Skoda VisionS is SUV designstudie in Geneve

Skoda VisionS is SUV designstudie in Geneve

autosalon geneve 2016
dinsdag 02 februari 2016 19:59:11

ŠKODA vertaalt de nieuwe, moderne designtaal naar het SUV-segment. Op de 2016 Geneva International Motor Show presenteert ŠKODA de VisionS, een designstudie die hint naar de toekomstige SUV van het merk. Het ontwerp laat een goede balans zien van esthetiek, kracht en functionaliteit. ŠKODA heeft de afgelopen jaren de complete modellijn vernieuwd en uitgebreid. Nu is het tijd voor de volgende stap: de verbreding van het merk met modellen in het SUV-segment.

ŠKODA presenteerde de nieuwe designtaal in 2014 met de VisionC ontwerpstudie. Nu vindt deze ontwerprichting ook zijn weg naar de SUV-klasse. De VisionS (S voor SUV) toont hoe ŠKODA’s toekomstige SUV, die groter wordt dan de huidige Yeti, eruit zou kunnen zien. Met een lengte van 4,70 meter en een breedte van 1,91 meter is het 1,68 meter hoge studiemodel meteen instant aanwezig. De binnenruimte waar ŠKODA bekend om staat, krijgt met deze auto ook een nieuwe dimensie: de VisionS heeft drie zitrijen en biedt royaal de ruimte aan zes passagiers.

 

Het design van de ŠKODA VisionS weerspiegelt de nieuwe, emotionele aantrekkingskracht van het merk: alle randen en lijnen zijn duidelijk, nauwkeurig en scherp, geaccentueerd door als kristal geslepen designelementen. Het samenspel van licht en schaduw zorgt voor krachtige effecten op de strak gebeitelde vlakken.

 

Vanuit het merklogo vertrekt een opvallende baan over de motorkap. Samen met de brede grille en de vier taps toelopende LED-koplampen geven deze de auto een stoer en karakteristiek gezicht dat meteen zijn SUV-karakter benadrukt. Het logo en de verticale grillespijlen kenmerken zich door als kristalgeslepen elementen – een eerbetoon van ŠKODA aan de Tsjechische kristalslijpkunst.

 

Het zijaanzicht illustreert direct het sterke SUV-karakter van de ŠKODA VisionS. De scherpe tornadolijn beslaat de hele lengte van de krachtige carrosserie. De hoekige wielkasten verbeelden het offroad karakter en de prominente schouderlijn vormt een diepe groef over de dorpels. De snel aflopende daklijn met spoiler en schuine achterruit zorgen voor het effect dat de auto zelfs bij stilstand lijkt te versnellen.

 

De achterzijde van de ŠKODA VisionS lijkt helemaal gebeeldhouwd uit één stuk. Een diffusor over de hele breedte huisvest de grote uitlaatpijpen, waardoor de SUV een krachtige houding heeft op de weg. Het ŠKODA logo en de ondiepe achterlichten met dynamisch geslepen, kristallijne behuizingen zitten net onder de lage achterruit. De C-vorm van de verlichting – kenmerk van ŠKODA, begint bij de VisionS bij de achterlichten en loopt optisch door tot de reflector in de bumper.

 

De ŠKODA VisionS is van 3 t/m 13 maart live te bewonderen op de Autosalon van Genève.


Skoda VisionS is SUV designstudie in Geneve
Nieuw terrein: VisionS toont toekomst van ŠKODA SUV portfolio
Skoda VisionS is SUV designstudie in Geneve
Nadrukkelijk aanwezig: krachtig en expressief design
1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Skoda

Skoda autonieuws

In 1895 begonnen de boekhandelaar V?clav Laurin en de slotenmaker V?clav Klement een fietsenfabriek, die in 1899 motorfietsen en in 1905 auto's ging produceren. In 1925 fuseerde Laurin & Klement met de fabrikant van spoorwegmateriaal ?koda. In 1945 ging de automobielfabriek zelfstandig verder met behoud van de naam en het logo.
Meer Skoda nieuws
Elektrische Skoda ENYAQ iV bijna 40K

Skoda ENYAQ iV en 510 km elektrisch

Skoda ENYAQ iV volledig elektrische SUV

Wereldprimeur: ŠKODA SCALA

Skoda Scala compact, ruim en slim

Skoda Kodiaq RS klokt recordtijd

Skoda Vision X is hybride SUV

Skoda Vision X is futuristische SUVAutoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2021 Contact: Autoliefhebber.com