Peugeot met SUV en 3 wereldprimeurs in Parijs

Peugeot met SUV en 3 wereldprimeurs in Parijs

autosalon parijs 2016
maandag 26 september 2016 15:00:07

PEUGEOT presenteert drie wereldprimeurs dit jaar in Parijs als onderdeel van een mega SUV-offensief: naast de langverwachte nieuwe PEUGEOT 3008 en PEUGEOT 5008 zal het publiek kennis kunnen maken met de gloednieuwe PEUGEOT 3008 DKR, die de ambities van Peugeot Sport zal vertegenwoordigen in Dakar 2017

Met de lancering van vijf nieuwe SUV's, staat 2016 in het kader van ons mondiale offensief in dit segment. Na de nieuwe PEUGEOT 2008 in Europa en de revolutionaire doorontwikkeling van de PEUGEOT 3008 in China in het eerste semester, heeft het merk enkele weken geleden de PEUGEOT 4008 onthuld in China en beleven de twee nieuwe PEUGEOT 3008 en 5008 SUV's hun wereldpremière in Parijs.

 

De nieuwe 2008, de compacte SUV van PEUGEOT

Geroemd door de klanten vanaf de lancering voor zijn elegantie en rijprestaties, verschijnt de nieuwe PEUGEOT 2008 in 2016 in een duidelijk SUV-ontwerp dat kracht en verleiding uitstraalt.Het nieuwe afwerkingsniveau GT Line, voortaan leverbaar voor het gehele gamma, biedt een sportieve en chique sfeer. De PEUGEOT i-Cockpit® zorgt voor een unieke beleving en de ervaring van intuïtief, wendbaar en veilig rijgedrag.

 

De nieuwe PEUGEOT 2008 met zijn voorbeeldige rijgedrag, heeft Grip Control, een adaptief aandrijfsysteem dat zorgt voor verregaande functionaliteit op alle soorten wegdek. De PEUGEOT 2008 is voorzien van de functie Mirror Screen, compatible met MirrorLink® en Apple CarPlayTM, en van diverse voor dit segment unieke uitrustingen: achteruitrijcamera, Active City Brake en Park Assist. Het gamma bestaat uit Euro6 PureTech en BlueHDi motoren en biedt vier voor hun segment Best in Class motoren. De nieuwe PEUGEOT 2008 wordt geproduceerd in Mulhouse en krijgt daarmee het Origine France Garantie label. Deze auto is tweede in zijn segment in Europa en eerste in zijn segment in de categorie benzinemotoren.

 

De nieuwe PEUGEOT 3008 ... een frisse wind door het SUV C-segment

Deze langverwachte SUV zet de aanval in op de SUV-markt van het C-segment, een klasse die overal ter wereld volop groeit. Hij zet sterke troeven in om tegemoet te komen aan de wensen van een veeleisende klantengroep die zich wil onderscheiden en nieuwe ervaringen wil beleven. Of het nu is met de spectaculaire, gloednieuwe PEUGEOT i-Cockpit® is, of het bijzonder creatieve design, de verbeterde constructie of met de hightech uitrustingen ten behoeve van comfort en veiligheid, de nieuwe SUV PEUGEOT 3008 is vastbesloten zich te positioneren als grote speler op de markt. Leverbaar met sterke en zuinige motoren en een uitgebreid gamma met onder meer de dynamische afwerkingen GT en GT Line, introduceert de nieuwe SUV PEUGEOT 3008 een nieuw gamma SUV’s dat wereldwijd (h)erkend zal worden.

 

De nieuwe SUV PEUGEOT 3008 wordt gemaakt in Sochaux, krijgt het Origine France Garantie label en wordt wereldwijd gelanceerd in de weken volgend op de Salon de l’Automobile in Parijs.

 

Nieuwe PEUGEOT 5008 ... een nieuwe dimensie van SUV

De naam is gebleven, maar het concept is volkomen nieuw. De nieuwe PEUGEOT 5008 ontgint een nieuw gebied: dat van de grote 7-zits SUV's van het C-segment. En hij zet zich overtuigend neer op deze veelbelovende markt.

 

De nieuwe SUV PEUGEOT 5008 heeft niet alleen de nieuwe PEUGEOT i-Cockpit® en het Efficient Modular Platform EMP2, maar ook talrijke hightech uitrustingen. Het dynamische en elegante design verbergt voorbeeldige functionaliteit: met zijn zeven separate stoelen is de nieuwe SUV PEUGEOT 5008 de eerste SUV met de van monospaces bekende modulariteit. De stoelen op de 2e zitrij zijn niet alleen los, maar ook verstelbaar en neerklapbaar. De stoelen van de 3e zitrij zijn neerklapbaar en bovendien gemakkelijk te verwijderen om de record bagageruimte van maar liefst 780 dm3 VDA 210 vrij te maken.

 

De nieuwe SUV PEUGEOT 5008 wordt geproduceerd in Rennes en wordt nu al gepresenteerd aan het publiek in Parijs, voordat hij in het voorjaar van 2017 internationaal wordt gelanceerd.

 

De PEUGEOT i-Cockpit®: de nieuwe generatie bestuurdersruimtes

Op zoek naar nog meer rijplezier, heeft PEUGEOT nagedacht over de bestuurdersruimte met het doel de hoogst haalbare beleving te bieden. Dit heeft geleid tot de PEUGEOT i-Cockpit®, een innovatief concept van inrichting van het interieur. Hij bevat essentiële elementen waardoor hij bijzonder herkenbaar en zeer aantrekkelijk is geworden.

 

De nieuwste generatie van deze PEUGEOT i-Cockpit® wordt gelanceerd op de nieuwe PEUGEOT 3008 en 5008, en heeft alle technologische vooruitgang op het gebied van comfort en veiligheid. Hij versterkt meer dan ooit de zintuigen:

- het stuur is een nieuw ontwerp met twee platte stukken op het wiel voor meer grip. Het is bovendien compacter waardoor het zorgt voor meer zicht en meer beenruimte voor de bestuurder


- het head-up vision systeem bestaat uit een high resolution digital display van 12,3’’ met een futuristische grafische vormgeving. Het kan volledig en persoonlijk ingesteld worden en toont alles wat een bestuurder direct binnen zijn gezichtsveld wil zien, zodat hij zijn ogen niet van de weg hoeft te halen en geconcentreerd kan blijven op het verkeer. Iedere configuratie wordt vormgegeven door animaties en moderne en technologische overgangen


- op het grote 8’’ touch screen zijn de bedieningen voor comfort logisch geplaatst zodat alle uitrustingen van de auto intuïtief kunnen worden bediend. Het zit centraal op het dashboard en heeft een capacitief scherm waardoor het sneller reageert en handiger is in gebruik.


Eronder ziet men een bijzonder fraai ontworpen middenconsole met een reeks bijzonder fraaie, chromen, zacht en metaalachtig aanvoelende bedieningsknoppen.

 

Met een simpele druk op de knop worden bijna alle zintuigen aangesproken:

  • het zicht door de sterkte van de verlichting en de mogelijkheid tot het veranderen van de kleursfeer,
  • het gehoor met de instellingen voor de muzieksfeer,
  • de tastzin via het multipunt-massagesysteem in de stoelen,
  • de reukzin door de verspreiding van fijne geuren.

 

Bij de lancering worden er twee sferen aangeboden aan de inzittenden: de ambiance ‘Boost’ is gericht op stimulerend rijgedrag en de ambiance ‘Relax’ is gericht op kalmer rijden. Deze twee modi zijn geheel persoonlijk instelbaar. Ze willen de overtreffende trap bieden van rijplezier voor de bestuurder en de passagiers door iedere rit een unieke en onvergetelijke beleving te maken.


Peugeot met SUV en 3 wereldprimeurs in Parijs
Peugeot met SUV en 3 wereldprimeurs in Parijs
1 reactie
Reacties
Rob Franken
Mooie auto en volgens mij ook met zeer veel praktische ruimte.
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Peugeot

Peugeot autonieuws

Peugeot is een Frans automerk van PSA Peugeot Citro?n. Het is genoemd naar de familie Peugeot uit de streek van Montb?liard, die het industri?le imperium is begonnen. In 2008, 117 jaar na de start van de productie van wagens, heeft Peugeot 50 miljoen auto's geassembleerd. Peugeot produceert ook scooters.
Meer Peugeot nieuws
Peugeot 308 wagon volledige camouflage

Peugeot 308 betrapt voor release

Nieuwe Peugeot e-Rifter

Peugeot 308 begint wintertest

Plastic jasje Peugeot 308

Peugeot 308 wederom naar buiten
Facelift Peugeot 308 in Zuid-Europa

De nieuwe Peugeot 3008 SUVAutoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2021 Contact: Autoliefhebber.com