Skoda Fabia en Combi volgende maand op Autosalon

Skoda Fabia en Combi volgende maand op Autosalon

donderdag 25 september 2014 09:15:54

De compleet nieuwe ŠKODA Fabia viert op de Autosalon van Parijs (2 t/m 19 oktober 2014) een dubbele wereldpremière: als Hatchback én als Combi. Met een modern, dynamisch en strak design vol emotie is de nieuwe ŠKODA Fabia klaar voor de catwalk. De derde generatie is zuiniger dan ooit en biedt innovatieve veiligheidssystemen, comfort en infotainmentsystemen die normaliter alleen in grotere auto’s zijn te vinden. De bagageruimte is met 330 liter de grootste in zijn klasse. Met de dubbele Fabia première gaat ŠKODA geavanceerd en op volle kracht door met het grootste modellenoffensief ooit.

 

Na de Škoda Octavia is de ŠKODA Fabia het bestverkopende Škoda model met in totaal bijna 3,5 miljoen geproduceerde exemplaren sinds 1999. Zijn uitzonderlijke kwaliteiten maken het één van de meest populaire auto’s in zijn klasse. En nu zet de compleet nieuwe derde generatie van deze compacte lieveling opnieuw de standaard. 

 

“De nieuwe Škoda Fabia is, in ieder opzicht, meer auto en biedt zowel innovatieve technologie als een strak design vol emotie”, aldus Škoda CEO Prof. Dr. h.c. Winfried Vahland. “Een geweldige auto voor hart en verstand, ideaal voor de moderne, stedelijke mobiliteit van vandaag. Wij zijn ervan overtuigd dat de nieuwe Fabia een volgend hoofdstuk in het succesverhaal van dit model zal schrijven, nieuwe klantengroepen voor zich zal winnen en, als een belangrijke pijler van onze groeistrategie, de reputatie van het merk op de internationale markten verder zal versterken", aldus Vahland.

 

VisionC

De nieuwe ŠKODA Fabia laat als eerste productiemodel zien hoe de ontwerprichting van ŠKODA is geëvolueerd naar een expressiever en krachtiger design. Voor de eerste keer hebben de ŠKODA ontwerpers designelementen van het  spectaculaire VisionC designmodel in serieproductie gebracht. Tegelijkertijd zijn er ook invloeden van ŠKODA Motorsport zichtbaar. De aanzienlijk scherpere looks van de Hatchback en de Combi benadrukken de heldere als kristal geslepen vormen, duidelijke lijnen en een hoge mate van precisie en detail. De nieuwe Fabia en Fabia Combi tonen gebalanceerde, evenwichtige proporties en zijn 90 mm ​​breder en 31 mm lager dan hun voorgangers. Bovendien imponeren ze met een breed scala aan personaliseerbare functies - zowel voor het exterieur als het interieur.

 

Compacte auto met de nieuwste technologie

Een primeur is de nieuwe MirrorLink™ technologie, waarmee smartphone apps eenvoudig aan de Fabia gekoppeld en bediend kunnen worden. Dankzij de nieuwe motoren (vier benzine en drie diesels), een verlaagd gewicht – de lichtste uitvoering weegt 980 kg – en een verbeterde aerodynamica, is de nieuwe ŠKODA Fabia tot 17 procent zuiniger. De meest efficiënte ŠKODA Fabia komt in 2015, wanneer de Greenline verschijnt met de 55 kW (75 pk) 1.4 TDI. Deze heeft een dieselverbruik van slechts 3,1 l/100 km, wat overeenkomt met een CO2-uitstoot van slechts 82 g/km.

 

De nieuwe ŠKODA Fabia beschikt over innovatieve veiligheid- en assistentiesystemen die nu toe enkel voorbehouden waren aan auto’s uit duurdere segmenten. Voor het eerst beschikbaar in een Fabia is de Front Assistant met geïntegreerde noodremfunctie en de de Multi-Collision Brake. De Front Assistant maakt gebruik van een radarsensor de voortdurend de afstand meet tussen de Fabia en de voorligger. Wanneer de afstand te klein wordt, grijpt de assistent met een steeds hogere intensiteit in om een botsing te voorkomen - van optische en akoestische waarschuwingsignalen tot korte rembewegingen en een automatische noodstop. De Multi-Collision Brake vermindert het risico dat het voertuig wordt betrokken bij een botsing direct na een ongeval. Wanneer het systeem op de weg waar de Fabia rijdt een aanrijding detecteert, schakelt het automatisch de remmen in.

 

De nieuwe Fabia heeft ook andere, slimme veiligheidssystemen: Driver Activity Assistant (vermoeidheidsdetectie), Hill-Hold Control en een elektronische bandenspanningsmeter. Voor meer comfort zijn er opties als KESSY (Keyless Entry Start en exit SYsteem), parkeersensoren voor en achter en een groot panoramisch glazen dak. Tegelijkertijd imponeert de nieuwe ŠKODA Fabia met veel ruimte, nog meer functionaliteit en 19 Simply Clever oplossingen.

 

 

ŠKODA op de Mondial de l’Automobile 2014 in Parijs:

  • ŠKODA stand: paviljoen 4, stand 215 - vloeroppervlak: 1.625 m²
  • ŠKODA persconferentie: 02/10/2014, 08:40 - 08:50
  • ŠKODA toont 10 auto’s op de eerste persdag: 7x Fabia, 3x Fabia Combi
  • ŠKODA toont 12 auto’s op de tweede persdag: 9x Fabia, 3x Fabia Combi
  • ŠKODA toont 13 auto’s tijdens de publieksdagen: 6x Fabia, 2x Fabia Combi, 1x Rapid Spaceback Monte Carlo, 1x Yeti Monte Carlo, 1x Citigo Monte Carlo, 1x Octavia Scout, 1x Superb Combi L&K

 

Beelden van de ŠKODA Fabia Combi worden tijdens de persconferentie vrijgegeven.


Skoda Fabia en Combi volgende maand op Autosalon
Skoda Fabia en Combi volgende maand op Autosalon
1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Skoda

Skoda autonieuws

In 1895 begonnen de boekhandelaar V?clav Laurin en de slotenmaker V?clav Klement een fietsenfabriek, die in 1899 motorfietsen en in 1905 auto's ging produceren. In 1925 fuseerde Laurin & Klement met de fabrikant van spoorwegmateriaal ?koda. In 1945 ging de automobielfabriek zelfstandig verder met behoud van de naam en het logo.
Meer Skoda nieuws
Elektrische Skoda ENYAQ iV bijna 40K

Skoda ENYAQ iV en 510 km elektrisch

Skoda ENYAQ iV volledig elektrische SUV

Wereldprimeur: ŠKODA SCALA

Skoda Scala compact, ruim en slim

Skoda Kodiaq RS klokt recordtijd

Skoda Vision X is hybride SUV

Skoda Vision X is futuristische SUVAutoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2021 Contact: Autoliefhebber.com