Marktintroductie in 2022 in China, Europa en Noord-Amerika
Opel ontwikkelt nieuwe generatie viercilinder benzinemotoren
Informatie
1 reactie
Geen reacties

Opel ontwikkelt nieuwe generatie viercilinder benzinemotoren

donderdag 14 juni 2018 13:21:45

Opels Engineering Center in Rüsselsheim neemt het voortouw bij de ontwikkeling van een volgende generatie hoogst efficiënte benzinemotoren. Die zijn bestemd voor alle merken van Groupe PSA (Peugeot, Citroën, DS Automobiles, Opel en Vauxhall). Het gaat om viercilinderkrachtbronnen die optimaal kunnen samenwerken met elektromotoren en die worden toegepast in hybride aandrijfsystemen. De marktintroductie is gepland voor begin 2022.

De nieuwe generatie motoren is bestemd voor de Groupe PSA-merken in China, Europa en Noord-Amerika. Met hun emissie voldoen ze aan de normen die dan in deze markten zullen gelden. De krachtbronnen worden voorzien van hoogwaardige technologie, zoals directie brandstofinspuiting, turbo en variabele klepbediening. Ook staat het bereiken van de hoge efficiency voorop om brandstofverbruik en CO2-uitstoot zo laag mogelijk te krijgen.

 

“Toen we met Opel nog deel uitmaakten van GM was Rüsselsheim al het expertisecentrum voor motorontwikkeling. Met de nieuwe generatie viercilinder benzinemotoren hebben we volop profijt van die sleutelrol. De economische directe inspuiting in combinatie met de hybridetechnologie stelt Groupe PSA in staat om de sterke positie op het vlak van lage CO2-uitstoot te consolideren”, aldus Opels Managing Director Engineering, Christian Müller.

 

Het Engineering Center in Rüsselsheim heeft een decennialange ervaring met het ontwikkelen van efficiënte benzinemotoren. Voor de nieuwe motorenfamilie is de huidige Groupe PSA viercilinder PureTech unit als startpunt gekozen. De volledig van aluminium gemaakt 1,6-liter krachtbron blinkt nu al door zijn lage verbruik en gretige reactie op het gas. Op deze kenmerken wordt voortgeborduurd.

 

De nieuwe viercilinders vormen de tweede motorenfamilie van Groupe PSA voor 2022, naast de bekende driecilinder PureTech-turbomotor, die onlangs voor de vierde maal op rij de “Engine of the Year” award won. Het team in Rüsselsheim neemt bovendien het voortouw bij de ontwikkeling van een nieuwe lijn bedrijfswagens voor de hele groep. Dat is inclusief het ontwerp van een nieuw platform en de modulaire ontwikkeling van een geavanceerd ontwerp tot aan productierijpheid. Groupe PSA heeft onlangs nog eens 15 Centers of Competence gevestigd in Rüsselsheim – variërend van waterstof en brandstofcellen tot aan stoelontwerp.

Er zijn nog geen reacties. Plaats een reactie door op bovenstaande button te klikken.
Specificaties
Automerk: Opel

Opel
Opel is in 1862 opgericht in Rüsselsheim (Duitsland), waar ook het hoofdkantoor is gevestigd. Sinds augustus 2017 maakt Opel Automobile GmbH deel uit van het Franse Groupe PSA. Opel en zustermerk Vauxhall in Engeland verkopen voertuigen in meer dan vijftig landen en hebben meer dan 37.000 medewerkers in dienst, waarvan meer dan 19.000 in Duitsland. De automaker heeft tien productiefaciliteiten en één test- en ontwikkelingscentrum in zes landen in Europa. In 2017 verkocht Opel bijna 1,1 miljoen personenauto’s en lichte bedrijfswagens in Europa. Het in november 2017 gepresenteerde strategische toekomstplan PACE! is gericht op herstel van het financiële fundament, versterking van de duurzame concurrentiekracht en verdere groei van Opel, ook buiten Europa
Meer Opel nieuws
Opel Combo Tour is er vanaf 28.327 euro

Onderhuidse update voor Opel InsigniaAutoliefhebber.com is in 1999 gestart met eigenaar Armand van Amersfoort. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Overstappen.nl  een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijkenAuto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Autoliefhebber.com | © 1998-2019 Contact: Autoliefhebber.com | Sponsor: Creeperz game merchandise, Qlik Sense downloaden, Power BI