverdeling (50:50) tussen de voor- en de achterwielen voor een optimale handling en dynamiek. Opties zijn adaptieve schokdemping, M Sport wielophanging, Variable Sport Steering en een M Sport remsysteem. Een bandenspanningsweergavesysteem is voortaan standaard.

 

Nieuwe assistentiesystemen en services van BMW ConnectedDrive.
Tot de optionele bestuurdersassistentiesystemen van BMW ConnectedDrive behoort voorts radar gestuurde Active Cruise Control met Stop & Go functie. De nieuwste generatie Parking Assistant is niet alleen meer een meester in het fileparkeren, maar parkeert de BMW 1 Serie nu ook geheel automatisch haaks op de weg in. Voorzieningen als de Driving Assistant, achteruitrijcamera en het Speed Limit Info systeem met No Passing Info zijn eveneens als optie beschikbaar.
Alle modelversies van de vernieuwde BMW 1 Serie hebben standaard een simkaart waarmee het gebruik van de Intelligent Emergency Call en de BMW TeleServices functies mogelijk zijn, alsmede van optionele online mobiliteitsservices. Met BMW Online en Real Time Traffic Information kunnen bestuurders bovendien genieten van online entertainment functies. De applicaties van een smartphone kunnen gekoppeld worden aan het on board bedieningssysteem. Bediening is dan veilig, intuïtief en gemakkelijk via de iDrive knop. Het nieuwe Navigatiesysteem Professional kan met de smartphone worden geüpdate. Dat kan de eerste drie jaar na aanschaf van de auto kosteloos via de geïntegreerde simkaart.
 

Kort samengevat

 • Vier modellen in de 20% bijtellingscategorie: de BMW 120d, BMW 118d, BMW 116d en BMW 116d EfficientDynamics Edition.
 • Vernieuwde versie van de BMW 1 Serie, een model waarvan er in de afgelopen tien jaar bijna twee miljoen exemplaren zijn verkocht; gewijzigd uiterlijk voor de 3- en 5-deurs modellen, interieur met geavanceerde premium uitstraling en uitgebreide uitrusting. Versterking van zijn positie als toonbeeld van sportiviteit en pionier in efficiency binnen het compacte segment; nu met de nieuwste generatie motoren van de BMW Group en standaard met BMW EfficientDynamics techniek; superieure handling en dynamiek dankzij krachtige motoren met BMW TwinPower Turbo techniek, achterwielaandrijving, bijna perfecte gewichtsverdeling en geavanceerde ondersteltechnologie; verhoogd premium karakter door uitgebreidere standaarduitrusting; nieuwe bestuurdersassistentiesystemen en mobiliteits-services van BMW ConnectedDrive.
 • Sportief voorkomen versterkt door nieuwe, rank gestileerde koplampunits, nieuw ontworpen BMW grille en grotere luchtinlaten.
 • LED-dagrijverlichting standaard; volledige LED-verlichting voor het eerst als optie mogelijk.
 • Nieuwe in twee secties verdeelde LED-achterlichtunits in vertrouwde BMW L-vorm.
 • Hoogwaardig bedieningspaneel voor audio en climate control met chromen details en zwart glanzend oppervlak.
 • Automatische 1-zone airconditioning, regensensor, BMW Radio Professional en iDrive bedieningssysteem met hoge resolutie monitor van 6,5-inch maken nu deel uit van de standaarduitrusting.
 • Meer keuze om te personaliseren met de uitvoeringen Model Essential, Model Sport, Model Urban en Model M Sport.
 • BMW M135i met zescilinder-in-lijn benzinemotor, die 5 kW meer vermogen levert. Maximum vermogen nu 240 kW (326 pk). Plus exclusieve design- en uitrustings-features.
 • Drie- en viercilinder krachtbronnen van de nieuwe motorenfamilie van de BMW Group.
 • Nieuwe versie BMW 116d EfficientDynamics Edition met 85 kW (116 pk) en een gemiddeld brandstofverbruik van 3,4 liter per 100 kilometer volgens EU meetcyclus. Samen met CO2-uitstoot van 89 g/km maatgevend in efficiency binnen de BMW Group.
 • Handgeschakelde zesversnellingsbak en 8-traps Steptronic automaat nog efficiënter; schakelmanagement van Steptronic automaat gekoppeld aan navigatiedata.
 • •CO PRO modus nu model-specifiek, inclusief coasting-modus in combinatie met de 8-traps Steptronic automaat en Proactive Driving Assistant bij gebruik van het navigatiesysteem.
 • Uitgebreide range features van BMW ConnectedDrive: Intelligent Emergency Call en BMW TeleServices via standaard aanwezige simkaart. Optioneel: Active Cruise Control met Stop & Go functie, Parking Assistant nu ook met automatisch parkeren haaks op de weg, kaartupdates navigatie online via smartphone-connectie.
   

• Modelversies:
BMW M135i: Zescilinder-in-lijn benzinemotor met M Performance Turbo techniek (TwinScroll-turbotechnologie, High Precision Direct Injection, valvetronic variabel kleptiming, dubbele VANOS).

 • Cilinderinhoud: 2.979 cm3
 • Max. vermogen: 240 kW (326 pk) bij 5.800 – 6.000 toeren per minuut
 • Max. koppel: 450 Nm bij 1.300 – 4.500 toeren per minuut
 • Acceleratie [0 – 100 km/uur]: 5,1 sec. (automaat: 4,9 sec.)
 • Topsnelheid: 250 km/uur
 • Gemiddeld brandstofverbruik: 8,0 l/100 km (7,5 l/100 km)
 • CO2-emissie: 188 g/km (175 g/km)
 • Emissienorm: Euro 6
   

BMW M135i xDrive: Zescilinder-in-lijn benzinemotor met M Performance TwinPower Turbo techniek (TwinScroll-turbotechnologie, High Precision Direct Injection, valvetronic variabel kleptiming, dubbele VANOS).

 • Cilinderinhoud: 2.979 cm3
 • Max. vermogen: 240 kW (326 pk) bij 5.800 – 6.000 toeren per minuut
 • Max. koppel: 450 Nm bij 1.300 – 4.500 toeren per minuut
 • Acceleratie [0 – 100 km/uur]: 4,7 sec
 • Topsnelheid: 250 km/uur
 • Gemiddeld brandstofverbruik: 7,8 l/100 km
 • CO2-emissie: 182 g/km
 • Emissienorm: Euro 6
   

BMW 125i: Viercilinder-in-lijn benzinemotor met BMW TwinPower Turbo techniek (TwinScroll-turbotechnologie, High Precision Direct Injection, valvetronic variabel kleptiming, dubbele VANOS).

 • Cilinderinhoud: 1.999 cm3
 • Max. vermogen: 160 kW (218 pk) bij 5.000 toeren per minuut
 • Max. koppel: 310 Nm bij 1.350 – 4.800 toeren per minuut
 • Acceleratie [0 – 100 km/uur]: 6,4 sec. (automaat: 6,2 sec.)
 • Topsnelheid: 245 km/uur
 • Gemiddeld brandstofverbruik: 6,6 – 6,7 l/100 km (6,3 – 6,5 l/100 km)
 • CO2-emissie: 154 - 157 g/km (148 -151 g/km)
 • Emissienorm: Euro 6
   

BMW 120i: Viercilinder-in-lijn benzinemotor met BMW TwinPower Turbo techniek (TwinScroll-turbotechnologie, High Precision Direct Injection, valvetronic variabel kleptiming, dubbele VANOS).

 • Cilinderinhoud: 1.598 cm3
 • Max. vermogen: 130 kW (177 pk) bij 4.400 – 6.450 toeren per minuut
 • Max. koppel: 250 Nm bij 1.500 – 4.500 toeren per minuut
 • Acceleratie [0 – 100 km/uur]: 7,4 sec. (automaat: 7,2 sec.)
 • Topsnelheid: 225 km/uur
 • Gemiddeld brandstofverbruik: 5,7 – 6,0 l/100 km (5,6 – 5,9 l/100 km)
 • CO2-emissie: 132 - 139 g/km (129 -137 g/km)
 • Emissienorm: Euro 6
   

BMW 118i: Viercilinder-in-lijn benzinemotor BMW TwinPower Turbo techniek (TwinScroll-turbotechnologie, High Precision Direct Injection, valvetronic variabel kleptiming, dubbele VANOS).

 • Cilinderinhoud: 1.598 cm3
 • Max. vermogen: 100 kW (136 pk) bij 4.400 – 6.450 toeren per minuut
 • Max. koppel: 220 Nm bij 1.350 – 4.300 toeren per minuut
 • Acceleratie [0 – 100 km/uur]: 8,5 sec. (automaat: 8,7 sec.)
 • Topsnelheid: 210 km/uur
 • Gemiddeld brandstofverbruik: 5,4 – 5,7 l/100 km (5,6 – 5,9 l/100 km)
 • CO2-emissie: 125 - 133 g/km (129 -137 g/km)
 • Emissienorm: Euro 6
   

BMW 116i: Driecilinder benzinemotor met BMW TwinPower Turbo techniek (turbolader, High Precision Direct Injection, valvetronic variabel kleptiming, dubbele VANOS).

 • Cilinderinhoud: 1.499 cm3
 • Max. vermogen: 80 kW (109 pk) bij 4.500 – 6.000 toeren per minuut
 • Max. koppel: 180 Nm bij 1.250 toeren per minuut
 • Acceleratie [0 – 100 km/uur]: 10,9 sec.
 • Topsnelheid: 195 km/uur
 • Gemiddeld brandstofverbruik: 5,0 – 5,4 l/100 km
 • CO2-emissie: 116 - 126 g/km
 • Emissienorm: Euro 6
   

BMW 125d: Viercilinder-in-lijn dieselmotor met BMW TwinPower Turbo techniek (multi-stage hoge druk turbolading met variabele turbine geometrie, common rail directe injectie met solenoid injectoren, max. inspuitdruk: 2.500 bar).

 • Cilinderinhoud: 1.995 cm3
 • Max. vermogen: 165 kW (224 pk) bij 4.400
 • Max. koppel: 450 Nm bij 1.500 – 3.000 toeren per minuut
 • Acceleratie [0 – 100 km/uur]: 6,3 sec.
 • Topsnelheid: 240 km/uur
 • Gemiddeld brandstofverbruik: 4,3 – 4,6 l/100 km
 • CO2-emissie: 114 - 121 g/km
 • Emissienorm: Euro 6
   

BMW 120d: Viercilinder-in-lijn dieselmotor met BMW TwinPower Turbo techniek (turbolading met variabele turbine geometrie, common rail directe injectie met solenoid injectoren, max. inspuitdruk: 2.000 bar).

 • Cilinderinhoud: 1.995 cm3
 • Max. vermogen: 140 kW (190 pk) bij 4.000 toeren per minuut
 • Max. koppel: 400 Nm bij 1.750 – 2.500 toeren per minuut
 • Acceleratie [0 – 100 km/uur]: 7,1 sec. (automaat: 7,0 sec.)
 • Topsnelheid: 228 km/uur (228 km/uur)
 • Gemiddeld brandstofverbruik: 4,1 – 4,5 l/100 km (3,9 – 4,3 l/100 km)
 • CO2-emissie: 108 - 118 g/km (103 – 114 g/km)
 • Emissienorm: Euro 6
   

BMW 120d xDrive: Viercilinder-in-lijn dieselmotor met BMW TwinPower Turbo techniek (turbolading met variabele turbine geometrie, common rail directe injectie met solenoid injectoren, max. inspuitdruk: 2.000 bar).

 • Cilinderinhoud: 1.995 cm3
 • Max. vermogen: 140 kW (190 pk) bij 4.000 toeren per minuut
 • Max. koppel: 400 Nm bij 1.750 – 2.500 toeren per minuut
 • Acceleratie [0 – 100 km/uur]: 6,8 sec.
 • Topsnelheid: 222 km/uur
 • Gemiddeld brandstofverbruik: 4,3 – 4,7 l/100 km
 • CO2-emissie: 113 - 124 g/km
 • Emissienorm: Euro 6
   

BMW 118d: Viercilinder-in-lijn dieselmotor met BMW TwinPower Turbo techniek (turbolading met variabele turbine geometrie, common rail directe injectie met solenoid injectoren, max. inspuitdruk: 2.000 bar).

 • Cilinderinhoud: 1.995 cm3
 • Max. vermogen: 110 kW (150 pk) bij 4.000 toeren per minuut
 • Max. koppel: 320 Nm bij 1.500 – 3.000 toeren per minuut
 • Acceleratie [0 – 100 km/uur]: 8,3 sec. (automaat: 8,1 sec.)
 • Topsnelheid: 212 km/uur (212 km/uur)
 • Gemiddeld brandstofverbruik: 4,0 – 4,3 l/100 km (3,8 – 4,2 l/100 km)
 • CO2-emissie: 104 - 114 g/km (99 – 110 g/km)
 • Emissienorm: Euro 6
   

BMW 118d xDrive: Viercilinder-in-lijn dieselmotor met BMW TwinPower Turbo techniek (turbolading met variabele turbine geometrie, common rail directe injectie met solenoid injectoren, max. inspuitdruk: 2.000 bar).

 • Cilinderinhoud: 1.995 cm3
 • Max. vermogen: 110 kW (150 pk) bij 4.000 toeren per minuut
 • Max. koppel: 320 Nm bij 1.500 – 3.000 toeren per minuut
 • Acceleratie [0 – 100 km/uur]: 8,4 sec.
 • Topsnelheid: 210 km/uur
 • Gemiddeld brandstofverbruik: 4,3 – 4,7 l/100 km
 • CO2-emissie: 113 - 123 g/km
 • Emissienorm: Euro 6
   

BMW 116d: Driecilinder dieselmotor met BMW TwinPower Turbo techniek (turbolading met variabele turbine geometrie, common rail directe injectie met solenoid injectoren, max. inspuitdruk: 2.000 bar).

 • Cilinderinhoud: 1.496 cm3
 • Max. vermogen: 85 kW (116 pk) bij 4.000 toeren per minuut
 • Max. koppel: 270 Nm bij 1.750 – 2.250 toeren per minuut
 • Acceleratie [0 – 100 km/uur]: 10,3 sec. (automaat: 10,3 sec.)
 • Topsnelheid: 200 km/uur (200 km/uur)
 • Gemiddeld brandstofverbruik: 3,7 – 4,1 l/100 km (3,6 – 4,1 l/100 km)
 • CO2-emissie: 97 – 107 g/km (96 – 107 g/km)
 • Emissienorm: Euro 6

 

BMW 116d EfficientDynamics Edition: Driecilinder dieselmotor met BMW TwinPower Turbo techniek (turbolading met variabele turbine geometrie, common rail directe injectie met solenoid injectoren, max. inspuitdruk: 2.000 bar).

 • Cilinderinhoud: 1.496 cm3
 • Max. vermogen: 85 kW (116 pk) bij 4.000 toeren per minuut
 • Max. koppel: 270 Nm bij 1.750 – 2.250 toeren per minuut
 • Acceleratie [0 – 100 km/uur]: 10,4 sec.)
 • Topsnelheid: 195 km/uur
 • Gemiddeld brandstofverbruik: 3,4 – 3,8 l/100 km
 • CO2-emissie: 89 – 101 g/km
 • Emissienorm: Euro 6

Stijlvol nieuw design voor BMW 1 Serie
Stijlvol nieuw design voor BMW 1 Serie
Stijlvol nieuw design voor BMW 1 Serie
Stijlvol nieuw design voor BMW 1 Serie
Stijlvol nieuw design voor BMW 1 Serie
Stijlvol nieuw design voor BMW 1 Serie
Stijlvol nieuw design voor BMW 1 Serie
Stijlvol nieuw design voor BMW 1 Serie
Stijlvol nieuw design voor BMW 1 Serie
Stijlvol nieuw design voor BMW 1 Serie
Stijlvol nieuw design voor BMW 1 Serie
Stijlvol nieuw design voor BMW 1 Serie
Stijlvol nieuw design voor BMW 1 Serie
Stijlvol nieuw design voor BMW 1 Serie
Stijlvol nieuw design voor BMW 1 Serie
Stijlvol nieuw design voor BMW 1 Serie
Stijlvol nieuw design voor BMW 1 Serie
Stijlvol nieuw design voor BMW 1 Serie
Stijlvol nieuw design voor BMW 1 Serie
Stijlvol nieuw design voor BMW 1 Serie
1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
BMW

BMW autonieuws

Bayerische Motoren Werke werd in oktober 1913 door Karl Friedrich Rapp gesticht als vliegtuigmotorfabriek onder de naam Rapp Motorenwerke. Als locatie werd het Milbertshofendistrict in M?nchen gekozen vlakbij de Gustav Otto Flugmaschinenfabrik, een Duitse vliegtuigenfabriek van Gustav Otto en voorloper van de Bayerische Flugzeug Werke.
Meer BMW nieuws
Dikke BMW M8 CSL in de maak!

Laatste spionage BMW X5 M facelift

Gesplitste koplampen voor de vernieuwde BMW X7

BMW 5 Serie model 2024

BMW M2 spionage beelden

Eerste beelden BMW 5 Series G60

BMW X8 met gestapelde uitlaatpijpen

Elektrische BMW 3 Serie gespotAutoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2022 Contact: Autoliefhebber.com