Autosalon Geneve 2018
Skoda Vision X is hybride SUV

Skoda Vision X is hybride SUV

autosalon geneve 2018
maandag 05 maart 2018 19:38:27

Sportief, compact en boordevol geavanceerde technologie: dit is het ŠKODA-concept voor de stedelijke cross-over van de toekomst. Het onderzoek neemt karakteristieke eigenschappen van de succesvolle ŠKODA SUV-modellen, herinterpreteert ze en brengt ze over in een ander voertuigsegment. De ŠKODA VISION X viert zijn wereldpremière op de internationale autoshow van Genève in 2018. Compacte verhoudingen, korte uitsteeklengtes en precieze lijnen benadrukken het wendbare en sportieve karakter van de conceptauto. De binnenkant van de ŠKODA VISION X is uitgerust met innovatieve infotainmenttechnologie. Een bijzonder hoogtepunt: het bijzonder duurzame rijconcept van de ŠKODA VISION X combineert een CNG- en een benzinemotor met een elektromotor, die spontane vermogensafgifte en verhoogde wendbaarheid biedt, en een lage CO2-uitstoot van minder dan 90 gram per kilometer mogelijk maakt.

De ŠKODA VISION X kan op het eerste gezicht worden geïdentificeerd als een SUV van het al lang bestaande Tsjechische merk. Met de nieuwe stedelijke cross-over neemt ŠKODA AUTO de volgende systematische stap in zijn SUV-strategie. De ŠKODA VISION X staat voor behendigheid, veelzijdigheid en rijplezier, zowel in het stadsverkeer als bij het off-road rijden. Met zijn compacte buiten- en binnenafmetingen en geavanceerde infotainmentfuncties richt de ontwerpstudie zich perfect op de moderne levensstijl van actieve doelgroepen.

 

Outdoor excursies en recreatieve sportactiviteiten zijn de omgeving waarin de robuuste en compacte stedelijke cross-over zijn sterke punten laat zien. De conceptauto geeft inzicht in een toekomstig model dat, na de succesvolle lancering van de ŠKODA KODIAQ en ŠKODA KAROQ, de SUV-campagne van het merk zal voortzetten en het kleinere uiteinde van ŠKODA's SUV-familie als een stedelijke crossover-variant zal afronden.

 

Duurzaam rijconcept: meer wendbaarheid, minder uitstoot
Het aandrijfsysteem van de ŠKODA VISION X, dat is ontworpen voor duurzaamheid en wendbaarheid, wordt gevormd door toekomstgerichte technologie. Een nieuw geconfigureerd hybride systeem maakt spontane vermogensafgifte en lage emissiewaarden mogelijk. Voor het eerst is een zeer efficiënte en bijzonder emissiearme verbrandingsmotor gecombineerd met een door een riem aangedreven startergegenerator en een elektromotor op de achteras, die het voertuig over korte afstanden zelf kan aandrijven en bovendien overneemt. een ondersteunende boost-functie bij het wegrijden. Op of naast de weg kan vermogen worden geleverd aan de vooras, achteras of, indien nodig, aan alle vier de wielen. In het dagelijkse verkeer levert het geavanceerde hybride systeem van de ŠKODA VISION X een gecombineerde CO2-emissiewaarde van 89 gram per kilometer op bij het rijden in een EU-testcyclus (NEDC).

 

De 1,5-liter G-TEC-verbrandingsmotor van het conceptstudie met vier cilinders en turbolader is speciaal ontwikkeld voor gebruik met CNG (gecomprimeerd aardgas). Naast conventioneel gewonnen aardgas kan CNG ook de vorm aannemen van biogas of, met behulp van groene energie, synthetisch geproduceerd aardgas. CNG-voertuigen die op conventioneel aardgas rijden, stoten al tussen de 18 en 25 procent minder CO2 uit dan een model met een benzinemotor met een vergelijkbaar vermogen. Het aandeel stikstofoxide, zwevende deeltjes en andere emissies is ook aanzienlijk lager dan dat van benzine- of dieselmotoren. Door het toevoegen van biogas kan de CO2-uitstoot verder worden verminderd. Bij het draaien op 100 procent biogas of synthetisch aardgas zijn CNG-voertuigen CO2-neutraal.

 

Het CNG-aandrijfsysteem levert een vermogen van 96 kW (130 PS) en een maximumkoppel van 200 Nm. Eén CNG-tank bevindt zich onder de achterbank, de tweede achter de achteras. De CNG-motor drijft de vooras aan; de achteras wordt aangedreven door een elektromotor. De laatste wordt geactiveerd wanneer nodig - om extra kracht te genereren bij het wegrijden (boost-effect) of om de tractie op gladde oppervlakken en off-road te verbeteren. De opslagcapaciteit van de compacte accu van de elektromotor is voldoende om de conceptstudie puur elektrisch te voeden voor een afstand van maximaal twee kilometer. Zo kan de ŠKODA VISION X bijvoorbeeld in een woonwijk rijden, in stedelijke emissiearme gebieden of zelfs op het platteland met alleen de stroom van de elektromotor en zo vrijwel geruisloos reizen en een nulemissie produceren . De ŠKODA VISION X is het eerste ŠKODA-voertuig met vierwielaandrijving dat geen cardanas heeft.

 

De CNG-aandrijving wordt ondersteund door twee elektromotoren: de door een riem aangedreven startmotor van de verbrandingsmotor en een afzonderlijke op de achteras. Gecombineerd zorgen de verbrandingsmotor en de tweede motor voor continue vierwielaandrijving. Deze tweede motor haalt zijn energie uit een 48-volt lithium-ionbatterij. Dankzij de terugwinning van remenergie laadt de lithium-ionbatterij tijdens het rijden op: bij remmen en uitlopen zet de ŠKODA VISION X kinetische energie om in elektrische energie en gebruikt deze later voor het rijden. Zoals typisch is voor elektromotoren, is zijn maximumkoppel van 70 Nm onmiddellijk beschikbaar, waardoor de auto merkbaar reactiever en wendbaarder is bij het wegrijden en tijdens korte uitbarstingen van snelheid. De voordelen van de oplaadbare batterijen omvatten met name een lager gewicht, een hogere capaciteit en een betaalbare prijs.

 

In het dagelijkse verkeer zorgt het intelligente besturingssysteem van het hybride systeem voor een zo efficiënt mogelijke samenwerking tussen de verbrandingsmotor en de elektromotor. Bovendien stelt de Driving Mode Select de bestuurder in staat om de rijregelaar aan te passen. Met één druk op de knop kan de bestuurder de volledig elektrische rijmodus selecteren, zodat de ŠKODA VISION X zijn reis voortzet en geen uitstoot veroorzaakt.

 

De ontwerpstudie kan voorwiel, achterwiel of vierwielaandrijving gebruiken wanneer en wanneer nodig. De achterwielaandrijving brengt 1.000 Nm op de weg en dankzij een extra benzinetank heeft de VISION X een bereik van maximaal 650 kilometer. Dankzij het vermogen van de twee aandrijfeenheden accelereert de ŠKODA VISION X in 9,3 seconden van 0 tot 100 km / u; het heeft een topsnelheid van 200 km / h.

 

Merk-typisch ontwerp met kristallijne elementen en compacte verhoudingen
"Het ontwerp van de ŠKODA VISION X geeft uitdrukking aan levenslust en enthousiasme voor een actieve stadslevensstijl," zei hoofd van Design Oliver Stefani, en voegde eraan toe: "De ontwerptaal die typisch is in ŠKODA SUV-modellen is rigoureus overgenomen in een nieuw voertuig segment."

 

De nieuwste evolutie van de huidige designtaal voor de SUV-modellen van het merk is zichtbaar in het exterieurontwerp van de ŠKODA VISION X. De ŠKODA VISION X is 4.255 mm lang, 1.807 mm breed en 1.537 mm hoog; de wielbasis is 2.645 mm en de kofferruimte heeft een inhoud van 380 l. De 20-inch tweekleurige lichtmetalen velgen in een 3D-ontwerp met gepolijste lichtmetalen onderdelen en het antraciete, matte lakwerk op de spaken met kristallijn design versterken de robuuste algehele indruk.

 

Andere typische kenmerken van een ŠKODA SUV zijn de tornado-lijn die loopt van de koplampen naar de achterzijde, de naar achteren toelopende zijruiten en de opvallende wielkasten. Het emotionele uiterlijk van de ŠKODA VISION X wordt vooral benadrukt door de buitenafwerking in de kleurencombinatie FlexGreen en antraciet. Verschillende elementen in het interieur zijn afgewerkt in de carrosseriekleuren.

 

De merk-typische radiatorgrille met dubbele verticale lamellen en het ŠKODA-logo direct erboven op de motorkap onthullen de VISION X als een lid van de SUV-familie van de Tsjechische autofabrikant op het eerste gezicht. Het rooster en het logo zijn voorzien van achtergrondverlichting.

 

Het even kenmerkende ontwerp van de gedeelde koplampen, die de robuuste en beschermende aard van de ŠKODA VISION X benadrukken, volgt het ontwerp van de vorige SUV-modellen, de ŠKODA KAROQ en de ŠKODA KODIAQ. In de VISION X zijn de verlichtingsfuncties echter opnieuw gerangschikt: de subtiel ontworpen bovenste verlichtingseenheden - elk met vier lenzen gemaakt van met de hand gesneden loodkristal - zijn voorzien van dagrijverlichting en indicatoren met LED-technologie. De indicator bevat sequentiële lampjes (veegeffect). De onderstaande lampen - ook in een kristalontwerp met afgesneden lead - bieden LED-technologie voor het dimlicht en het grootlicht.

 

De driehoekige LED-achterlichten van de ŠKODA VISION X hebben ook een nieuw, maar toch typisch, design. Ze zijn eveneens in tweeën gesplitst en afzonderlijk in het achtergedeelte geïntegreerd. Samen vormen ze de 'C'-vorm die typerend is voor ŠKODA-modellen. De precieze lijnen worden vervolledigd met kristalheldere kristallen glaselementen die de achterlichten bedekken. Het in het bovenste lichtelement geplaatste achterlicht wordt geproduceerd door LED-eenheden met dezelfde driehoekige vorm als de lichtbronnen voor het dagrijlicht in het bovenste deel van de koplampen.

 

De lijnen die typisch zijn voor ŠKODA's huidige ontwerptaal zijn geïnspireerd op kristallijnen vormen en zijn te vinden in de koplampen, achterlichten en buitenspiegels van de conceptauto. De verwijzing naar de traditionele Tsjechische glaskunst in het ontwerp van het kristal wordt uitgedrukt door een exclusieve materiaalkeuze voor bijzonder opvallende details over de ŠKODA VISION X, zoals de sierlijsten en dubbele latten, het ŠKODA-logo op de motorkap en decoratieve elementen in de buitenspiegels . In plaats van het ŠKODA-logo is het aluminium ŠKODA-opschrift op de achterkant gemonteerd.

 

Nieuw interieur
Het interieur van de concept car biedt ŠKODA-typische royale afmetingen en veelzijdige ruimte voor passagiers en bagage. Het brede dashboard heeft een geweldige visuele aanwezigheid en een perfect ergonomisch ontwerp. Het beschikt over levendige en symmetrische oppervlakken met lijnen die de merk-typerende contour voor de voorkant van de motorkap weerspiegelen. Driehoekige functies, zoals de luchtuitlaten, zijn te vinden op het dashboard. Het interieur is uitgerust met een verscheidenheid aan speciale functies, die het veelzijdige en sportieve karakter van de ŠKODA VISION X benadrukken.

 

Een sportieve en actieve levensstijl wordt ook weerspiegeld in de gekozen materialen voor de zittingoppervlakken, de deurbekleding, de middenconsole en het dashboard. Een mix van ademende stoffen, kunstleer en rubberen oppervlakken kenmerkt de robuuste en sportieve interieur ambiance van de ŠKODA VISION X.

 

Verder is de ŠKODA VISION X voorzien van een middenconsole met een gepolijst glazen oppervlak, waardoor het mogelijk is om naar een display te kijken dat is aangesloten op de rijbesturing en de energiestroom van de twee motoren en de bedrijfsmodus van de omvormer te tonen. Veelkleurige afbeeldingen illustreren de verdeling van het koppel naar de voor- of achteras.

 

Baanbrekend: technologie en design voor infotainment en connectiviteit
Nu de nieuwste infotainment- en connectiviteitsfuncties beschikbaar zijn voor bijna alle ŠKODA-modellen, stimuleert de ŠKODA VISION X de digitalisering van ŠKODA-modellen grondig en biedt het digitale diensten aan zoals Smart Parking, HoppyGo, TwoGo en CareDriver. Deze technologieën:

 

  • leid de bestuurder naar beschikbare parkeerplaatsen
  • bied de auto aan voor verhuur wanneer het niet nodig is
  • bieden mogelijkheden voor het delen van auto's
  • of zorg er bijvoorbeeld voor dat kinderen worden opgehaald van de kinderopvang als hun ouder of voogd het niet op tijd kan redden.

 

Deze innovatieve functies dragen bij aan een bijzonder verbeterde, unieke en emotioneel beladen rijervaring in de ŠKODA VISION X. Ze zijn ontwikkeld in de ŠKODA AUTO DigiLab, een denktank die het innovatieve vermogen van de Tsjechische autofabrikant op het gebied van digitalisering versterkt. Het DigiLab ontwikkelt de basis voor innovatieve mobiliteitsconcepten, 'car2X'-communicatie, mobiele online diensten en een hele reeks andere technologische oplossingen die auto's digitaal verbinden met hun gebruikers en hun omgeving.

 

Dankzij de ŠKODA Connect-services zijn passagiers in de ŠKODA VISION X altijd online.
De auto beschikt ook over een digitaal instrumentenpaneel, waarmee inhoud individueel kan worden geselecteerd en gepositioneerd. Verder is de conceptauto uitgerust met een volledig nieuwe in-car monitor met een nieuw digitaal Human Machine Interface (HMI) -systeem. Het kleurendisplay met hoge resolutie en touchscreen-functionaliteit is in het dashboard geïntegreerd als een vrijstaande monitor boven de middenconsole. Het geeft een persoonlijk welkomstbericht weer voor de bestuurder zodra deze de deur opent en dient vervolgens als centraal display en besturingseenheid voor alle infotainment- en connectiviteitsfuncties die tijdens de reis beschikbaar zijn. Tegelijkertijd worden de persoonlijke instellingen van de bestuurdersstoel die zijn opgeslagen op de transpondersleutel geactiveerd, evenals comfortfuncties zoals airconditioning en ventilatie en het favoriete muziekprogramma.

 

De functies worden gevisualiseerd op het digitale instrumentenpaneel en de centrale monitor in de auto met behulp van nieuwe weergavemodi en grafische afbeeldingen, die ook zijn ontwikkeld in het ŠKODA AUTO DigiLab. Deze gebruiken kleurgecoördineerde lichteffecten.

 

De monitor in de auto kan met één druk op de knop omhoog worden gebracht, waardoor een smartphone in het ingebouwde dockingstation kan worden geplaatst. Door een mobiele telefoon aan te sluiten, kunnen alle functies van het infotainmentsysteem die zijn geïntegreerd via een internetverbinding of smartphone-apps direct aan boord van de ŠKODA VISION X worden gebruikt. Verder worden de adressen en agenda-items die in de smartphone zijn opgeslagen, evenals individuele mobiliteitspatronen gebruikt om de volgende rijbestemming te bepalen en de chauffeur verschillende routevoorstellen aan te bieden.

 

'Simply Clever': elektrische skateboards voor de laatste kilometer
Het 'Simply Clever'-concept voor de ŠKODA VISION X omvat een ander duurzaam idee. De kofferbak van de ŠKODA VISION X is uitgerust met speciale verankeringssystemen voor twee elektrische skateboards. De auto heeft ook twee helmen en een camera-drone, die de skateboarder kan gebruiken om een ​​video van hun snelle rit op te nemen. Bovendien zijn verwijderbare beschermers voor het nek- en ruggedeelte van de skateboarder ingebouwd in de rugleuningen van de sportstoelen van de bestuurder en de voorpassagier. Twee sportflessen zijn geïntegreerd in de middenconsole.


Skoda Vision X is hybride SUV
Skoda Vision X is hybride SUV
1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Skoda

Skoda autonieuws

In 1895 begonnen de boekhandelaar V?clav Laurin en de slotenmaker V?clav Klement een fietsenfabriek, die in 1899 motorfietsen en in 1905 auto's ging produceren. In 1925 fuseerde Laurin & Klement met de fabrikant van spoorwegmateriaal ?koda. In 1945 ging de automobielfabriek zelfstandig verder met behoud van de naam en het logo.
Meer Skoda nieuws
Elektrische Skoda ENYAQ iV bijna 40K

Skoda ENYAQ iV en 510 km elektrisch

Skoda ENYAQ iV volledig elektrische SUV

Wereldprimeur: ŠKODA SCALA

Skoda Scala compact, ruim en slim

Skoda Kodiaq RS klokt recordtijd

Skoda Vision X is futuristische SUV

Skoda Kodiaq L&K topversie in GeneveAutoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2022 Contact: Autoliefhebber.com