Dynamische rijtesten op het BMW-testcircuit in Miramas
Rijtesten met de nieuwe BMW Z4

Rijtesten met de nieuwe BMW Z4

maandag 04 juni 2018 15:26:28

Lange motorkap, korte uitsteeklengtes, laag zwaartepunt, zachte bovenkant: de sportieve tweezitter die zijn rondjes rijdt in het BMW-testcentrum in Miramas in het zuiden van Frankrijk, is meteen herkenbaar als een raszuivere roadster.

De nieuwe BMW Z4 ondergaat momenteel een andere bijzonder belangrijke fase in het proces naar seriële volwassenheid van de productie, in dit geval met rijexynamiektesten van een zwaar verhuld prototype. Dit biedt belangrijke inzichten in de prestatie-eigenschappen van het nieuwe model, waarvan de echte kenmerken van de roadster, puur rijplezier en boeiende sportieve flair snel zullen uitgaan op de openbare weg

 

Proeven op het Autodrome de Miramas zijn gericht op het perfect afstemmen van alle rij- en ophangingssystemen - de basis voor de sportieve rijervaring van de nieuwe BMW Z4. De meest intense vorm van nieuwe dynamische roadsterprestaties wordt belichaamd door de BMW Z4 M40i. Een nieuwe, uiterst krachtige in-line 6-cilinder motor, een verlaagde sportophanging met elektronisch gestuurde dempers, een nieuw ontwikkelde vooras, M lichtmetalen wielen met gemengde banden, een M sportremsysteem en een elektronisch gestuurde vergrendeling in de achteras differentieel creëert een totaalpakket dat het BMW M Performance-model een geheel nieuwe benchmark voor rijplezier in het roadster-segment oplevert.

 

"Het voertuigconcept van de nieuwe BMW Z4 is consequent afgestemd op wendbaarheid en rijdynamiek", legt Jos van As, hoofd van de Application Suspension, uit. "De hoge stijfheid van het lichaam en de zeer stijve ophanging van de ophanging vormen de perfecte basis voor een set-up die de prestatiekwaliteiten van een echte sportwagen garandeert in termen van stuurprecisie en longitudinale en transversale acceleratie."

 

Net als de Nürburgring-Nordschleife biedt het Miramas-testcentrum perfecte omstandigheden voor de nieuwe BMW Z4 om zijn rijdynamiekpotentieel te demonstreren. Het wordt door BMW gebruikt om meer dan 30 jaar nieuwe modellen te ontwikkelen en te testen. Het centrum bestaat uit een lang asfaltovaal en een ringweg voor snelwegen, slalom-, serpentijn- en rondbaansporen en een aantal afhandelingscursussen en circuits met zeer uiteenlopende soorten oppervlak. Deze worden momenteel gebruikt voor een gedetailleerde analyse en optimalisatie van de acceleratie, stuur- en remrespons van de roadster. Bijvoorbeeld, de laatste vorm van de adaptieve M-ophanging terwijl deze in wisselwerking staat met het differentieel met differentieel van de achteras, is ontwikkeld op een circuit dat ook wordt gebruikt voor testdoeleinden door BMW Motorsport.

 

Dit intense testproces geeft al aan dat de nieuwe versie van het Roadster-concept een tastbare toename van de sportieve flair in de nieuwe BMW Z4 zal bieden. De nieuwe generatie introduceert met name effectieve verbeteringen op het gebied van wendbaarheid, spontaniteit en precisie bij het veranderen van richting en het versnellen in dynamische stijl uit bochten - zonder verlies in de comfort-disciplines


1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
BMW

BMW autonieuws

Bayerische Motoren Werke werd in oktober 1913 door Karl Friedrich Rapp gesticht als vliegtuigmotorfabriek onder de naam Rapp Motorenwerke. Als locatie werd het Milbertshofendistrict in M?nchen gekozen vlakbij de Gustav Otto Flugmaschinenfabrik, een Duitse vliegtuigenfabriek van Gustav Otto en voorloper van de Bayerische Flugzeug Werke.
Meer BMW nieuws
Dikke BMW M8 CSL in de maak!

Laatste spionage BMW X5 M facelift

Gesplitste koplampen voor de vernieuwde BMW X7

BMW 5 Serie model 2024

BMW M2 spionage beelden

Eerste beelden BMW 5 Series G60

BMW X8 met gestapelde uitlaatpijpen

Elektrische BMW 3 Serie gespotAutoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2021 Contact: Autoliefhebber.com