360factory-programma
Productie Audi Q8 e-tron van start in Brussel

Productie Audi Q8 e-tron van start in Brussel

dinsdag 20 december 2022 17:18:19

Vandaag is in de Audi fabriek in Brussel de eerste Q8 e-tron van de band gerold. De faciliteit in België is sinds de start van de fabricage van de e-tron in 2018 een schoolvoorbeeld van duurzame productie. Sinds 2018 heeft Audi al zo’n 160.000 elektrisch aangedreven e-tron modellen afgeleverd.

De Audi-fabriek in Brussel is pionier op het gebied van duurzame productie. In deze fabriek worden sinds 2018 elektrisch aangedreven e-tron modellen geproduceerd. De ervaring die Audi daarbij heeft opgedaan gebruikt het merk nu om de productie van accupakketten in Ingolstadt op te voeren. De productiefaciliteit voor batterijen in Brussel speelt een toekomstwijzende rol voor het gehele concern. 

 

360factory
Met het ‘360factory’-programma richt Audi zich op de productie van de toekomst. Onder het motto ‘duurzaamheid in actie’ investeert Audi daarbij in economisch, ecologisch én sociaal opzicht in bestaande fabrieken. Zo vermindert Audi de druk op grondstoffen en versnelt het de transformatie van het bedrijf.

 

Brussel als rolmodel
Audi levert de Q8-tron gecertificeerd klimaatneutraal af aan klanten in Europa en de VS. In het kader van het milieuprogramma Mission:Zero zijn alle Audi productiefaciliteiten vanaf 2025 CO2-neutraal. De fabriek in Brussel, die door werkgeversorganisatie Agoria werd uitgeroepen tot ‘Factory of the Future’, is sinds 2018 de eerste wereldwijd gecertificeerde CO2-neutrale productiefaciliteit voor massaproductie in het premium segment auto’s. ‘Audi Brussels’ stapte al in 2012 over op groene stroom. Zo werd op de fabrieksdaken één van de grootste zonne-energiesystemen (107.000 m2) van de regio geïnstalleerd. Daarmee wordt ieder jaar zo’n 9.000 MWh aan duurzame energie opgewekt.

 

Om een idee te geven: hiermee zijn 90.000 Q8 e-tron modellen te laden en wordt de CO2-uitstoot met 1.881 ton verminderd. Daarbij verplicht Audi leveranciers van batterijcellen om bij de productie gebruik te maken van energie uit hernieuwbare bronnen. Tevens worden de elektromotoren voor de Q8 e-tron sinds afgelopen mei via het spoor aangevoerd vanuit Hongarije. Deze groene vrachtlijn (1.300 km) zorgt jaarlijks voor een CO2-besparing van circa 2.600 ton. 

 

Audi is sinds 2007 eigenaar van de fabriek in Brussel. In eerste instantie werd hier de Audi A1 geproduceerd. In 2018 ging de Audi e-tron er in productie. Alleen al in 2021 rolden in Brussel 43.866 elektrisch aangedreven Audi-modellen van de band. Vanaf de tweede helft van 2023 wordt de Audi Q4 e-tron ook in Brussel geproduceerd.

 

Nieuwe Q8 e-tron: extra efficiency
Dankzij een geoptimaliseerde aandrijflijn, een verbeterde aerodynamica, hogere laadsnelheid en extra batterijcapaciteit heeft de nieuwe Audi Q8 e-tron SUV een actieradius tot wel 582 km*. Het maximale bereik van de Q8 e-tron Sportback bedraagt zelfs 600 km*. Audi maakt voor de productie van bepaalde componenten gebruik van gerecyclede materialen.


Productie Audi Q8 e-tron van start in Brussel
Productie Audi Q8 e-tron van start in Brussel
Productie Audi Q8 e-tron van start in Brussel
Productie Audi Q8 e-tron van start in Brussel
1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Audi

Audi nieuws

Het merk heeft zijn oorsprong in het in 1899 opgerichte autobedrijf Horch Automobielwerke. Dit bedrijf werd opgericht door ex-Benz- werknemer August Horch samen met een 3-tal partners. Al na tien jaar stopte deze samenwerking, Horch wilde bekendheid voor zijn merk vergaren door aan autosport deel te nemen. Zijn partners waren het daar niet mee eens omdat het te geld verslindend zou zijn en ontsloegen de technisch directeur en oprichter Horch in 1909.
Meer Audi nieuws
Audi RS 6 Avant performance

Audi RS6 C7 by G&B Design

Audi A6 Avant e-tron concept

Spyhots Audi EV SUV voor Chinese markt

Spionage momentje Audi Q6 e-tron

Is dit de Audi Q9?

Wat! Een Audi Q6 e-tron in 2022

Audi e-tron GT en RS e-tron GT onthuldAutoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2023 Contact: Autoliefhebber.com