Porsche Panamera S Hybrid is een feit!

Porsche Panamera S Hybrid is een feit!

maandag 22 april 2013 20:19:42

Porsche Panamera S Hybrid vormt de start van een nieuw hoofdstuk voor Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG, en de continuering van het succesverhaal van de vierdeurs Gran Turismo. Zonder in te leveren op sportiviteit en elegantie levert de Panamera S Hybrid een vermogen van 279 kW (380 pk) en in het gunstigste geval een verbruik van slechts 6,8 l/100 km met een CO2-uitstoot van 159 g/km. Hierdoor wordt de Gran Turismo, als eerste Porsche-model ooit, beloond met het groene energielabel A.

 
Niet alleen is de Panamera S Hybrid met A-label één van de zuinigste Porsches ooit, hij heeft ook aanzienlijke voorsprong op andere hybrideproductiemodellen binnen zijn segment wat betreft brandstofverbruik en CO2-uitstoot. De gunstige waarden worden behaald met behulp van Michelins vierseizoenenbanden met zeer lage rolweerstand die speciaal voor de Panamera zijn ontwikkeld en als optie leverbaar zijn. Maar zelfs zonder deze speciale banden levert de nieuwe hybrideauto van Porsche ongekende cijfers, met een gemiddeld verbruik van 7,1 l/100 km en een CO2-uitstoot van 167 g/km.
 
De Panamera S Hybrid verzet de bakens op het gebied van prestaties, maar ook wat betreft de typische eigenschappen van hybrideauto's. Hij accelereert in 6,0 seconden vanuit stilstand naar 100 km/uur en heeft een topsnelheid van 270 km/uur. Op alleen elektrische aandrijving bedraagt de actieradius ongeveer twee kilometer en daarbij kan een snelheid tot 85 km/uur gereden worden, afhankelijk van de situatie. De Porsche-hybrideaandrijving is het enige systeem ter wereld dat profiteert van aanvullende verbruiksbesparingen dankzij het zogenoemde ‘zeilen' op snelwegen en autowegen. Dit houdt in dat de verbrandingsmotor wordt ontkoppeld en uitgeschakeld bij snelheden tot 165 km/uur (156 km/uur bij de Cayenne S Hybrid) gedurende de fase dat er geen aandrijving wordt verlangd van deze motor. De aandrijving van de Panamera S Hybrid wordt verzorgd door dezelfde aandrijflijn die zich al bewezen heeft in de Cayenne S Hybrid. De primaire aandrijving komt van een drieliter V6 met 245 kW (333 pk) en deze wordt ondersteund door een 34 kW (47 pk) elektromotor. De motoren kunnen de Panamera S Hybrid zelfstandig, maar ook gezamenlijk aandrijven. De elektromotor functioneert bovendien als generator en startmotor en vormt samen met de koppeling de compacte hybridemodule die tussen de verbrandingsmotor en de transmissie is geplaatst. De elektromotor is verbonden met een nikkel-metaalhydrideaccu (NiMh) waarin de elektrische energie tijdens remmen en rijden wordt opgeslagen. De krachtoverbrenging wordt verzorgd door de bekende 8-traps Tiptronic S die standaard is op de Cayenne-
 
Wat betreft het uitrustingsniveau staat de Panamera Hybrid S een stap hoger dan de al zeer rijk uitgeruste Panamera S met V8-benzinemotor. De hybrideauto is bijvoorbeeld standaard voorzien van adaptieve luchtvering inclusief adaptieve schokbrekers met PASM en Servotronic. De nieuwe Gran Turismo is ook voorzien van het innovatieve displaysysteem dat de bestuurder van relevante informatie voorziet over de status van het hybridesysteem.

 


1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Specificaties
Porsche

Porsche autonieuws

Porsche (Porsche Automobil Holding SE) is een Duits fabrikant van sportauto's, opgericht in 1931 door Ferdinand Porsche, tevens de ontwerper van de eerste Volkswagen. Het bedrijf is gevestigd in Zuffenhausen, onder de rook van Stuttgart.
Meer Porsche nieuws
Nieuwe Porsche 911 GT3 en GT4 RS bespioneerd

Porsche Taycan Cross Turismo volledig camouflagevrij

Porsche 911 / 992 Turbo met rare spoiler

Mysterieuze prototype Porsche 911

Elektrische Porsche Macan bespioneerd

Porsche GT3 RS mag de ring op

Spionagebeelden Porsche Taycan Cross Turismo

Porsche Macan Facelift maakt metersAutoliefhebber.com is in 1999 gestart met eigenaar Armand van Amersfoort. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Overstappen.nl  een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2020 Contact: Autoliefhebber.com