Primeur: Mitsubishi Outlander PHEV hybride suv

Primeur: Mitsubishi Outlander PHEV hybride suv

dinsdag 23 april 2013 12:18:11

Mitsubishi Motors Corporation (MMC) onthult de Outlander PHEV op de Autosalon van Parijs 2012 (“Mondial de L’Automobile 2012”), die gehouden wordt van donderdag 27 september tot zondag 14 oktober*1. De Outlander PHEV maakt gebruik van het Plug-in Hybrid EV System, een door MMC ontwikkelde aandrijflijn die is gebaseerd op zijn gamma volledig elektrische auto’s.

De Outlander PHEV is ’s werelds eerste plug-in hybride SUV en biedt het beste van drie werelden: de milieuprestaties van een elektrische auto (EV), het bereik van een conventionele interne verbrandingsmotor (ICE) en de on- en offroadprestaties van een SUV. MMC zal de Outlander PHEV aan het begin van 2013 eerst in Japan op de markt brengen.

Samen met de Outlander PHEV toont MMC in totaal 11 auto’s (zeven tijdens de persdagen) op zijn stand op de Autosalon van Parijs, waaronder de nieuwe Europese uitvoering van MMC’s wereldwijde compacte auto (Mirage in andere landen), die zijn debuut maakt. Ook de ASX compacte crossover die voor het modeljaar 2013 is opgefrist maakt zijn opwachting, net als een demonstratiemodel van de i-MiEV Evolution, de 100% elektrische racewagen die in augustus deelnam aan de 2012 Pikes Peak International Hill Climb in de VS.

Nieuwe Outlander PHEV

De nieuwe Outlander PHEV, die voor het eerst zal worden onthuld op de Autosalon van Parijs 2012, is gebaseerd op de nieuwe Outlander die in juli zijn debuut maakte in Rusland en vanaf september op andere Europese markten zal worden gelanceerd. De Outlander PHEV maakt gebruik van MMC’s eigen Plug-in Hybrid EV System, een aandrijflijn die is gebaseerd op de 100% elektrische systemen afkomstig uit de i-MiEV en andere volledig elektrische auto’s van MMC. De Outlander PHEV is ’s werelds eerste plug-in hybride SUV, en beschikt over de unieke milieuprestaties en stilte van een elektrische auto, het gebruiksgemak en de on- en offroadprestaties van een vierwielaangedreven SUV en het bereik van een auto met conventionele verbrandingsmotor.

Het Plug-in Hybrid EV System van de Outlander PHEV is gericht op de midden- en hogere klasse, die een groter bereik vereisen, en combineert de bewezen EV-technologieën uit MMC’s i-MiEV – de baanbrekende 100% elektrische auto die in 2009 op de markt kwam – met de modernste milieutechnologieën voor verbrandingsmotoren, waaronder MMC’s MIVEC*2 variabele kleptiming. Dankzij het elektrische vermogen van de aandrijfaccu, die thuis, bij een oplaadpunt of tijdens het remmen wordt opgeladen, levert het Plug-in Hybrid EV System van de Outlander PHEV zeer zuinige prestaties. Het doel is een gecombineerd brandstofverbruik*3 van 61 km/liter of minder, wat een stuk beter is dan auto’s met een conventionele verbrandingsmotor, en een bereik van meer dan 880 km, wat vergelijkbaar is met conventioneel aangedreven modellen.


*2: “Mitsubishi Innovative Valve timing Electronic Control system”.
*3: Representatieve verbruiksgegevens gebaseerd op een combinatie van het brandstofverbruik in de volledig elektrische stand, ook wel het plug-in brandstofverbruik genoemd, en in de hybridestand, ook wel het hybride brandstofverbruik genoemd (gemeten volgens de Japanse JC08-testcyclus).

MMC lanceert de Outlander PHEV begin 2013 op de Japanse markt, om het model vervolgens te introduceren in Europa, Noord-Amerika en op andere markten over de hele wereld. Enkele van de hoofdkenmerken worden hieronder besproken.


1) Automatische keuze van drie rijstanden voor optimale efficiëntie

Aan de hand van de rijomstandigheden en de huidige acculading kiest het Plug-in Hybrid EV System automatisch de optimale rijstand (zie onder) voor comfortabel rijden met een optimaal brandstofverbruik.

a) EV Drive Mode
EV Drive Mode is een volledig elektrische stand waarin de motoren voor en achter de auto aandrijven met alleen elektriciteit uit de aandrijfaccu. Met een brandstofverbruik van nul en geen CO2-uitstoot geniet de bestuurder in deze stand van stille en zeer milieuvriendelijke prestaties.

b) Series Hybrid Mode
In Series Hybrid Mode functioneert de benzinemotor als generator die elektriciteit levert aan de elektromotoren. Het systeem schakelt over op deze stand als de acculading onder een vooraf ingesteld niveau zakt en als er meer vermogen vereist is, bijvoorbeeld bij inhalen of heuvelop rijden.

c) Parallel Hybrid Mode
In Parallel Hybrid Mode levert de benzinemotor het meeste vermogen, waar nodig geassisteerd door de elektromotoren. Het systeem schakelt over op deze stand bij hogere snelheden waarbij de benzinemotor veel vermogen moet leveren.

2) Accu met hoge capaciteit biedt veel veelzijdigheid

Dankzij de 12 kWh lithium-ion accu met hoge capaciteit beschikt de Outlander PHEV over een bereik van meer dan 55 km in de EV Drive Mode (volgens de JC08-testcylcus*4), genoeg voor volledig elektrisch rijden in de meeste dagelijkse omstandigheden*5.

De bestuurder kan ook handmatig overschakelen op de Battery Charge Mode waarin de benzinemotor als generator functioneert en de aandrijfaccu oplaadt, of de auto nu stilstaat of rijdt. De Battery Charge Mode geeft de bestuurder de flexibiliteit om de benzinemotor als generator te gebruiken wanneer hij of zij dat wil; als de bestuurder bijvoorbeeld op een bepaald moment de EV Drive Mode wil gebruiken, kan hij of zij er zeker van zijn dat de aandrijfaccu voldoende is opgeladen.

*4: Een officiële methode voor het meten van brandstofverbruik, opgesteld door de Japanse overheid.
*5: “De meeste dagelijkse omstandigheden” is gebaseerd op een JCAP-onderzoek (“Japanese Clean Air Program”) uitgevoerd in Japan dat aantoont dat gemiddeld 85% van Japanse bestuurders minder dan 55 km per dag rijdt.

3) Twin Motor 4WD-systeem biedt superieure respons

De Outlander PHEV is uitgerust met een Twin Motor 4WD-systeem dat bestaat uit onafhankelijke elektromotoren die de voor- en achterwielen aandrijven. Naast een verminderd frictieverlies biedt Twin Motor 4WD een betere respons en nauwkeurigere controle dan conventionele mechanische systemen. Dit wordt bereikt zonder aandrijfas of andere mechanische componenten zoals bij conventionele mechanische aandrijflijnen. Het Twin Motor 4WD-systeem is geïntegreerd met Mitsubishi’s bewezen S-AWC (“Super All wheel Control”), een controlesysteem voor de rijdynamiek dat optimale stabiliteit en offroadprestaties levert en waarborgt dat de auto zich gedraagt zoals de bestuurder wil.

Bovendien leveren de elektromotoren voor en achter onmiddellijk maximaal koppel, een intrinsiek kenmerk van elektromotoren, wat zorgt voor een acceleratievermogen dat vergelijkbaar is met dat van een auto met een grote verbrandingsmotor. Door dit alles beschikt de Outlander PHEV over superieure milieu- en rijprestaties.


1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Mitsubishi
Door de introductie van de nieuwe Outlander, de nieuwe Pajero en de nieuwe Lancer spreken de modellen van Mitsubishi weer een hoop mensen aan. Vooral de nieuwe Outlander is een groot kassucces voor de autofabrikant. Vanaf augustus 2008 zal dit model (net als de haar zustermodellen Peugeot 4007 en de Citro?n Crosser) bij de Nederlandse autofabriek Nedcar worden geproduceerd.
Meer Mitsubishi nieuws
Mitsubishi neemt afscheid van de Pajero

Mitsubishi Outlander PHEV model 2019

Mitsubishi Outlander PHEV beetje vernieuwd

Sterk vernieuwde Mitsubishi ASX

Mitsubishi Eclipse Cross op Autosalon Geneve

Mitsubishi presenteert nieuwe L200

Mitsubishi Pajero Sport geniet eerste testen

Facelift Mitsubishi Outlander nog dit jaarAutoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2022 Contact: Autoliefhebber.com