Productieversie van Opel Ampera: wereldprimeur in Genève

Productieversie van Opel Ampera: wereldprimeur in Genève

maandag 22 april 2013 20:20:45

De Opel Ampera staat klaar om een volledig nieuw segment op de Europese automarkt in het leven te roepen. De vijfdeurs Ampera met vier zitplaatsen, die later dit jaar in productie wordt genomen, biedt dankzij toevoeging van de range-extender alle voordelen van een elektrische auto zonder dat de bestuurder zich zorgen hoeft te maken over het rijbereik, dat een probleem kan zijn in auto's met alleen een batterij aan boord. De productieversie van de Ampera maakt zijn werelddebuut tijdens de Autosalon van Genève (3-13 maart). Al zo'n 1.000 personen in Europa hebben inmiddels een

Ampera gereserveerd, waarvan ongeveer de helft zakelijke klanten. Ook in Nederland, een belangrijke markt voor de Opel Ampera in Europa, is de interesse groot. Meer dan 150 reserveringen en een veelvoud aan koopintenties tonen aan dat de Ampera en zijn technologie aanslaan in de markt. Vakpers en publiek bekroonden de Ampera al met talrijke onderscheidingen. Zijn revolutionair technische concept overtuigde de lezers van Auto Zeitung, die hem de "Auto Trophy 2010" toekenden in de categorie "elektrische voertuigen". Van de lezers en de jury van Bild en Bild am Sonntag kreeg de Ampera de tweede plaats voor de prijs "Groen stuurwiel 2010", een speciale categorie van het "Gouden Stuurwiel". En de gezaghebbende jury van Auto Test magazine kende hem de "e-car award 2010" toe in de categorie "Innovatie/Technisch concept van het jaar". Zijn gebruiksvriendelijke karakter leverde de Ampera in 2009 al de "Green Technology Award" van het Britse magazine "What Car?" en de "Trophée de l'innovation" van het Franse tijdschrift L'Automobile Magazine op.

"In tegenstelling tot een ander elektrisch voertuig kan de Opel Ampera als enige auto voor het gezin worden gebruikt", verklaart Alain Visser, Vice President Sales, Marketing and Aftersales bij Opel. "De Ampera heeft alle troeven in handen: revolutionaire aandrijving, vooruitstrevende styling, uitstekend veiligheidsniveau, hoge kwaliteit en gebruiksvriendelijke functies, dit alles gecombineerd met geweldige rijeigenschappen."

Innovatieve technologie voor een prijs vanaf 42.900 euro
In tegenstelling tot wat andere fabrikanten doen, biedt Opel de Ampera in heel Europa aan voor een prijs vanaf 42.900 euro (adviesprijs inclusief btw). Het tarief van Opel voorkomt verwarring omdat altijd over de prijs van de auto inclusief batterij wordt gesproken.

De productieversie van de Opel Ampera wijkt niet af van de doelstellingen die tijdens de ontwikkelingsfase werden bepaald. Met zijn unieke elektrische aandrijvingssysteem dat krachtige acceleraties en een hoge mate van verfijning toelaat en zijn gebruikers alle voordelen van een elektrische auto verschaft, biedt de vijfdeurs Ampera plaats aan vier personen en heeft hij een grote bagageruimte. Zijn opvallende design komt zeer dicht in de buurt bij dat van de eerste conceptcars. De Ampera heeft het DNA van Opels nieuwe designtaal - een opvallende grille, een in het oog vallende Opel-badge en brutaal ogende boemerangvormige koplampen. Elk element van de Ampera werd ontworpen en geanalyseerd om efficiënt te zijn. Dit maakt de Ampera tot één van de meest aerodynamische en energiezuinige voertuigen op de markt. Binnenin zit de Ampera vol kenmerken van een baanbrekende auto, zoals de Bose luidsprekers en touchscreens.

e-Pioniers en Katie Melua wachten vol spanning op de start van de verkoop

De Ampera heeft inmiddels een grote groep e-Pioniers in Europa enthousiast gemaakt. Circa vierhonderd pioniers hebben zich als potentiële klanten aangemeld op www.opel-ampera.com. Zij ontvangen exclusieve informatie, mogen als eersten een proefrit maken in de Ampera en genieten van een scala aan andere voordelen. Terwijl de e-Pioniers wachten op de start van de verkoop van de Ampera, wisselen zij meningen uit over de toekomst van de auto. Steeds meer automobilisten zijn ervan overtuigd dat de toekomst van de mobiliteit moet worden gezocht in elektrische auto's. Thomas A. uit het Duitse Ebersbach weet zeker dat "e-mobiliteit nog slechts een kwestie van tijd is." Ingenieur Hans-Ulrich H. uit Lindau (Duitsland) is ervan overtuigd dat "elektriciteit uit hernieuwbare energiebronnen een prominente rol op het wereldtoneel zal gaan spelen." Een lid van Greenpeace noemt de Opel Ampera een logische aanvulling op ‘groene' elektriciteit en de laatste schakel in het sluiten van het ‘ecologische circuit'. Ralph G. uit het Britse Matlock zegt: ‘Hoewel de ontwikkeling van alternatieve brandstoffen nog een lange weg te gaan heeft, zet Opel met de Ampera de eerste stap in de goede richting.'

Zangeres Katie Melua is ambassadeur van Opel en rijdt, in het kader van haar Europese tour (start in maart), in een Opel Ampera. "De manier waarop de bescherming voor het milieu en de aandacht voor duurzaamheid wordt gecombineerd in de Opel Ampera spreekt mij erg aan. Deze ‘groene' auto belichaamt emotie en levenslust en ook daar houd ik van', concludeert de zangeres.

Geschikt voor elk gebruik
De revolutionaire Opel Ampera is de eerste elektrisch aangedreven auto in Europa die geschikt is voor dagelijks gebruik. Anders dan bij een andere elektrische auto met batterij hoeft de bestuurder zich geen zorgen te maken over de actieradius. De auto geeft hem de zekerheid dat hij onderweg niet zal stranden met een lege batterij.

De batterij wordt in ongeveer vier uur opgeladen met 230V-spanning door het geïntegreerde oplaadsysteem aan te sluiten op een gewoon stopcontact. Omdat de batterij op praktische wijze kan worden opgeladen zonder speciale apparatuur, zullen de meeste Opels Ampera altijd in batterijmodus rijden. Onafhankelijk onderzoek toont aan dat ongeveer 80 procent van de Europeanen minder dan 60 kilometer per dag aflegt, zodat de Ampera probleemloos aan hun eisen voldoet. Tijdens de eerste 40 - 80 kilometer (afhankelijk van de rijomstandigheden, de rijstijl en de temperatuur) wordt het vermogen geleverd door de elektriciteit die in de lithium-ionbatterij van 16 kWh is opgeslagen. Tijdens het elektrisch rijden rijdt de Ampera zonder brandstof en uitlaatgasemissies. Voor langere afstanden kan de benzinemotor het totale rijbereik naadloos verlengen tot meer dan 500 kilometer met een volle tank. Deze technologie om de actieradius te verlengen, maakt de Ampera tot de eerste elektrische auto met het dagelijks gebruikscomfort van een conventionele auto.

Vier typen aandrijving; van Stad tot Sport voor efficiëntie en rijplezier

De buitengewoon stille elektromotor met 111 kW/150 pk levert een koppel van 370 Nm vanuit stilstand. Hij laat de Ampera in ongeveer negen seconden van 0 tot 100 km/u sprinten en geeft hem een topsnelheid van 161 km/u.Met behulp van een "Drive Mode" knop op de middenconsole kan de bestuurder kiezen tussen de modi Normal, Sport, Mountain en City. Deze modi optimaliseren het energiemanagement, rekening houdend met de rij- en de wegomstandigheden. De modus ‘Normal' is de standaardinstelling voor de Ampera en zal in principe meestal worden gebruikt om een maximaal rendement te bereiken. Wanneer het energieniveau van de batterij onder het normale werkingsgebied daalt, schakelt de Ampera over op de extended-range modus, waarbij de benzinemotor/generator het automatisch overneemt om de elektromotor te ondersteunen en langere reizen mogelijk te maken. De laadtoestand van de batterij wordt op peil gehouden door regeneratief remmen, waardoor de benzinemotor, die als generator dient, niet hoeft te werken tijdens lange afdalingen.In de modus ‘Sport' wordt het gaspedaal automatisch anders afgesteld om de auto sneller te laten reageren. Het vermogen is niet hoger in de Sport modus, maar de auto reageert sneller bij het bedienen van het ‘stroompedaal'.

In de modus ‘Mountain' wordt het systeem automatisch aangepast om het benodigde vermogen te leveren in heuvelachtige omgevingen, waar de prestaties van een klassieke elektrische auto misschien ontoereikend zouden zijn. De range-extender kan in deze stand ingeschakeld worden voordat de batterij haar minimale laadtoestand heeft bereikt. Om op lange hellingen over de volledige capaciteit te beschikken, moet de bestuurder deze modus selecteren na een volledige oplading of 10 tot 15 minuten voordat hij het heuvelachtig terrein bereikt.In de modus ‘City' past het batterijmanagement zich aan de eisen van het moderne pendelverkeer aan. De Ampera kan de range-extender meteen na de selectie inschakelen, bijvoorbeeld op de snelweg. Wanneer deze modus wordt uitgeschakeld, werkt de range-extender niet meer en kan de Ampera het beschermde zuiver elektrische rijbereik gebruiken, bijvoorbeeld wanneer de auto in de stad of emissievrije zone komt


1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Opel

Opel autonieuws

Opel is in 1862 opgericht in Rüsselsheim (Duitsland), waar ook het hoofdkantoor is gevestigd. Sinds augustus 2017 maakt Opel Automobile GmbH deel uit van het Franse Groupe PSA. Opel en zustermerk Vauxhall in Engeland verkopen voertuigen in meer dan vijftig landen en hebben meer dan 37.000 medewerkers in dienst, waarvan meer dan 19.000 in Duitsland. De automaker heeft tien productiefaciliteiten en één test- en ontwikkelingscentrum in zes landen in Europa. In 2017 verkocht Opel bijna 1,1 miljoen personenauto’s en lichte bedrijfswagens in Europa. Het in november 2017 gepresenteerde strategische toekomstplan PACE! is gericht op herstel van het financiële fundament, versterking van de duurzame concurrentiekracht en verdere groei van Opel, ook buiten Europa
Meer Opel nieuws
Opel Grandland gespot in sneeuw

Spyshots nieuwe Opel Astra

Nieuwe Opel Vivaro-e en Opel Zafira-e Life

Spyshot Opel Crossland X facelift

Blauwe verlichting voor Opel Grandland X

Elektrische Opel Vivaro-e bestellen

Zesde generatie Opel Corsa e gaat elektrisch

Opel legt laatste hand aan volledige nieuwe CorsaAutoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2022 Contact: Autoliefhebber.com