Opel Monza Concept gaat in wereldpremiere in Frankfurt

Opel Monza Concept gaat in wereldpremiere in Frankfurt

zondag 14 juli 2013 14:02:30

Na 150 jaar bedrijfsgeschiedenis boordevol innovaties geeft Opel een voorproefje van zijn meest recente hoogtepunt – ten minste gedeeltelijk. De baanbrekende Opel Monza Concept gaat in wereldpremière op de autoshow van Frankfurt, die plaatsvindt van 12 tot 22 september (persdagen op 10 en 11 september), maar vandaag licht Opel CEO Dr. Karl-Thomas Neumann al een tipje van de sluier op. “DRIVE!2022 is een duidelijke toekomststrategie voor Opel als bedrijf en merk,” zegt Dr. Neumann. "Het idee dekt heel wat thema's en elementen en wat de toekomst van onze modellen betreft, hebben we al onze doelstellingen gebundeld in de Opel Monza Concept. Hij omvat onze visie op de toekomst van Opel en vertaalt onze kernwaarden: Duitse engineering en precisie in combinatie met mooie vormgeving en nuttige innovaties voor dagelijks gebruik. Op visionaire, heldere wijze en vol frisse inspiratie trekt de Monza Concept die lijn door. De auto is een ontwerp dat de volgende generatie Opel-modellen op lange termijn sterk zal beïnvloeden."


Monza Concept: start van de nieuwe generatie Opel modellen

De Monza Concept demonstreert wat de klanten van Opel in de toekomst mogen verwachten. Hij focust op twee grote thema's die topprioriteit zullen zijn voor de meer dan 6.000 ingenieurs, technici en ontwerpers in Rüsselsheim bij de ontwikkeling van de volgende generatie Opel-modellen: efficiëntie en connectiviteit. De Monza Concept is uiterst efficiënt dankzij zijn specifieke bouw en de gebruikte materialen, terwijl ook de aerodynamica en baanbrekende motor hun steentje bijdragen. Op het vlak van connectiviteit biedt hij ongeziene mogelijkheden die een ware doorbraak betekenen in de ontwikkeling van infotainmentsystemen.


De Monza Concept is een herkenbare verdere doorontwikkeling van Opels huidige ontwerpstijl. Als visuele uitdrukking van Opels zoektocht naar meer efficiëntie gaat het ontwerp een stap verder in haar filosofie van sculpturaal design en Duitse precisie, met carrosserielijnen die meer aan een lenige atleet doen denken dan aan pure spierkracht.


Aan de voorzijde van de auto is het meteen duidelijk waar de vormgeving om draait. Een laag postuur met vloeiende lijnen, een duidelijk gedefinieerde motorkap en opvallende koplampen geven de auto een extra dosis assertief zelfvertrouwen. Verder ontwikkelde, typische Opel-thema's zitten verwerkt in de algemene look: de herkenbare vouwlijn op de motorkap is meer driedimensionaal en dus meer uitgesproken, terwijl de verchroomde grillelijst met het logo van Opel aan de uiteinden als vleugels omhoog wipt. Twee kenmerkende sikkels onder de koplampen zorgen voor een extra sportief tintje. De algemene look van de Monza Concept is licht en atletisch en straalt efficiëntie, sensatie en enorm veel potentieel rijplezier uit.


De sportieve aantrekkingskracht van Opel-modellen ging altijd al hand in hand met functionaliteit en in die zin is de Monza Concept een eerbetoon aan de oorspronkelijke Opel Monza Coupé die tussen 1978 en 1986 geproduceerd werd. Ook die auto combineerde een elegante, dynamische stijl met intelligente, functionele oplossingen voor bestuurders en passagiers. Beide auto’s lijken op elkaar in vormelementen zoals de lange, glazen oppervlakken en de lage taillelijn.


De oorspronkelijke Monza kwam als eerste op de markt met een digitaal dashboarddisplay en de Monza Concept pikt dat innovatieve thema weer op. Hij introduceert baanbrekende techniek voor toekomstige mogelijkheden op het vlak van infotainment en connectiviteit. Daarmee toont hij hoe de volgende generatie Opels zal inspelen op de wensen van een maatschappij waarin sociale media een hoofdrol spelen. Ze zullen de toekomstige individuele mobiliteit stimuleren en dat betekent meer dan zomaar een rijervaring.


Opel Experimental GT: de start van visionaire IAA-ontwerpen

De trendsetter Monza Concept is de laatste van een reeks visionaire IAA-ontwerpstudies waar Opel in 1965 mee startte met de spectaculaire Opel Experimental GT. Op dat moment was Opel de eerste autofabrikant in Europa die conceptstudies maakte en voorstelde op een autoshow. Met overdonderend succes. De Experimental GT werd enthousiast onthaald door de media en het publiek en was de aanzet tot heel wat conceptauto's waarmee het merk vernieuwingen en toekomstige ontwikkelingen in het gamma kon presenteren. De ontwerpstudies van Opel in de jaren 1960 hadden zoveel succes dat alle Europese concurrenten hun eigen concepten begonnen te ontwikkelen en voor te stellen.


"Met de Opel Monza Concept maken we onze toekomst vandaag al tastbaar," zegt CEO Neumann van Opel. En om de nieuwsgierigheid naar de recentste studie uit Rüsselsheim vóór de wereldpremière nog wat aan te wakkeren, voegt hij eraan toe: "Ik kan nog niet veel verklappen over hoe het interieurdesign en vooral de trendsettende technologie van de Monza Concept de rijervaring zullen veranderen. Maar ik kan verzekeren dat zijn innovatieve carrosserie en perfecte verhoudingen niet onopgemerkt zullen blijven. En toch zijn zij enkel de zichtbare uitdrukking van waar het allemaal om draait, de essentie die onder de carrosserie zit. Ik nodig iedereen uit op onze stand tijdens de IAA om een glimp op te vangen van Opels veelbelovende toekomst!"


Opel Monza Concept gaat in wereldpremiere in Frankfurt
1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Opel

Opel autonieuws

Opel is in 1862 opgericht in Rüsselsheim (Duitsland), waar ook het hoofdkantoor is gevestigd. Sinds augustus 2017 maakt Opel Automobile GmbH deel uit van het Franse Groupe PSA. Opel en zustermerk Vauxhall in Engeland verkopen voertuigen in meer dan vijftig landen en hebben meer dan 37.000 medewerkers in dienst, waarvan meer dan 19.000 in Duitsland. De automaker heeft tien productiefaciliteiten en één test- en ontwikkelingscentrum in zes landen in Europa. In 2017 verkocht Opel bijna 1,1 miljoen personenauto’s en lichte bedrijfswagens in Europa. Het in november 2017 gepresenteerde strategische toekomstplan PACE! is gericht op herstel van het financiële fundament, versterking van de duurzame concurrentiekracht en verdere groei van Opel, ook buiten Europa
Meer Opel nieuws
Opel Grandland gespot in sneeuw

Spyshots nieuwe Opel Astra

Nieuwe Opel Vivaro-e en Opel Zafira-e Life

Spyshot Opel Crossland X facelift

Blauwe verlichting voor Opel Grandland X

Elektrische Opel Vivaro-e bestellen

Zesde generatie Opel Corsa e gaat elektrisch

Opel legt laatste hand aan volledige nieuwe CorsaAutoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2022 Contact: Autoliefhebber.com