maximumkoppel van 670 Nm
Polestar komt met 60-serie T8 Twin Engine plug-in hybrid
Informatie
1 reactie
Geen reacties

Polestar komt met 60-serie T8 Twin Engine plug-in hybrid

woensdag 13 juni 2018 11:30:09

Volvo Cars en Polestar brengen een nieuwe performance uitvoering met de naam Polestar Engineered op de markt. Deze is speciaal ontwikkeld voor de nieuwe geëlektrificeerde 60-serie T8 Twin Engine plug-in hybrid. De aankondiging komt een week voordat Volvo zijn nieuwe Volvo S60 premium sportsedan onthult tijdens de officiële opening van Volvo’s eerste productiefaciliteit in Amerika. Die staat in Charleston, South Carolina. Het is de enige Volvo-fabriek waar de nieuwe S60 gebouwd wordt. De sportsedan is de eerste Volvo die in Amerika van de band loopt

Polestar Engineered is ontwikkeld door Polestar, Volvo’s performancemerk van geëlektrificeerde modellen, en een volledig aanbod waarbij de expertise van Polestar is ingezet op het gebied van velgen, banden, remmen, ophanging en het motormanagement. Het performancepakket weerspiegelt de toewijding van Volvo Cars en Polestar voor de elektrificatie van hun modellen.

 

“Geëlektrificeerde auto’s zijn de toekomst”, zegt Håkan Samuelsson, President en CEO van Volvo Cars. “Vandaag start een nieuw tijdperk van geëlektrificeerde Volvo-modellen met de performance van Polestar. Deze strategie is stevig verankerd in onze overtuiging van een elektrische toekomst voor de auto-industrie.”

 

Polestar Engineered beleeft zijn primeur op de aangekondigde nieuwe Volvo S60 sportsedan. Het aanbod geldt exclusief voor de topuitvoering T8 Twin Engine en wordt boven de Volvo R-Design modellen gepositioneerd.

 

Vanaf volgend jaar zal Polestar Engineered ook beschikbaar zijn voor de nieuwe Volvo V60 en Volvo XC60. Door het speciale design van de lichtmetalen velgen zijn de aandachtrekkende goudkleurige remklauwen duidelijk zichtbaar. Goud is de nieuwe huiskleur van de Polestar Engineered-componenten. Andere uiterlijke kenmerken zijn de zwartchromen uitlaten, goudkleurige veiligheidsgordels en speciale Polestar-logo’s.
 

De Brembo monoblock remklauwen zijn uit één stuk gegoten voor meer stijfheid. De remblokken zijn optimaal bestand tegen hitte. Daarbij zorgt het speciale design van de remschijven ervoor dat warmte verder gereduceerd wordt.
 

De multilink voorwielophanging en achterwielophanging van Polestar Engineered omvat hoogwaardige schokdempers van Ӧhlins met Dual Flow Valve-technologie. Die zorgt voor extra stijfheid met behoud van comfort. De veerpootbrug en instelbare schokdempers zijn ook te vinden in de Polestar 1, de performance 2+2 coupé van Polestar met plug-in hybride technologie.
 

Polestar wist het systeemvermogen van de Volvo S60 T8 Twin Engine te verhogen tot 415 pk*, met een maximumkoppel van 670 Nm. De standaardversie levert 400 pk* en 640 Nm. Door de upgrade is het verbruik bovendien geoptimaliseerd en de automaat verder verfijnd.
 

“De nieuwe Volvo S60 T8 Polestar Engineered is een elektrische auto die doet wat je van een dergelijke auto verwacht”, zegt Henrik Green, Senior Vice President Research and Development bij Volvo Cars. “Alle componenten zijn dusdanig ontwikkeld en gefinetuned om optimaal samen te werken zodat de bestuurder een pure rijdersauto ervaart.”

Polestar komt met 60-serie T8 Twin Engine plug-in hybrid
Polestar komt met 60-serie T8 Twin Engine plug-in hybrid
Polestar komt met 60-serie T8 Twin Engine plug-in hybrid
Polestar komt met 60-serie T8 Twin Engine plug-in hybrid
Polestar komt met 60-serie T8 Twin Engine plug-in hybrid
Polestar komt met 60-serie T8 Twin Engine plug-in hybrid
Polestar komt met 60-serie T8 Twin Engine plug-in hybrid
Polestar komt met 60-serie T8 Twin Engine plug-in hybrid
Er zijn nog geen reacties. Plaats een reactie door op bovenstaande button te klikken.
Specificaties
Auto: Volvo 60-serie Polestar
Automerk: Volvo
Automodel: 60-serie
Uitvoering: Polestar
Modeljaar: 2019
Vermogen - Brandstof: 415 pk
Maximale koppel - Brandstof (Nm): 670 Nm
Toerengebied koppel - Brandstof (t.p.m.): w

Volvo
Volvo Car Corporation is een automerk, opgericht in het Zweedse G?teborg in 1927 door Gustaf Larson en Assar Gabrielsson. Volvo is Latijn voor ik rol. Het allereerste Volvo-model is de Volvo Jacob uit 1927. Andere beroemde modellen zijn de Amazon, Kattenrug en de Volvo P1800.
Meer Volvo nieuws
Nieuwe Volvo V60 Cross Country

Heico Sportiv Volvo V60Autoliefhebber.com is in 1999 gestart met eigenaar Armand van Amersfoort. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Overstappen.nl  een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijkenAuto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Autoliefhebber.com | © 1998-2019 Contact: Autoliefhebber.com | Sponsor: Creeperz game merchandise, Qlik Sense downloaden, Power BI