Porsche Mission E Cross Turismo
Informatie
1 reactie
Geen reacties

Porsche Mission E Cross Turismo

autosalon geneve 2018
dinsdag 06 maart 2018 14:34:55

Op de Autosalon van Genève toont Porsche het elektrische studiemodel Mission E Cross Turismo. Deze Cross Utility Vehicle leent zich uitstekend voor een actieve levensstijl en verpakt elektrische aandrijving en bediening met eye tracking in een ontwerp met opvallende offroad-elementen.

Voortbordurend op de Mission E, die in 2015 op de IAA in Frankfurt werd onthuld, maakt de 4,95 meter lange Porsche Mission E Cross Turismo geen geheim van zijn afkomst. Ondanks de opvallende offroad-elementen, leunt het design van de vierdeurs CUV sterk op dat van de 911 en Panamera Sport Turismo. Aan boord springt de bediening met eye tracking direct in het oog. De accu’s van de elektrisch aangedreven Mission E Cross Turismo kunnen worden opgeladen op een 800 Volt snellaadsysteem, via inductie, aan een charging-dock of met Porsche’s home energy management systeem.

 

Zonder twijfel een echte Porsche

De lage motorkap tussen de gespierde spatborden, de verticale luchtinlaten in de neus, de matrix led-achterlichten en de uit vier elementen opgebouwde dagrijverlichting in de smalle, driedimensionale koplampen met X-Sight grootlicht, zijn details die de Porsche van de nabije toekomst kenmerken. Om de offroad-talenten van de Porsche Mission E Cross Turismo te benadrukken, zijn stoere wielkuipranden en dorpellijsten aan het ontwerp toegevoegd, terwijl de bumpers een grote bodemvrijheid waarborgen. Ook de achterzijde, met zijn doorlopende lichtbalk, maakt van de auto onmiskenbaar een Porsche. De merknaam op de achterklep bestaat uit witverlichte, glazen letters, waarbij de letter E pulserend oplicht wanneer de accu’s worden opgeladen. Om de fraaie 20-inch wielen zijn banden gelegd in het formaat 275/40 R 20.

 

Displays en bediening: een unieke gebruikservaring

Een intuïtieve bediening en informatie on demand zijn de belangrijkste aspecten van het bedieningsconcept. De meest relevante gegevens worden direct in het blikveld van de bestuurder geprojecteerd op het head-up display. Eye tracking is een systeem dat werkt met een camera in de binnenspiegel, die detecteert naar welk instrument de bestuurder zijn ogen heeft gericht. Het betreffende instrument – met keuze uit Porsche Connect, Performance, Drive, Energy of Sport Chrono – verschijnt vervolgens op de voorgrond, waarbij de overige instrumenten in een kleiner formaat naar de achtergrond bewegen. Met de smart-touch knoppen op het stuurwiel kan de bestuurder bovendien zelf een keuze maken.

 

De bijrijder beschikt over een eigen display, waarmee verschillende apps zoals navigatie, media, klimaatbeheersing en online-diensten met eye tracking en touch-technologie worden bediend. Ook in de deurpanelen zijn touchscreens verwerkt, voor onder meer de stoelverstelling en de luchtvoorziening. Door bijvoorbeeld over het scherm te swipen, kan de toevoer van frisse lucht worden aangepast. Daarnaast kunnen alle settings met een tablet, smartphone of smartwatch van tevoren worden ingevoerd.

 

Voorbereid op alle mobiliteitswensen

De Porsche Mission E Cross Turismo is een veelzijdige auto, uitermate geschikt voor mensen die hun vrije tijd besteden aan sporten en outdoor-activiteiten. Het 1,42 meter hoge studiemodel heeft een variabele laadruimte, waarin lange voorwerpen zoals ski’s gemakkelijk vervoerd kunnen worden. Losse voorwerpen kunnen eenvoudig worden vastgezet dankzij het railsysteem in de vloer. Achter in de Mission E Cross Turismo is ruimte genoeg voor een Porsche E-bike, zodat de gebruiker, als de auto op een parkeerterrein wordt achtergelaten, ook op twee wielen kan blijven genieten van de technologie en prestaties die hij of zij van Porsche gewend is.

 

Het interieur: zichtbare lichtgewicht structuren

Het interieur tilt traditionele Porsche-elementen naar het digitale tijdperk. Het dashboard is opgebouwd uit vleugelvormige panelen en beslaat de volledige breedte van de auto. Het instrumentencluster heeft een overzichtelijk horizontale verdeling en is naar de bestuurder toe gebogen. Het glazen panoramadak en de hoge middenconsole met zijn indirecte sfeerverlichting dragen bij aan het gevoel van ruimtelijkheid. De lichtgewicht constructie van het dashboard en de sportstoelen worden niet aan het oog onttrokken, terwijl in de deurpanelen innovatieve 3D-elementen zijn verwerkt. Geanodiseerde details in Nordic Blue vormen een kleurrijk contrast met de exclusieve aankleding in zwart en lichtgrijs Aniline-leer.

 

De aandrijflijn: sportieve elektrische prestaties dankzij meer dan 600 pk

Twee permanent-synchroon elektromotoren met een systeemvermogen van meer dan 440 kW/600 pk laten de Porsche Mission E Cross Turismo in minder dan 3,5 seconden naar de 100 km/h accelereren, en in minder dan 12 seconden naar 200 km/h. In tegenstelling tot veel hedendaagse elektrische auto’s, die na meerdere sprints hun vermogen verliezen, kan deze exercitie veelvuldig worden herhaald. Afhankelijk van de omstandigheden werkt de vierwielaandrijving nauw samen met Porsche Torque Vectoring, dat de aandrijfkrachten automatisch verdeelt over de vier individuele wielen.

 

Opladen: snel en moeiteloos

Via een 800 Volt snellaadsysteem kan de lithium-ion batterij in zo’n 15 minuten worden opgeladen voor een bereik van circa 400 kilometer. De laadtechniek is voorbereid op het snellaadnetwerk dat in Europa binnen de IONITY joint venture tot stand komt. Thuis kan de batterij worden opgeladen aan een charging-dock of met het Porsche home energy management systeem, al dan niet in combinatie met een fotovoltaïsch systeem op zonne-energie.

 

Het onderstel: adaptieve luchtvering voor comfort en dynamiek

De vierwielbesturing draagt bij aan een voorbeeldige dynamiek en stabiliteit, terwijl adaptieve luchtvering de mogelijkheid biedt om de bodemvrijheid met 50 mm te variëren. Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC) omvat actieve stabilisatie, zodat de auto in snelle bochten minimaal overhelt. Bovendien voorkomt dit systeem hinderlijke bewegingen op een slecht wegdek.

 

DestinationsApp: een persoonlijk reisassistent

Porsche Connect biedt nu al meer dan 20 digitale services en apps; in de Mission E Cross Turismo komt daar de DestinationsApp bij. Met deze app kan snel en eenvoudig een reis worden voorbereid, waarbij de app inspirerende bestemmingen voorstelt en helpt bij het reserveren van bijvoorbeeld een hotel. Bovendien kan de instelling van bijvoorbeeld het onderstel of de muziekkeuze worden aangepast aan de via de DestinationsApp geselecteerde route

Porsche Mission E Cross Turismo
Porsche Mission E Cross Turismo
Porsche Mission E Cross Turismo
Porsche Mission E Cross Turismo
Porsche Mission E Cross Turismo
Porsche Mission E Cross Turismo
Er zijn nog geen reacties. Plaats een reactie door op bovenstaande button te klikken.
Specificaties
Auto: Porsche Mission E Cross Turismo
Op beurs: Autosalon van Geneve 2018
Automerk: Porsche
Automodel: Mission E
Uitvoering: Cross Turismo
Vermogen - Elektromotor: 600 pk
Vermogen - Elektromotor (kW): 440 kW
0 - 100 km/u: 3,5 seconden
0 - 200 km/u: 12 seconden
Oplaadtijd Standaard (AC): 15 minuten voor circa 400 km
Lengte: 4950 mm
Velgen/wielen: 20-inch wielen
Banden: 275/40 R 20

Porsche
Porsche (Porsche Automobil Holding SE) is een Duits fabrikant van sportauto's, opgericht in 1931 door Ferdinand Porsche, tevens de ontwerper van de eerste Volkswagen. Het bedrijf is gevestigd in Zuffenhausen, onder de rook van Stuttgart.
Meer Porsche nieuws
Cayenne Coupé nu ook als S met 440 pk

Porsche Cayenne Coupe vanaf € 124.000Autoliefhebber.com is in 1999 gestart met eigenaar Armand van Amersfoort. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Overstappen.nl  een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijkenAuto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Autoliefhebber.com | © 1998-2019 Contact: Autoliefhebber.com | Sponsor: Creeperz game merchandise, Qlik Sense downloaden, Power BI