Autosalon Geneve 2018
Rolls-Royce op podium met Dawn Aero Cowling

Rolls-Royce op podium met Dawn Aero Cowling

autosalon geneve 2018
maandag 05 maart 2018 14:57:46

Tijdens de Geneva Motor Show van dit jaar keert Rolls-Royce terug naar Zwitserland, zes maanden nadat de wereldmedia New Phantom bevestigden als 'De beste auto ter wereld' tijdens zijn wereldwijde lancering aan de oevers van het Vierwoudstrekenmeer. Drie verschillende Phantoms, in opdracht van kritische kenners van luxe, zullen laten zien waarom Rolls-Royce een luxe huis is in de handel van auto's en het woord voor Bespoke. Bovendien introduceert Rolls-Royce de Dawn Aero Cowling, waarmee het silhouet van 's werelds meest sexy drophead-coupé wordt veranderd

Op de Autosalon van Genève van dit jaar zal Rolls-Royce laten zien waarom het wordt beschouwd als 's werelds toonaangevende luxe huis door drie zeer verschillende Phantoms te presenteren die zijn samengesteld voor specifieke klanten van het merk.

 

De eerste van deze drie Phantoms staat bekend als The Gentleman's Tourer en grijpt terug naar het tijdperk van de grootste Grand Tourers - de Phantom II Continental Saloons van de jaren dertig. Deze Phantom II Continental Saloons waren altijd tweedeurs standaard wielbasisauto's die door de eigenaars zelf werden bestuurd tijdens lange reizen door Europa of de Verenigde Staten met vrienden. Dit idee van een grote vierdeurs transcontinentale Grand Touring-auto sprak deze klant aan en in deze geest liet hij een standaard wielbasis New Phantom bouwen.

 

Phantom II Continental Saloons waren altijd opmerkelijk omdat ze in opdracht voor de weg werden besteld, hun kleuren en interieurs gespecificeerd voor het bestendigen van uithoudingsvermogen in plaats van tonen, noodzakelijkerwijs. De Gentleman's Tourer volgt deze aanpak, met een unieke Iced Gunmetal buitenverf, aangevuld met een satijnen zilveren motorkap. Deze nieuwe verf is speciaal ontwikkeld om deze klant te interesseren voor high-performance vliegtuigen, met zijn satijnen uiterlijk dat doet denken aan de allernieuwste militaire technologie. De 22-inch lichtmetalen wiel centers zijn ook geaccentueerd in Iced Gunmetal, een ander eerste gebruik van dit proces op een wiel.

 

Het interieur van The Gentleman's Tourer is een mannelijk, utilitair-gevoel ruimte, op maat gemaakt voor het doel van lange, luxueuze reizen. Tonen van zwart, Selby Gray en antraciet leer worden prachtig door Goodwood's ambachtslieden gemengd in de knusse cabine, terwijl details zoals de in reliëf gemaakte Spirit of Ecstasy in elk deurpaneel en de zilveren krijtstreep op het Piano Black-fineer het oog op het detail trekken dat aan dit wordt betaald minimalistisch, modern interieur. Een laatste kostbaar kenmerk bevestigt de technische moderniteit van deze prachtige auto - de Cascade Steel Gallery is afgewerkt in Ruthenium, een zeldzaam en kostbaar metaal uit de platinagroep. Met slechts 20 ton van dit jaarlijks gewonnen metaal - vergeleken met 2.500 ton goud - is dit inderdaad een zeer kostbare manier om iemands Phantom te detailleren.

 

Twee mooie en zeer belangrijke Phantom Extended Wheelbase zijn ook een lof voor de Rolls-Royce stand op het Autosalon van Genève van 2018. Whispered Muse en A Moment in Time zijn de eerste twee nieuwe Phantoms in opdracht van volledig eenmalige, door kunstenaars ontworpen galerieën. Deze twee afzonderlijke galerieën zijn elk onafhankelijk van het standaardaanbod van de galerij ontwikkeld, en onafhankelijk van elkaar, wat aantoont dat het merk zich inzet voor de stelregel 'Bespoke is Rolls-Royce'.

 

De zijde die Helen heeft gebruikt, is het perfecte accent voor deze prachtige auto met uniek Piano Seashell-fineer op de binnenoppervlakken, gemaakt door 12 uur handpolijsten, prachtig handgestikt Charles Sykes Spirit of Ecstasy-borduurwerk en Rose Gold luidsprekers op maat voor het interieur van de achterdeuren. De delicate kleurentrein markeert delen van de auto - het Dark Spice van de voorstoelen voor de chauffeur, terwijl de eigenaar zich ontspant in het comfort van de Seashell lederen Serenity-stoelen.

 

De buitenkant heeft een nieuw ontwikkeld Crystal-effect op de tweekleurige Selby Gray en Palais Nemaskar Dawn-verf op maat. 10 lagen verf zijn opgebouwd met als laatste een laag met glas doordrenkte blanke lak om het kristaleffect te creëren. Het Rose Gold-pijnmotief wordt verrekend door de allereerste Rose Gold Spirit of Ecstasy - speciaal gemaakt voor deze gewaardeerde beschermheer, en wordt voortgezet met de coachline en de pinstrips rond het midden van het wiel van deze magnifieke en koninklijke Phantom.

 

Helen Amy Murray, kunstenaar, zei over het ontwerp: "Ik werd geïnspireerd door de etherische kwaliteit van de illustraties van de geest van extase door Charles Sykes. Ze brachten mij ertoe de vrouwelijke vorm in mijn werk op te nemen; Ik wilde dat mijn Gallery-commissie er zacht en organisch uitziet. De subtiele tussenruimte van lijnen brengt de gedrapeerde figuur in perspectief."

 

A Moment in Time is een tweede, in opdracht van de klant, Phantom Extended Wheelbase, aanwezig op de Autosalon van Genève van 2018. De galerij vat in de kunst samen wat Claude Johnson bedoelde toen hij zei: "De geest van Rolls-Royce, namelijk snelheid met stilte, afwezigheid van vibratie, het mysterieuze gebruik van grote energie en een prachtig levend organisme met buitengewone gratie ... ”

 

Deze Phantom's Gallery vangt een moment in de tijd alsof de sjaal van de geest van ecstasy op hoge snelheid over de auto mocht vallen, en dat moment vastlegde dat de tijd stil liet. Bereikt door het artistieke proces van fotografie, vloeistofdynamica en beeldhouwkunst van het Based Upon Collective in Londen. De uiteindelijke interpretatie werd vervaardigd uit een stevige knuppel van aluminium en met de hand gepolijst voordat deze in de Gallery-ruimte werd gemonteerd als een mooi, waardevol kunstwerk.

 

De creatie van A Moment in Time is net zo opmerkelijk als zijn muze. Een zwaai van zijde werd door een watertank getrokken, gewogen en opgehangen, en beheerste dit moment. Op de camera vastgelegd, werd de resulterende vloeibare vorm vervolgens geanalyseerd door het ontwerpteam van Rolls-Royce en de kunstenaars van Based Upon, voordat ze in klei werden geremasterd. Een kneedbaar wasbeeld werd vervolgens opnieuw bewerkt om de impact van de ruimte 'De galerij' te optimaliseren. Deze laatste interpretatie werd vervaardigd uit een massieve knuppel van aluminium, gepolijst om de kromming van de zinspeling op stof te accentueren.

 

Opnieuw is de auto met dit prachtige kunstwerk in perfecte harmonie met zijn galerij ontworpen. Deze keer is een uniek fineer van de piano Milori Sapphire, met de hand gepolijst gedurende 12 uur, een aanvulling op het interieur van de Navy en Selby Gray, dit keer met het prachtige handgestikte Charles Sykes Spirit of Ecstasy-borduurwerk, ook in marine. De buitenkant van deze prachtige Phantom is voorzien van een nieuw gemaakt Blue Crystal boven Milori Sapphire Bespoke verf. Zes lagen verf zijn opgebouwd met als laatste een laag blanke lak doordrenkt met blauw glas om het blauwe kristaleffect te creëren. De buitenkant is afgewerkt met een Selby Gray-koetslijn en krijtstrepen naar de wielkasten.

 

De Autosalon van Genève in 2018 is ook getuige van een getransformeerde Dawn. Deze nieuwe versie van Dawn is het resultaat van de erkenning door de ontwerpers van Rolls-Royce dat sommige klanten wellicht meer flexibiliteit wensen in termen van stijl en functionaliteit van 's werelds meest luxueuze drophead-coupé. Zo werd de Dawn Aero Cowling geboren.

De Aero Cowling transformeert iemands Dawn in een tweezits roadster-achtige motorwagen zonder in te boeten op de optie om de meest sociale van alle open top luxe auto's te blijven, door een verlengde tonneau cover over de achterbank te creëren.

 

De Aero Cowling sluit de achterbank van Dawn af in een prachtig, met de hand gemaakt toestel dat twee kappen omvat die uit de leading edge van het tonneau-gebied omhooggaan, dat de Dawn-kap verbergt, achter elke voorstoel. De vorm van de kappen was precies geboetseerd om de lucht gracieus te laten graven, zodat het bestuurderscomfort werd verbeterd.

 

Elke kap biedt verbeterde afsluitbare met leer beklede opbergvakken voor persoonlijke bezittingen. De hoes zelf is gemaakt van koolstofvezel en aluminium en is dus ongelooflijk licht en sterk. De deksels van de kappen zijn gehuld in Rolls-Royce-leder dat past bij het interieur van de auto.

 

De Dawn Aero Cowling op de Rolls-Royce-stand op de Autosalon van Genève van 2018 is een prachtig gespecificeerde auto met een zilverkleurig en geelbruin kleurenschema. De sensuele buitenkant is geschilderd in Cassiopeia Silver en heeft prachtige 21 inch deels gepolijste lichtmetalen wielen, terwijl het interieur is gehuld in Casden Tan-leer, gemarkeerd door Selby Gray-biezen en stiksels en zwarte contrastelementen. De koolstofvezel op de centrale rug van de Aero Cowling is blootgesteld aan de lichtgewicht structuur en het weefsel is afgestemd op een eigentijdse chevron-afbeelding, wat bijdraagt ​​aan het dynamische karakter van Dawn Aero Cowling. Dashboard- en middenconsoles met een ingewikkeld donker technisch vezelfineer zetten deze 'ruggengraat' door het midden van de auto, die in combinatie met de geweven leren vloermatten het technische karakter van de koolstofvezel op de Aero Cowling weerspiegelt.


Rolls-Royce op podium met Dawn Aero Cowling
Rolls-Royce op podium met Dawn Aero Cowling
Rolls-Royce op podium met Dawn Aero Cowling
Rolls-Royce op podium met Dawn Aero Cowling
Rolls-Royce op podium met Dawn Aero Cowling
Rolls-Royce op podium met Dawn Aero Cowling
Rolls-Royce op podium met Dawn Aero Cowling
Rolls-Royce op podium met Dawn Aero Cowling
Rolls-Royce op podium met Dawn Aero Cowling
Rolls-Royce op podium met Dawn Aero Cowling
Rolls-Royce op podium met Dawn Aero Cowling
Rolls-Royce op podium met Dawn Aero Cowling
Rolls-Royce op podium met Dawn Aero Cowling
Rolls-Royce op podium met Dawn Aero Cowling
Rolls-Royce op podium met Dawn Aero Cowling
Rolls-Royce op podium met Dawn Aero Cowling
Rolls-Royce op podium met Dawn Aero Cowling
Rolls-Royce op podium met Dawn Aero Cowling
1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Rolls Royce
Rolls-Royce Motors is de automobieldivisie van het voormalige Rolls-Royce Limited die in 1973 werd afgesplitst van dat bedrijf dat in 1971 genationaliseerd werd na het faillissement. Rolls- Royce Limited ging alleen verder en is momenteel gekend als Rolls-Royce plc terwijl Rolls-Royce Motors een apart bedrijf werd.
Meer Rolls Royce nieuws
Rolls-Royce Cullinan geheime route naar Geneve

Rolls Royce Wraith Drophead Coupe in de kou

Rolls Royce Wraith Sport start testperiode

Rolls Royce Wraith Drophead Cabriolet in de open lucht

Rolls Royce op de Autosalon van Geneve 2014

Stiekem! Kleine update van Rolls Royce Ghost

Ringtime! Rolls Royce Ghost Coupe duikt op
Rolls-Royce 101 EXAutoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2021 Contact: Autoliefhebber.com