directe injectie en turbocompressor
Renault presenteert nieuwe 1.3-liter TCe
Informatie
1 reactie
Geen reacties

Renault presenteert nieuwe 1.3-liter TCe

autosalon geneve 2018
dinsdag 06 maart 2018 14:20:27

Renault presenteert een nieuwe 1,3-liter benzinemotor met directe injectie en turbocompressor, ontwikkeld door de Alliantie in samenwerking met Daimler. Deze krachtbron debuteert op de Autosalon van Genève en wordt in eerste instantie leverbaar voor de Renault Captur en Scénic.

De nieuwe TCe benzinemotor combineert meer rijplezier dan de motor die hij vervangt dankzij een hoger koppel bij lage toerentallen en een hoger en gelijkmatiger koppel bij hoge toerentallen. Tevens staat de 1.3 TCe garant voor een lager brandstofverbruik en minder uitstoot van CO2. De nieuwe motor voldoet ook aan de hoogste normen op het gebied van betrouwbaarheid en duurzaamheid.

 

De krachtbron bezit de nieuwste innovaties van de Alliantie, waaronder de speciale cilindercoatingtechniek ‘Mirror Bore Coating’ die ook gebruikt wordt voor de motor van de Nissan GT-R. Dit zorgt voor extra efficiency doordat de interne wrijving wordt verminderd en de warmtegeleiding geoptimaliseerd.

 

Andere technologieën ter verbetering van het rijplezier en de efficiency zijn directe brandstofinjectie met een verhoogde inspuitdruk tot 250 bar en een speciaal ontwerp van de verbrandingskamer om het lucht-brandstofmengsel te optimaliseren. Ook dubbele VVT-technologie (Variable Valve Timing) is een kenmerk van de nieuwe motor. Dit systeem varieert de timing van de in- en uitlaatkleppen op basis van het rijgedrag. Dit zorgt voor meer rijplezier dankzij een hoger koppel bij lagere toeren en een constante koppelafgifte bij hogere toeren.

 

In de Renault Scénic is de 1.3 TCe benzinemotor beschikbaar in drie vermogensvarianten met (85 kW (115 pk), 103 kW (140 pk) en 118 kW (160 pk), waarmee de motor maximaal 22 kW (30 pk) krachtiger is dan zijn voorganger. Met een trekkracht van 270 Nm voor de sterkste variant is het koppel maximaal 65 Nm toegenomen. De TCe 140 en TCe 160 zijn verkrijgbaar met automatische EDC-versnellingsbak.

 

In de Renault Captur wordt de TCe benzinemotor leverbaar met 96 kW (130 pk), gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak. Het maximumkoppel bedraagt 220 Nm tussen 1.500 en 3.500 t/min. Er komt ook een 110 kW (150 pk) sterke versie die naar wens te combineren is met de automatische EDC-transmissie. Deze motorvariant is goed voor 250 Nm tussen 1.600 en 3.250 t/min.

 

“Onze nieuwe benzinemotor maakt gebruik van de expertise van Groupe Renault, de Alliantie én Daimler. De krachtbron voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen van zowel de Alliantie als Daimler en werd onderworpen aan meer dan 40.000 uur aan tests en simulaties. De motor wordt overal ter wereld geleverd en geproduceerd in vijf verschillende fabrieken met een totale productie van circa een miljoen stuks per jaar”, zegt Philippe Brunet, Vice President Powertrain and Electric Vehicle Engineering bij de Alliantie.

 

Renault Talisman TCe 225
Ook voor de Renault Talisman is een nieuwe krachtbron beschikbaar. De Renault Talisman TCe 225 wordt aangedreven door de 1,8-liter TCe benzinemotor met een vermogen van 165 kW (225 pk) en 300 Nm koppel. Een zeventraps EDC-automaat met dubbele koppeling is standaard. De Talisman TCe 225 is in een later stadium te bestellen en wordt eind 2018 leverbaar.

Renault presenteert nieuwe 1.3-liter TCe
Nieuwe 1,3-liter TCe benzinemotor debuteert op Autosalon Genève, ontwikkeld door Alliantie in samenwerking met Daimler
Er zijn nog geen reacties. Plaats een reactie door op bovenstaande button te klikken.
Specificaties
Automerk: Renault

Renault
Renault S.A. (Euronext: RNO) is een Franse fabrikant van personenauto's, bedrijfswagens, trucks, tractoren en vliegtuigmotoren. Het concern is opgericht door Louis Renault en is een groot gedeelte van zijn bestaan staatsbedrijf geweest, onder de naam R?gie Nationale des Usines Renault
Meer Renault nieuws
De nieuwe Renault Koleos

Nieuwe Renault Clio 2019Autoliefhebber.com is in 1999 gestart met eigenaar Armand van Amersfoort. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Overstappen.nl  een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijkenAuto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Autoliefhebber.com | © 1998-2019 Contact: Autoliefhebber.com | Sponsor: Creeperz game merchandise, Qlik Sense downloaden, Power BI