Peugeot 207 cc, het dak gaat eraf

Peugeot 207 cc, het dak gaat eraf

woensdag 06 december 2006 07:58:27
Het plezier van open rijden is nauw verweven met de historie van Peugeot. Klanten met een voorliefde voor de ?2?-reeks ? de 201, 202, 203, 204 en 205 ? konden altijd kiezen voor een uitvoering met een stoffen cabrioletkap. De pioniersrol van Peugeot op het gebied van cabriolets met stalen dak begon in de jaren ?30, toen enkele bevoorrechte automobilisten konden proeven van het compromisloze plezier van de eerste coup? cabriolets. De 401, 601 en 402 ?Eclipse? werden als eerste met deze innovatieve dakconstructie aangeboden en vormden de basis voor de huidige open modellen van Peugeot.

Eind 2000 maakte de 206 CC de belofte waar die in 1998 werd gedaan met de 20 concept car. Geheel in lijn met het origineel bood de 206 CC zijn eigenaren dubbel rijplezier voor een betaalbare prijs:

- Een volwaardige cabriolet voor puur rijplezier in harmonie met de omgeving
- Een echte coup? met alle bijbehorende dynamiek en comfort ? dankzij het stalen
dak waarmee het model zich moeiteloos aan de veranderende seizoenen aanpast

Dit hoogstandje op technisch, industrieel en economisch gebied heeft geleid tot een explosieve groei van het marktsegment voor vrijetijdsauto?s. De Europese markt voor coup? cabriolets heeft zich razendsnel ontwikkeld en is de laatste jaren met een factor negen gegroeid, naar een totaal in 2005 van 150.000 eenheden. Peugeot is de eerste en belangrijkste fabrikant van deze veelzijdige modellen, met een productie van in totaal meer dan 500.000 exemplaren. De 206 CC met 2 + 2 interieur wordt sinds 2000 aangeboden in het
B-segment. Met een totale productie van 360.000 stuks is het de bestverkochte coup? cabriolet ter wereld. In het M1-segment biedt de elegante 307 CC vier volwaardige zitplaatsen. Het model heeft sinds de lancering in 2003 meer dan 150.000 eigenaren gevonden. Ook in Nederland zijn beide modellen een groot succes. Sinds 2001 zijn van de 206 CC maar liefst 9.545 exemplaren verkocht; de 307 CC is sinds 2003 ruim 3.800 keer op Nederlands kenteken gezet.

207 CC ? een persoonlijkheid waaruit kennis en ervaring spreekt. De 207 CC belichaamt het mooiste dat Peugeot te bieden heeft. Onderhuids deelt het model de innovatieve techniek van de 207 hatchback, gecombineerd met een brutale uitstraling en onderscheidende kwaliteiten die uniek zijn in dit marktsegment: een uitgebalanceerd en puur design; uitstekende prestaties op het gebied van passieve veiligheid, torsiestijfheid en comfort; een dynamisch karakter en een bijpassend weggedrag en natuurlijk de belofte van compromisloos rijplezier.

Uitgebalanceerde proporties?
De 207 CC is afgeleid van de hatchback en deelt de voorpartij met de sportieve uitvoeringen van dit model. De lengte is 4,037 m, de wielbasis van 2,540 m en de breedte is 1,750 m. Een zichtbaar verschil is de lagere daklijn van 1,397 m (- 75 mm) die het coup?-effect versterkt.

? voor een 2 + 2 interieur en maximaal plezier ?
Het interieur van de 207 CC is ingedeeld volgens het vertrouwde 2 + 2 concept en combineert een elegant en puur karakter, zowel coup? als cabriolet, dankzij een kap die volledig automatisch opent en zich opvouwt in de bagageruimte;
- comfortabele zitplaatsen voor de voorpassagiers;
- twee zitplaatsen achterin;
- uitzonderlijke prestaties op het gebied van passieve veiligheid;
- een praktische bagageruimte die ook plaats biedt aan een noodreservewiel.


Expressiviteit in beweging ?
Expressieve vormgeving, met dank aan het Centre de Style Peugeot. Het compacte en krachtige silhouet van de 207 CC straalt een vanzelfsprekende dynamiek uit ? als coup? en als cabriolet. De 207 CC deelt zijn expressieve en sportieve front met de hatchback, terwijl de sterk gewelfde voorruit bijdraagt aan een eigenzinnige uitstraling. Het slanke profiel van de coup? valt op door strakke en dynamische lijnen, zoals de vloeiende overgang van de flanken in de achterpartij, vlak voor de achterwielen. De gespierde achterzijde laat duidelijk familietrekken zien dankzij de achterlichten en achterbumper van de hatchback; terwijl de onderkant van de grote achterruit is afgewerkt met een strip van geborsteld metaal.
Als cabriolet valt de 207 CC op door de dynamische taillelijn die de harmonieuze overgang vormt tussen het interieur en de omgeving. Alleen de hoofdsteunen en de verchroomde rollbars steken boven deze lijn uit. De dynamiek van de coup? en cabriolet wordt extra geaccentueerd door de grote aluminium velgen in de maat 16 of 17 inch (standaard of optie, afhankelijk van de uitvoering).

Dynamische motoren ?De 207 CC biedt bij de introductie al meteen de keuze uit twee benzinemotoren en ??n dieselmotor, alledrie gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak.
- 1.6-16v benzine: 88 kW (ongeveer 120pk), ook met viertraps automaat leverbaar
- 1.6-16v benzine THP: 110 kW (ongeveer 150pk)
- 1.6-16v HDiF: 80 kW (ongeveer 110pk)

De HDi met FAP-roetfilter wordt sinds de introductie van de 207 geleverd en de 150pk sterke THP (Turbo High Pressure) is kortgeleden voorgesteld. Nieuw is echter de 88 kW EP6 motor.

1.6 l 16v benzine, 88 kW ? EP6
Na de 110 kW (≈ 150 pk) sterke 1,6 l THP (EP6DT) is de EP6 de tweede krachtbron die in samenwerking met BMW Group is ontwikkeld. Hij levert een maximum vermogen van 88 kW (≈120 pk) bij 6.000 omw/min en een maximum koppel van 160 Nm bij 4.250 omw/min. Het koppel is zeer gelijkmatig gespreid over het toerengebied en bereikt al bij 2.000 omw/min een waarde van 140 Nm, wat neerkomt op 88% van het maximum. De motor bevat hoogstaande technologie die voor het eerst in dit segment wordt toegepast. De variabele kleptiming (ook wel VVT genoemd, wat staat voor Variable Valve Timing) zorgt voor een groter vermogen en koppel. Hierdoor reageert de motor nog beter op het gaspedaal en wordt het rendement van deze motor weer verbeterd. Daarbij levert deze techniek een belangrijke bijdrage aan een laag verbruik, minder CO2-uitstoot en grotere souplesse die zorgt voor betere respons.


Een magisch dak van Peugeot ?Het inklapbare dak is het resultaat van de ruime ervaring die Peugeot heeft opgedaan met de ontwikkeling van coup? cabriolets. Het dak werd geheel in eigen beheer ontwikkeld, waarbij rekening is gehouden met een indrukwekkende hoeveelheid eisen op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid. In de productiefaciliteit in Madrid is voor de assemblage van de kap een afzonderlijke productielijn opgezet die aansluit op de productielijn van de 207 CC. De dakconstructie is afgeleid van de 206 CC maar verschilt wezenlijk als het gaat om gebruiksgemak, dankzij de volledig automatische bediening zonder handmatig vergrendelen of ontgrendelen. De enige benodigde handeling is het indrukken van een knop. De vier ruiten openen dan automatisch, waarna het openen of sluiten van het dak in 25 seconden wordt voltooid.

Om een goede afdichting tussen portierruiten en kap te waarborgen, zijn de ruiten voorzien van een ″short drop″ systeem, waarmee de zijruiten bij het openen en sluiten van de portieren razendsnel een stukje zakken. Torsiestijfheid en een sportief onderstel Veel zorg is besteed aan de stijfheid van de carrosserie, een factor die bepalend is voor het rijplezier in een cabriolet. Het zeer sterke platform van de 207 hatchback werd aangepast aan de specifieke eisen van een coup? cabriolet, om het volle profijt te trekken van het onderstel. Daarbij is de 150pk-versie wat straffer afgeveerd dan de andere versies.

Veel meer dan ?standaard? veiligheid ?
De 207 CC beschermt inzittenden met een uiterst volledig pakket passieve veiligheidsmaatregelen dat rekening houdt met iedere denkbare verkeerssituatie. De carrosseriestructuur van de 207 CC is voorzien van een aantal verstevigingen die het ontbreken van een vast dak compenseren en de gevolgen van een frontale aanrijding beperken. De krachten van een frontale aanrijding worden, net als bij de hatchback, dubbel geabsorbeerd. De botsenergie wordt verdeeld over een bovenste en een onderste kreukelzone, waarbij de laatste bij een aanrijding ook voetgangers beschermt.

Voor optimale bescherming bij zijdelingse aanrijdingen zijn de A- en B-stijlen en de dorpels voorzien van profielen en verstevigingen die samen een solide omlijsting van de portieren vormen. Ook de portieren zelf zijn zeer sterk door toepassing van een versterkte bovenkant, versterkingsbalken en beschermende ?paddings?.

Discrete actieve rollbars ?De 207 CC is standaard uitgerust met een veiligheidssysteem dat bescherming biedt bij een koprol zonder dat dit afbreuk doet aan het elegante silhouet van de cabriolet. Het systeem omvat actieve rollbars met stabiele verstevigingsbalken. De twee kleine verchroomde rollbars zijn direct achter de achterste hoofdsteunen gepositioneerd en passen uitstekend bij het dynamische karakter van de 207 CC. Tegelijk vervullen ze een discrete maar doorslaggevende rol bij de bescherming van de inzittenden. Een elektronische regeleenheid herkent een kritieke situatie, registreert de kantelhoek en -snelheid en activeert binnen 25 milliseconden het pyrotechnische systeem dat de rollbars omhoog drukt. Deze schieten binnen 175 milliseconden 200 mm omhoog. De rollbars zijn gemonteerd op verstevigingsbalken die stabiel zijn verankerd in de carrosserie.

Standaard bescherming
Naast de actieve rollbars en het versterkte voorruitframe is iedere 207 CC uitgerust met twee frontairbags, twee dubbele zijairbags en een knieairbag in de stuurkolom. Bij alle zitplaatsen wordt de bestuurder door middel van een geluidssignaal ?n een indicatie op het infopaneel gewaarschuwd indien een gordel niet is aangelegd.
De stoel van de voorpassagier is voorzien van een 3punts Isofix verankeringssyteem, voor het gemakkelijk en veilig plaatsen van een aangepast kinderzitje.

Het leven aan boord
Achter de bijzondere vorm van de 207 CC gaat een ruim interieur schuil met een lengte van 1.501 mm, ondanks dat diverse nieuwe veiligheidsvoorzieningen zijn ge?ntegreerd, zoals het systeem dat bescherming biedt bij een koprol.

De voorpassagiers
De 207 CC heeft sportstoelen die een lagere zitpositie bieden dan de hatchback en helemaal passen bij het karakter van een coup? cabriolet.

De achterzitting
Als echte 2 + 2 biedt de 207 CC achterin plaats aan twee personen; een eigenschap die een grote groep (potenti?le) klanten zal aanspreken. De ontgrendeling van de voorstoelen is bovenin de rugleuning gepositioneerd, waardoor de voorstoelen gemakkelijk naar voren kunnen schuiven.

Een bagageruimte ? sterk in ruimte
Om ook bij stilstand maximaal van de cabriolet te genieten, is de inhoud van de bagageruimte beveiligd met een intelligent en gebruiksvriendelijk permanent vergrendelingssysteem.
De vierkante en regelmatige vorm van de bagageruimte, die in de 207 CC plaats biedt aan een noodreservewiel, heeft volgens de VDA-norm een inhoud van 370 dm? (449 l*) als coup? en 145 dm? (187 l*) als cabriolet, onder de opbergruimte van de kap.

Leveringsgamma en uitrusting
Het gamma van de 207 CC en de uitrusting van de verschillende niveaus worden in februari bekendgemaakt. Dan zijn ook de prijzen bekend. De publieksintroductie vindt plaats op de Salon van Gen?ve (6 t/m 18 maart 2007).
De 207 CC wordt eind maart/ begin april in de Nederlandse showrooms verwacht.

Peugeot 207 cc, het dak gaat eraf
Peugeot 207 cc, het dak gaat eraf

1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Specificaties
Peugeot

Peugeot autonieuws

Peugeot is een Frans automerk van PSA Peugeot Citro?n. Het is genoemd naar de familie Peugeot uit de streek van Montb?liard, die het industri?le imperium is begonnen. In 2008, 117 jaar na de start van de productie van wagens, heeft Peugeot 50 miljoen auto's geassembleerd. Peugeot produceert ook scooters.
Meer Peugeot nieuws
Plastic jasje Peugeot 308

Peugeot 308 wederom naar buiten
Facelift Peugeot 308 in Zuid-Europa

De nieuwe Peugeot 3008 SUV

Prijzen elektrische Peugeot e-Expert

Peugeot Partner 2018 voor professionele gebruikers

Nieuwe Peugeot 508 SW Radicale break

Peugeot 508 Grande Berline vanaf voor  37.690Autoliefhebber.com is in 1999 gestart met eigenaar Armand van Amersfoort. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Overstappen.nl  een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2020 Contact: Autoliefhebber.com