Opel Insignia Grand Sport compleet nieuwe architectuur

Opel Insignia Grand Sport compleet nieuwe architectuur

woensdag 26 oktober 2016 13:08:00

De nieuwe Opel Insignia Grand Sport zit in de laatste ontwikkelingsfase. Deze volgende generatie van Opels vlaggenschip is gebaseerd op een compleet nieuwe architectuur. Hij heeft een aanzienlijk langere wielbasis dan de huidige Insignia (meer dan negen centimeter langer) en de wielen zijn dichter bij de hoeken van de carrosserie geplaatst

Dankzij een kortere overhang voor en achter is hij echter maar 5,5 centimeter langer dan zijn voorganger. De met een centimeter vergrote spoorbreedte en drie centimeter lagere daklijn benadrukken het indrukwekkende voorkomen van de nieuwe Insignia. De nieuwe Opel Insignia Grand Sport staat in maart 2017 als wereldprimeur op de Autosalon van Genève.

 

Het nieuwe vlaggenschip van Opel heeft een atletisch, sportief postuur. De grandeur van het vijfdeursmodel is al zichtbaar, ondanks de camouflage. Binnenruimte, gewichtsbesparing en efficiency stonden bovenaan de lijst met uitgangspunten voor de ingenieurs. Door lichte materialen toe te passen, hebben zij tot wel 175 kilogram gewichtsvermindering bereikt in vergelijking met de huidige Insignia. Het interieur is ruimer en het nieuwe model is voorzien van een groot aantal nieuwe, toonaangevende technologieën in dit segment.

 

"De naam Opel Insignia Grand Sport zegt alles. Die geeft evenzeer de efficiënte dynamiek van de Monza Concept weer, als onze trots op de grote, magnifieke Opel-klassiekers van weleer: de Kapitän, Admiral en Diplomat", zegt Opels CEO Karl-Thomas Neumann. "Ons toekomstige topmodel vormt een nieuwe dimensie in elegantie, lichtgewicht bouw en sportiviteit."

 

Met de in 2008 gepresenteerde Insignia startte al een nieuw tijdperk voor Opel qua ontwikkeling en design. Het werd een hit, want er zijn meer dan 900.000 exemplaren van de Insignia verkocht en in 2009 kreeg hij de titel Auto van het Jaar.

 

Op de IAA van Frankfurt in 2013 gaf Opel al een kijkje in de toekomst, met de onthulling van de Monza Concept: licht, atletisch, efficiënt en met ultieme connectiviteit. Toen al een voorbode van wat Opel met zijn toekomstige modellen voor ogen had. De nieuwe Astra, uitgeroepen tot Auto van het Jaar 2016, volgt dezelfde filosofie.
Met de Insignia Grand Sport heeft Opel een nieuw potentieel succesvol model op stapel staan. Het nieuwe vlaggenschip staat op een nog hoger plan met zijn afmetingen, ruimte en comfort.

 

Ook al onderstrepen innovatieve technologieën Opels ambitie om grenzen te verleggen, toch blijft de autoproducent trouw aan het principe dat trendsettende ontwikkelingen betaalbaar en toegankelijk moeten zijn voor een groot publiek. In die zin zal ook de Insignia Grand Sport een prima alternatief vormen voor modellen uit de duurdere klasse.


Opel Insignia Grand Sport compleet nieuwe architectuur
Opel Insignia Grand Sport compleet nieuwe architectuur
Opel Insignia Grand Sport compleet nieuwe architectuur
Opel Insignia Grand Sport compleet nieuwe architectuur
Opel Insignia Grand Sport compleet nieuwe architectuur
1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Opel

Opel autonieuws

Opel is in 1862 opgericht in Rüsselsheim (Duitsland), waar ook het hoofdkantoor is gevestigd. Sinds augustus 2017 maakt Opel Automobile GmbH deel uit van het Franse Groupe PSA. Opel en zustermerk Vauxhall in Engeland verkopen voertuigen in meer dan vijftig landen en hebben meer dan 37.000 medewerkers in dienst, waarvan meer dan 19.000 in Duitsland. De automaker heeft tien productiefaciliteiten en één test- en ontwikkelingscentrum in zes landen in Europa. In 2017 verkocht Opel bijna 1,1 miljoen personenauto’s en lichte bedrijfswagens in Europa. Het in november 2017 gepresenteerde strategische toekomstplan PACE! is gericht op herstel van het financiële fundament, versterking van de duurzame concurrentiekracht en verdere groei van Opel, ook buiten Europa
Meer Opel nieuws
Opel Grandland gespot in sneeuw

Spyshots nieuwe Opel Astra

Nieuwe Opel Vivaro-e en Opel Zafira-e Life

Spyshot Opel Crossland X facelift

Blauwe verlichting voor Opel Grandland X

Elektrische Opel Vivaro-e bestellen

Zesde generatie Opel Corsa e gaat elektrisch

Opel legt laatste hand aan volledige nieuwe CorsaAutoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2021 Contact: Autoliefhebber.com