Rijdersschoenen Whitley en Sayer van Jaguar
Informatie
1 reactie
Geen reacties

Rijdersschoenen Whitley en Sayer van Jaguar

maandag 28 september 2015 16:13:19

Jaguar en lifestyle kleding- en schoenenmerk Oliver Sweeney geven de eerder ingezette samenwerking een krachtig vervolg met de presentatie van nieuwe representatieve rijdersschoenen, genaamd Whitley en Sayer. De namen verwijzen naar Jaguars hoofdkwartier in Whitley, Coventry – thuisbasis van Jaguar design en van de Advanced Design Studio – en naar Malcolm Sayer, een van de meest vermaarde designers die Jaguar heeft gekend. Sayer schetste iconische modellen als de C-type, de D-type, de E-type, de XJ-S en de unieke XJ13.

Het ontwerpen van de schoenen is op dezelfde wijze aangepakt als het vormgeven van een nieuw model auto. Eerst zijn kleimodellen vervaardigd, waarvan met composiet kunststof preproductie-monsters zijn gemaakt met behulp van een 3D-printproces. Na goedkeuring van de ontwerpen gingen de preproductie-exemplaren naar de Oliver Sweeney-fabriek in Italië, waar ze als voorbeeld dienen voor de volledig met de hand te maken eindproducten.

 

De schoenen hebben een aantal unieke kenmerken, zoals de superflexibele en toch stevige zool voor maximaal rijcomfort, met behoud van de elegante stijl van de bovenzijde van de schoen. De afgeschuinde hak fungeert als soepel draaipunt voor een perfecte pedaalbediening. Verder is het vrijwel uitgesloten dat de schoen blijft haken achter de pedalen, dankzij de zeer smalle randen van de zool.

 

In de schoenen zijn designkenmerken van de door Ian Callum vormgegeven Jaguar XJ te ontwaren. Het gebogen patroon in het stiksel is vormgegeven naar het voorbeeld van de kenmerkende D-stijl van de Jaguar XJ, terwijl het profiel van het teenstuk de signatuur heeft van de grille met zijn afgeronde hoeken.

 

De nieuwe Jaguar by Oliver Sweeney-range van elegante rijdersschoenen gaat eind september in de verkoop

Rijdersschoenen Whitley en Sayer van Jaguar
Succesvolle samenwerking tussen Jaguar en Oliver Sweeney krijgt vervolg met nieuwe serie elegante rijdersschoenen
Rijdersschoenen Whitley en Sayer van Jaguar
Productnamen Whitley en Sayer ode aan Jaguars designstudio in Whitley en aan Malcolm Sayer, Jaguars vermaarde vormgever in de jaren vijftig, zestig en zeventig
Rijdersschoenen Whitley en Sayer van Jaguar
Meer samen ontworpen schoenlijnen volgen in 2016
Rijdersschoenen Whitley en Sayer van Jaguar
Rijdersschoenen Whitley en Sayer van Jaguar
Rijdersschoenen Whitley en Sayer van Jaguar
Er zijn nog geen reacties. Plaats een reactie door op bovenstaande button te klikken.
Specificaties

Jaguar
Jaguar Cars is een autofabrikant uit Engeland die zich met name toelegt op de productie van luxe auto's. De Ford Motor Company heeft Jaguar Cars in december 1990 overgenomen, en het merk naast Volvo personenauto's, Land Rover en Aston Martin ondergebracht in de Premier Automotive Group. In 2007 werd het merk samen met Land Rover ondergebracht bij de Indiase autofabrikant Tata.
Meer Jaguar nieuws
Jaguar Project 8 snelste Jaguar ooit

Jaguar kijkt door een blind bocht!Autoliefhebber.com is in 1999 gestart met eigenaar Armand van Amersfoort. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Overstappen.nl  een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2020 Contact: Autoliefhebber.com | Sponsor: Creeperz game merchandise