Productie gestart volledig Hybride Ford Mondeo

Productie gestart volledig Hybride Ford Mondeo

donderdag 27 november 2014 10:20:31

Ford is begonnen met de productie van de volledig nieuwe Ford Mondeo Hybrid, de eerste hybride elektrische auto die door Ford in Europa gebouwd en verkocht wordt. De Mondeo Hybrid koppelt een speciaal ontwikkelde 2.0-liter benzinemotor aan een elektromotor en een 1.4 kWh lithium-ion batterij, resulterend in een brandstofverbruik van 4,2 l/100 km en een CO2-uitstoot van 99 g/km.*

 

“De Mondeo Hybrid biedt consumenten het beste van twee werelden:  een verbeterd brandstofverbruik en  verminderde emissies door elektrische aandrijving, en de actieradius en  prestaties van een traditionele verbrandingsmotor,” zegt Roelant de Waard, Vice President, Marketing, Sales & Service van Ford Europa. “Met een reeks van Ford-modellen waartoe ook de Focus Electric, de Ford C-MAX Plug-In Hybride en de zuinige ECOnetic diesel- en EcoBoost-modellen behoren, zullen onze klanten zeer binnenkort meer opties hebben dan ooit tevoren om de gebruikskosten te optimaliseren.”

 

De Mondeo werd in 1993 op de markt gebracht en heeft sindsdien ruim 4,8 miljoen kopers weten aan te trekken. Het volledig nieuwe model wordt geproduceerd in Ford’s state-of-the-art fabriek in Valencia, Spanje, en wordt later dit jaar in Europa leverbaar. De vierdeursmodellen met benzinemotor zullen ook worden geproduceerd in de Ford Sollers assemblagefabriek in St. Petersburg in Rusland, waar de Mondeo in 2015 op de markt zal komen.

 

Het aantal beschikbare krachtbronnen voor de Mondeo is groter dan ooit met onder andere Ford’s nieuwe 1.0 en 1.5‑liter EcoBoost benzine- en de verbeterde 2.0-liter TDCi dieselmotoren. De Mondeo Hybrid is concurrerend geprijsd ten opzichte van een vergelijkbare Mondeo met dieselmotor, waarmee Ford’s belofte wordt ingelost om klanten die veel waarde hechten aan een gunstig brandstofverbruik, een grotere keuze te bieden.

 

In de Verenigde Staten is Ford de op één na grootste fabrikant van hybride auto’s, met een productie van in totaal 400.000 auto’s sinds de introductie van de verschillende hybride modellen.


Productie gestart volledig Hybride Ford Mondeo
Productie gestart volledig Hybride Ford Mondeo
Productie gestart volledig Hybride Ford Mondeo
Productie gestart volledig Hybride Ford Mondeo
Productie gestart volledig Hybride Ford Mondeo
1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Ford

Ford autonieuws

Ford Motor Company is wereldwijd toonaangevend op het gebied van auto's en mobiliteit. Het bedrijf is gevestigd in Dearborn, Mich., Verenigde Staten. Het bedrijf heeft 202.000 werknemers en 62 fabrieken wereldwijd. De kerntaken zijn het ontwerpen, fabriceren, op de markt brengen, financieren en onderhouden van een volledig assortiment personenauto's, pick-ups, SUV's en elektrisch aangedreven auto's van het merk Ford. Ook het luxemerk Lincoln maakt deel uit van Ford. Daarnaast houdt Ford zich via Ford Smart Mobility ook intensief bezig met nieuwe mogelijkheden. Met dit plan streeft Ford ernaar om toonaangevend te zijn op het gebied van connectiviteit, mobiliteit, autonome auto's, de klantervaring en data analytics. Meer informatie over Ford, zijn internationale producten of over de Ford Motor Credit Company

Ford Europa fabriceert, verkoopt en onderhoudt auto's van het merk Ford in 50 afzonderlijke markten en heeft ongeveer 52.000 werknemers in dienst. Joint ventures en zelfstandige activiteiten meegeteld, werken er ongeveer 66.000 mensen voor het bedrijf. Ford Europa bestaat uit Ford Motor Credit Company, Ford Customer Service Division en 24 productiefaciliteiten (16 eigen of ge´ntegreerde joint venture-faciliteiten en 8 zelfstandige joint venture-faciliteiten). De eerste auto's van Ford werden in 1903 naar Europa verscheept, hetzelfde jaar waarin Ford Motor Company is opgericht. De productie in Europa begon in 1911
Meer Ford nieuws
nieuwe foto's vernieuwde Ford Focus

Ford Everest komt naar Europa

Ford Ranger prototypes in Europa

Ford Evos niet shanghai only?

Ford Fiesta facelift spyshots

Ford Focus Active Wagon betrapt

Ford Focus tijdens wintertesten

Line-up Ford Puma uitgebreid met STAutoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2022 Contact: Autoliefhebber.com