Skoda trapt SUV-offensief af met KODIAQ

Skoda trapt SUV-offensief af met KODIAQ

vrijdag 08 juli 2016 10:30:24

Met de KODIAQ staat ŠKODA aan het begin van een grootschalig SUV-offensief. De 4,70 meter lange SUV is een echte allrounder met de grootste bagageruimte in zijn klasse. De maximaal 7 zitplaatsen zijn eveneens een belangrijk aankoopargument in dit segment. Daarnaast verenigt de ŠKODA KODIAQ alle sterke punten van het merk: een expressief design, een hoge mate aan functionaliteit en tal van ‘Simply Clever’ features. Bovendien legt ŠKODA bij de KODIAQ - die begin 2017 leverbaar wordt - veel nadruk op infotainment, connectiviteit en assistentiesystemen.

ŠKODA debuteert met de KODIAQ in een voor het merk nieuw marktsegment - dat van de grote SUV’s - dat wereldwijd in rap tempo groeit. Het model biedt ŠKODA de mogelijkheid een nieuwe groep consumenten te bereiken, het marktaandeel te vergroten en de internationale positie van het merk verder te versterken.

 

Karaktervol
Al bij de eerste oogopslag ontpopt de KODIAQ zich als een echte ŠKODA, dankzij de nieuwe designtaal die ŠKODA nu introduceert in het SUV-segment. Bij dagelijks gebruik onderstreept het model zijn kwaliteiten als gezins-, vrijetijds- en zakenauto. Met plek voor maximaal 7 personen en een bagageruimte tot liefst 2.065 liter – de grootste in deze klasse – is de KODIAQ van alle markten thuis. De in lengterichting verstelbare achterstoelen zijn standaard, waarbij de rugleuning naar wens ingesteld kan worden.

 

Tot de vele ‘Simply Clever’ features behoren onder andere kunststof portierrandbescherming die automatisch wordt geactiveerd om schade aan de auto in parkeergarages of op parkeerterreinen te voorkomen. Voor de jongste passagiers is er een elektrisch kinderslot en een slaapcomfortpakket met speciale hoofdsteunen voor lange reizen.

 

Aan de top: connectiviteit
Met zijn innovatieve connectiviteitsopties staat de ŠKODA KODIAQ aan de top in zijn segment. De infotainmentelementen zijn gebaseerd op de tweede-generatie van de Modulaire Infotainment Matrix van de Volkswagen Group en bieden tal van functies en interfaces, en vertrouwen op capacitieve touchscreens. De high-end Columbus- en Amundsen-systemen voorzien ook in een Wifi hotspot. Optioneel is er een LTE-module voor het Columbus-systeem, voor een snelle internetverbinding voor mobiele apparaten.

De nieuwe mobiele online diensten van ŠKODA zijn verdeeld in twee categorieën: de Infotainment Online diensten bieden informatie en navigatie, de Care Connect diensten zijn bedoeld voor pech onderweg en noodhulp. De eCall noodhulpknop, die vanaf 2018 voor alle nieuwe auto’s in Europa verplicht is, maakt nu al deel uit van de Care Connect service. Andere online diensten werken via de ŠKODA Connect app op de smartphone.

 

Ook in het koppelen van de auto met de smartphone zet de ŠKODA KODIAQ een belangrijke stap voorwaarts. SmartLink, met Apple CarPlay, Android Auto, MirrorLinkTM en SmartGate, is optioneel beschikbaar voor het basis infotainmentsysteem Swing. SmartLink is standaard voor de meer geavanceerde systemen. De Phonebox met inductief opladen koppelt de smartphone aan de dakantenne en laadt het toestel slim op.

 

Betrouwbare hulp: rijassistentiesystemen
Voor de ŠKODA KODIAQ wordt een breed aanbod aan rijassistentiesystemen leverbaar. De Area View camera’s – een noviteit voor ŠKODA – brengen de directe omgeving rondom de auto op een monitor in beeld. Tow Assist maakt langzaam manoeuvreren met een aanhanger eenvoudig. De nieuwe Predictive Pedestrian Protection functie is een aanvulling op Front Assist. Parking Distance Control met remfunctie – eveneens nieuw – biedt uitkomst bij parkeermanoeuvres, waarbij de KODIAQ automatisch remt wanneer hij een obstakel ‘ziet’.

 

Krachtig en wendbaar
Bij de introductie van de ŠKODA KODIAQ – begin 2017 – biedt de SUV keuze uit vijf motoren: twee TDI diesels en drie TSI benzinemotoren. De meest krachtige benzineversie, de 2.0-liter TSI, staat met een vermogen van 132 kW/180 pk borg voor sportieve rijprestaties. Daarbij gaat hij dankzij een nieuw ontwikkeld verbrandingsproces echter net zo zuinig te werk als een kleinere motor. Het veelvuldig gebruik van extra sterke staalsoorten in de carrosserie maakt de KODIAQ ongewoon licht, wat eveneens een belangrijke reden is voor zijn lage verbruikswaarden.

 

Qua transmissie en overbrenging lopen de mogelijkheden uiteen van een handgeschakelde zesversnellingsbak of een DSG-automaat met dubbele koppeling en naar wens voor- of vierwielaandrijving. De prettige rijprestaties worden nog verder versterkt met Driving Mode Select en het nieuwe Dynamic Chassis Control (DCC). Met behulp van die systemen zijn de besturing, de gasrespons, de DSG-transmissie en het onderstel via diverse rijstanden op basis van persoonlijke voorkeur in te stellen.

 

Ook op de ongebaande paden voelt de ŠKODA KODIAQ zich uitstekend thuis. Vierwielaangedreven uitvoeringen beschikken over een speciale offroadstand. Waarbij door een druk op de knop alle relevante systemen – motormanagement, assistentiesystemen, elektronische chassissystemen als ABS en ESC, en het onderstel in combinatie met het optionele DCC, automatisch overschakelen naar offroadcondities.


Skoda trapt SUV-offensief af met KODIAQ
Skoda trapt SUV-offensief af met KODIAQ
Skoda trapt SUV-offensief af met KODIAQ
1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Skoda

Skoda autonieuws

In 1895 begonnen de boekhandelaar V?clav Laurin en de slotenmaker V?clav Klement een fietsenfabriek, die in 1899 motorfietsen en in 1905 auto's ging produceren. In 1925 fuseerde Laurin & Klement met de fabrikant van spoorwegmateriaal ?koda. In 1945 ging de automobielfabriek zelfstandig verder met behoud van de naam en het logo.
Meer Skoda nieuws
Elektrische Skoda ENYAQ iV bijna 40K

Skoda ENYAQ iV en 510 km elektrisch

Skoda ENYAQ iV volledig elektrische SUV

Wereldprimeur: ŠKODA SCALA

Skoda Scala compact, ruim en slim

Skoda Kodiaq RS klokt recordtijd

Skoda Vision X is hybride SUV

Skoda Vision X is futuristische SUVAutoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2021 Contact: Autoliefhebber.com