zware beproeving in de ‘Groene Hel’
Skoda Kodiaq RS klokt recordtijd

Skoda Kodiaq RS klokt recordtijd

donderdag 14 juni 2018 13:29:28

Emotie, sportiviteit en een passie voor auto’s. ŠKODA weet die kwaliteiten samen te brengen in twee letters: ‘RS’ (Rally Sport). Al vóór zijn officiële introductie bewijst de ŠKODA KODIAQ RS – de eerste high-performance SUV van het Tsjechische merk – dat hij zijn mannetje staat op ’s werelds meest uitdagende circuit. Coureur Sabine Schmitz noteerde met de KODIAQ RS een nieuw ronderecord voor zevenpersoons SUV’s op de legendarische Nordschleife van de Nürburgring.

Fuchsröhre, Schwedenkreuz en Karussell; deze secties van het beroemde en beruchte Nordschleife-circuit zijn voor autosportliefhebbers wereldwijd welbekend. Geen ander circuit is uitdagender en nergens anders verkennen bestuurders en auto’s hun grenzen tot op de limiet als op het 20,832 km lange circuit in de Duitse Eifel. De ŠKODA KODIAQ RS doorstond de zware beproeving in de ‘Groene Hel’ en klokte een tijd van 9:29.84, een nieuw ronderecord op de Nordschleife voor zevenpersoons SUV’s.

 

30.000 ronden op de Nordschleife

Tijdens de recordronde was het Sabine Schmitz die de KODIAQ RS over de Nordschleife stuurde. Schmitz neemt regelmatig deel aan het Duitse lang-duurrace kampioenschap (VLN) en de 24-uurs race op de Nürburgring. In 1996 was ze zelfs de eerste vrouw die deze legendarische race won, een huzarenstukje dat ze een jaar later herhaalde. Dankzij een lange periode als bestuurder van de ‘Ring Taxi’ en als presentatrice van diverse auto TV-programma’s heeft Schmitz wereldwijd een breed publiek aan haar weten te binden. Naar schatting heeft ze inmiddels meer dan 30.000 ronden op de Nordschleife op haar conto staan.

 

“De ŠKODA KODIAQ RS biedt volop rijplezier op het circuit,” verklaart Sabine Schmitz. “Met de KODIAQ RS heeft ŠKODA het potentieel van zijn grote SUV maximaal benut. Ik kan me goed voorstellen dat ik hem in de toekomst op de Nordschleife regelmatig ga tegenkomen.”

 

František Drábek, Head of Compact Models van ŠKODA AUTO en verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de KODIAQ RS, was eveneens present bij de recordpoging. Hij onderstreept dat “de KODIAQ RS bij uitstek de veelzijdigheid en ruimte van een gezinsauto weet te combineren met emotie en sportiviteit.”

 

2.0 BiTDI met 176 kW/239 pk

De nieuwe 2.0 BiTDI in de KODIAQ RS is goed voor 176 kW/239 pk. Daarmee bezorgt hij de grote SUV sportieve prestaties en een uitstekende responsiviteit, ook bij lage toerentallen. Binnen het KODIAQ modelprogramma is de 2.0-liter BiTDI dieselmotor exclusief voorbehouden aan de RS. Dankzij Dynamic Sound Boost is het vermogen van de koppelsterke diesel nadrukkelijk hoorbaar. Met het adaptieve Dynamic Chassis Control (DCC) inclusief Driving Mode Select en progressieve besturing was de vierwielaangedreven auto – die voor deze gelegenheid in de Eifel nog was gehuld in een camouflage-trim – bij uitstek berekend op zijn taak om een nieuw ronderecord op de Nordschleife te klokken.

 

De ŠKODA KODIAQ RS beleeft zijn officiële wereldprimeur in oktober tijdens de autoshow van Parijs.


Skoda Kodiaq RS klokt recordtijd
Skoda Kodiaq RS klokt recordtijd
Skoda Kodiaq RS klokt recordtijd
Skoda Kodiaq RS klokt recordtijd
1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Skoda

Skoda autonieuws

In 1895 begonnen de boekhandelaar V?clav Laurin en de slotenmaker V?clav Klement een fietsenfabriek, die in 1899 motorfietsen en in 1905 auto's ging produceren. In 1925 fuseerde Laurin & Klement met de fabrikant van spoorwegmateriaal ?koda. In 1945 ging de automobielfabriek zelfstandig verder met behoud van de naam en het logo.
Meer Skoda nieuws
Elektrische Skoda ENYAQ iV bijna 40K

Skoda ENYAQ iV en 510 km elektrisch

Skoda ENYAQ iV volledig elektrische SUV

Wereldprimeur: ŠKODA SCALA

Skoda Scala compact, ruim en slim

Skoda Vision X is hybride SUV

Skoda Vision X is futuristische SUV

Skoda Kodiaq L&K topversie in GeneveAutoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2022 Contact: Autoliefhebber.com