Open your mind
Pagani Huayra Roadster met soft top

Pagani Huayra Roadster met soft top

vrijdag 02 maart 2018 20:57:14

Dainese en Pagani werken samen om een ​​eersteklas product leven te geven. Dainese heeft zijn R & D-afdeling beschikbaar gesteld aan de in Modena gevestigde fabrikant, met als doel de best mogelijke materialen voor de stof en structurele onderdelen voor de softtop op zijn Roadster-modellen te identificeren en te creëren.

Het delen van de knowhow van deze twee Italiaanse merken vertaalt zich in het ontwikkelen van geavanceerde technische oplossingen op een lijn met auto's zoals de Pagani Huayra Roadster.

"Innovatie zit in het DNA van Dainese en de ontwikkeling van zeer geavanceerde technische oplossingen is daarvan het directe gevolg", zegt Cristiano Silei, CEO van de Dainese Group. "Om iets waardevols tot leven te wekken, en dit in samenwerking met een prestigieus merk als Pagani Automobili, maakt ons weer trots."

 

Geïnspireerd door de eerste vliegende machines ontworpen door Da Vinci, de Ornitottero, en door bepaalde bekende, hedendaagse architectonische en technische werken, is de softtop een combinatie van componenten in High Elastic Modulus Carbon Fiber, ontwikkeld door Pagani, die verbonden is door middel van van aluminium en titanium knuppelverbindingen die het technische weefsel uitrekken dat door Dainese is ontwikkeld.

 

De 'Pagani Fabric' en de structuur zijn het resultaat van een gezamenlijke ontwikkeling door Dainese en Pagani, waarbij de twee bedrijven samenwerken om absolute perfectie te bereiken, zowel op technisch als esthetisch vlak. De uitgebreide knowhow van Dainese in de wereld van technische weefsels maakte de creatie mogelijk van een innovatief materiaal dat bestaat uit verschillende lagen verfijnd materiaal en waterdicht gemaakt met behulp van technologie die speciaal is ontwikkeld door de R & D-afdeling van het bedrijf in Vicenza. Het doel was om de juiste balans te vinden tussen flexibiliteit en weerstand in elke afzonderlijke zone.

 

Wanneer de zachte bovenkant is gesloten, maken vooraf bepaalde vouwgebieden het mogelijk dat de stof de vouwen van de structurele elementen volgt, zoals origami. Dit systeem zorgt voor de duurzaamheid van de stof na verloop van tijd en vermindert de hoeveelheid opslagruimte die nodig is in de auto tot een minimum. De softtop op de Huayra Roadster biedt zowel een comfortabele rij-ervaring als een unieke look.

 

"Het creëren van de reserve-softtop voor de Huayra Roadster was een echte technische uitdaging", bevestigt Horacio Pagani, hoofdontwerper bij Pagani Automobili. "Ons doel was klanten een vouwdakoplossing te bieden, een oplossing die minimale ruimte inneemt wanneer ze in de auto. De softtop is opgevat als een lichtgewicht, resistente tensostructuur, waarin elk element bijdraagt ​​tot het uitvoeren van de algehele functie door spanning."


Pagani Huayra Roadster met soft top
1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Pagani
Het was zijn droom om een zogenaamde superauto te bouwen. Al in 1988, toen hij nog voor Lamborghini werkte, liet Pagani een ontwerp zien aan de bekende Formule 1-coureur Juan Manuel Fangio. De auto zou ter ere van hem Fangio F1 genoemd worden. In 1992 begon Pagani met het testen van een prototype en het eerste model werd getest in de windtunnel van raceteam Dallara in 1993. Niet lang daarna zou Fangio Pagani introduceren bij Mercedes-Benz, waarvoor de coureur vele overwinningen had behaald. Mercedes-Benz zag het potentieel in de auto en zegde officieel een V12-motor toe in 1994. Na veel werk kreeg Pagani in 1999 goedkeuring voor de Zonda C12. De auto werd op de Autosalon van Genève gepresenteerd.
Meer Pagani nieuws


Autoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2021 Contact: Autoliefhebber.com