Test in Lapland bij -30° Celsius
Opel legt laatste hand aan volledige nieuwe Corsa

Opel legt laatste hand aan volledige nieuwe Corsa

maandag 29 april 2019 18:48:42

Opel legt de laatste hand aan de zesde generatie Corsa, waarvan de levering dit najaar start. Het model is ontwikkeld met behulp van de nieuwste, meest geavanceerde virtuele technologie. De nieuwe Corsa ondergaat momenteel nog een serie finale praktijktests. Ingenieurs van Opel zijn in januari naar het Zweedse Lapland boven de poolcirkel afgereisd om onderstel, motoren, elektronische systemen en verlichting te beproeven

Ingenieurs van Opel zijn in januari naar het Zweedse Lapland boven de poolcirkel afgereisd om onderstel, motoren, elektronische systemen en verlichting te beproeven. Dat gebeurt al rijdend op bevroren meren en besneeuwde wegen. Pre-productieversies van de nieuwe Corsa zitten middenin een generale repetitie op de testbanen van het testcentrum Dudenhofen in Duitsland. Verder is de Corsa blootgesteld aan elektromagnetische proeven in Rüsselsheim.

 

Efficiënter en plezieriger
Tijdens de ontwikkeling van de nieuwe generatie Opel Corsa is veel aandacht besteed aan het verhogen van de efficiëntie, zegt Thomas Wanke, Global Lead Development Engineer, Vehicle Performance. Voor de vierde keer in zijn carrière is hij betrokken bij de ontwikkeling van een nieuwe generatie Corsa. Het nieuwe model is lichter dan zijn voorganger, waardoor hij minder brandstof verbruikt en meer rijplezier biedt. Net als bij de voorgaande modelgeneraties waaraan ik gewerkt heb, testen we het onderstel op verschillende Europese wegen, inclusief de Duitse Autobahnen. We willen dat de berijder profiteert van een topchassis met de best mogelijke balans tussen veiligheid, comfort en rijplezier.

 

De nieuwe Opel Corsa is bijna klaar voor de verkoopstart deze zomer. Dankzij de toepassing van lichtgewicht technologieën is de nieuwe generatie tien procent lichter dan zijn voorganger. De nieuwe Corsa wordt ook dynamischer en sportiever zonder in te leveren op comfort, waar Opel bekend om staat. De nieuwe Corsa komt voor het eerst ook met een volledig elektrische aandrijflijn op de markt.

 

Wintertest: veiligheid en comfort onder alle weerscondities

De ingenieurs van Opel hebben de nieuwe Corsa maandenlang in Lapland – op veertig kilometer van de poolcirkel – getest. Experts hebben de elektronica van ABS, tractiecontrole en stabiliteitssystemen bij temperaturen van -30°C gefinetuned. Deze systemen moeten namelijk altijd presteren, ongeacht ondergrond en grip. De kalibratie van het onderstel speelt daarbij een grote rol: waar ligt de balans tussen rijplezier en veiligheid? De omstandigheden op de poolcirkel zijn ideaal voor het afstellen van deze systemen. Met de Corsa is daarbij veelvuldig een speciaal aangelegd testparcours gereden om de systemen te optimaliseren.

 

Afgelopen november begon Opel in Lapland met het testen. Dat gebeurde met gecamoufleerde exemplaren op de openbare weg. Tussen januari en maart gebeurde dat op een bevroren meer met een meter dik ijs, waarop de testexemplaren, sneeuwploegen en sprinklerinstallaties konden rijden. Gedurende de lange poolnachten profiteerden de ingenieurs van de intuïtieve verlichtingstechnologieën van Opel. Zoals de adaptieve IntelliLux LED-technologie, die leverbaar wordt op de nieuwe Corsa. De automatische, verblindingsvrije koplampen met matrixverlichting passen zich continu aan de verkeerssituatie en omgeving aan. Tegemoetkomend verkeer wordt simpelweg uit het lichtbeeld gesneden en daarbij wordt de verblinding geminimaliseerd. Bestuurders kunnen voor de eerste keer in een compacte auto profijt hebben van deze intuïtieve verlichtingstechniek. Opnieuw laat Opel zien dat het nieuwe technologie voor een breed publiek bereikbaar maakt.

 

Hogesnelheidstest: op de oval van Rodgau-Dudenhofen

De intuïtieve verlichtingstechnologie kwam ook tot zijn recht tijdens hogesnelheidstesten op het ovale testcircuit van het Rodgau-Dudenhofen testcentrum. De lange rechte stukken werden benut om het onderstel en de besturing te verfijnen voor het rijden met hogere snelheden op de Duitse Autobahn. We hebben veel aandacht besteed aan de stabiliteit, zegt Wanke. Elke Opel moet bijvoorbeeld op hoge snelheid gecontroleerd een hobbel op de Autobahn kunnen nemen en de auto moet nooit soft aanvoelen. De nieuwe Corsa maakt indruk met zijn stabiliteit.

 

De snelheidsafhankelijke besturing werd afgesteld om optimale precisie, stuurbekrachtiging en feedback aan de bestuurder te bieden. De schokdempers reageren op de kleinste stuurbeweging of oneffenheden in het wegdek. Verder moet de nieuwe Corsa enorm stabiel zijn tijdens het wisselen van de rijbaan of bij plotseling remmen, zelfs bij snelheden boven de 140 km/u. Bij de hogesnelheidstesten is ook de carrosserie gecontroleerd. Geen enkel onderdeel mag namelijk op hoge snelheid vibreren of bijgeluiden veroorzaken.

 

De nieuwe Corsa heeft ook een duik genomen in 25 centimeter diep water. Daarbij wordt er veel golfslag veroorzaakt, maar het water mag de auto niet binnendringen. Het motorblok mag geen water inhaleren en alle elektronische componenten moeten beschermd zijn. Verder mag de motorkap door de druk van het water niet vervormen.Gedurende de gehele ontwikkelingsfase zijn testen met elektromagnetische velden gedaan. Opel wil dat geen enkel elektrisch component daardoor wordt beïnvloed. In het verleden moest alleen het storen van de radio – dat werd veroorzaakt door de startmotor, ontsteking, ruitenwissers en vergelijkbare systemen – verholpen worden. Tegenwoordig is de testprocedure een stuk complexer, omdat de nieuwe Opel Corsa is voorzien van geavanceerde elektronische componenten. Bijvoorbeeld voor de aansturing van het ESP en verschillende assistentiesystemen zoals de matrixverlichting en het volledige infotainmentsysteem.

 

In een speciale ruimte in het EMC-laboratorium in Rüsselsheim testte Opel of de elektronische componenten geen last hebben van elektromagnetische invloeden. De nieuwe Corsa is blootgesteld aan straling van verschillende frequenties. Dempers aan de muren van de kamer zuigen de golven op zodat ze niet ongecontroleerd terug de kamer in kaatsen. De nieuwe Corsa is dankzij deze testen optimaal beschermd tegen elektromagnetische straling van buitenaf.


Opel legt laatste hand aan volledige nieuwe Corsa
Opel legt laatste hand aan volledige nieuwe Corsa
Opel legt laatste hand aan volledige nieuwe Corsa
Opel legt laatste hand aan volledige nieuwe Corsa
Opel legt laatste hand aan volledige nieuwe Corsa
Opel legt laatste hand aan volledige nieuwe Corsa
Opel legt laatste hand aan volledige nieuwe Corsa
Opel legt laatste hand aan volledige nieuwe Corsa
Opel legt laatste hand aan volledige nieuwe Corsa
Opel legt laatste hand aan volledige nieuwe Corsa
Opel legt laatste hand aan volledige nieuwe Corsa
Opel legt laatste hand aan volledige nieuwe Corsa
Opel legt laatste hand aan volledige nieuwe Corsa
1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Opel

Opel autonieuws

Opel is in 1862 opgericht in Rüsselsheim (Duitsland), waar ook het hoofdkantoor is gevestigd. Sinds augustus 2017 maakt Opel Automobile GmbH deel uit van het Franse Groupe PSA. Opel en zustermerk Vauxhall in Engeland verkopen voertuigen in meer dan vijftig landen en hebben meer dan 37.000 medewerkers in dienst, waarvan meer dan 19.000 in Duitsland. De automaker heeft tien productiefaciliteiten en één test- en ontwikkelingscentrum in zes landen in Europa. In 2017 verkocht Opel bijna 1,1 miljoen personenauto’s en lichte bedrijfswagens in Europa. Het in november 2017 gepresenteerde strategische toekomstplan PACE! is gericht op herstel van het financiële fundament, versterking van de duurzame concurrentiekracht en verdere groei van Opel, ook buiten Europa
Meer Opel nieuws
Opel Grandland gespot in sneeuw

Spyshots nieuwe Opel Astra

Nieuwe Opel Vivaro-e en Opel Zafira-e Life

Spyshot Opel Crossland X facelift

Blauwe verlichting voor Opel Grandland X

Elektrische Opel Vivaro-e bestellen

Zesde generatie Opel Corsa e gaat elektrisch

Opel Combo Tour is er vanaf 28.327 euroAutoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2022 Contact: Autoliefhebber.com