Twinster vierwielaandrijving en torque vectoring
Opel Insignia Country Tourer 4x4

Opel Insignia Country Tourer 4x4

zaterdag 24 februari 2018 11:16:55

Perfecte grip en tractie als het echt glad is, dus op sneeuw of zelfs ijs? De Opel Insignia Country Tourer met de slimme Twinster vierwielaandrijving en torque vectoring bewijst dat dat kan. Dat bleek bij een Opel Winter Training in het Oostenrijkse wintersportoord Thomatal. Remvertraging, acceleratie en wegligging zijn op spectaculaire wijze getest in een dik pak sneeuw en op een spiegelglad parcours. Omstandigheden waarbij ook de 25 millimeter grotere bodemvrijheid van de Country Tourer van pas komt

“De extreem goede wegligging in bochten en de stabiliteit in rechte lijn, zelfs onder deze zware omstandigheden, toont aan dat Opel een van de meest moderne vierwielaandrijfsystemen biedt”, stelt Andreas Holl, Director Controls en All Wheel Drive Development bij Opel.

Bij Twinster met torque vectoring nemen twee koppelingen de rol van een conventioneel differentieel bij de achteras over. “Dit systeem kan de verdeling van aandrijfkracht tussen de beide achterwielen in een fractie van een seconde aanpassen”, legt Holl uit. “Twinster is in staat 0 Nm naar het ene wiel en 1.500 Nm naar het andere wiel te sturen. De capaciteit van tractieverdeling is daarmee enorm groot. Én het systeem kan de trekkrachtverdeling regelen onafhankelijk van wielsnelheid en de mate van wielslip. Het is bovendien een compacte constructie. Het gaat om twee koppelingen op de aandrijfassen. Een tandwieldifferentieel is niet nodig. Dat scheelt ruimte en gewicht.”

 

In een bocht op gladde ondergrond gaat meer aandrijfkracht naar het buitenste achterwiel, zodat de Insignia stabieler rijdt en preciezer reageert op de stuurinput. Torque vectoring is gekoppeld aan het ESP-systeem en daarmee uitschakelbaar. “Pas dan is het grote verschil te merken. Zonder deze technische support is het haast onbegonnen werk om bij een slalomproef in de sneeuw de tweede pylon overeind te laten”, aldus Holl.

 

Het FlexRide onderstel draagt evenzeer bij aan de optimale handling. Het past de mate van schokdemping aan, de respons van de motor op het gaspedaal en de schakelmomenten van de automaat. De bestuurder heeft, naast de standaardinstelling, de keuze uit de rijmodi Tour en Sport. In de laatste modus staat het systeem meer zijwaartse drift toe dan in de stand Tour. In de stand Tour zijn alle settings meer op comfort gericht. ‘Drive Mode Control’ software stuurt het adaptieve FlexRide onderstel aan en maakt voor het bepalen van de afstelling gebruik van diverse sensoren en past het rijgedrag van de auto ook aan de rijstijl van de bestuurder aan.

 

De Insignia Country Tourer is de stoere outdoor variant van de zakelijke Sports Tourer. Net als de reguliere Sports Tourer is de Country Tourer ook leverbaar met de 1.5 Turbo motor 103 kW (140 pk) en voorwielaandrijving en is daarmee bereikbaar voor een groot publiek


Opel Insignia Country Tourer 4x4
Opel Insignia Country Tourer 4x4
Opel Insignia Country Tourer 4x4
Opel Insignia Country Tourer 4x4
Opel Insignia Country Tourer 4x4
Opel Insignia Country Tourer 4x4
Opel Insignia Country Tourer 4x4
Opel Insignia Country Tourer 4x4
1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Opel

Opel autonieuws

Opel is in 1862 opgericht in Rüsselsheim (Duitsland), waar ook het hoofdkantoor is gevestigd. Sinds augustus 2017 maakt Opel Automobile GmbH deel uit van het Franse Groupe PSA. Opel en zustermerk Vauxhall in Engeland verkopen voertuigen in meer dan vijftig landen en hebben meer dan 37.000 medewerkers in dienst, waarvan meer dan 19.000 in Duitsland. De automaker heeft tien productiefaciliteiten en één test- en ontwikkelingscentrum in zes landen in Europa. In 2017 verkocht Opel bijna 1,1 miljoen personenauto’s en lichte bedrijfswagens in Europa. Het in november 2017 gepresenteerde strategische toekomstplan PACE! is gericht op herstel van het financiële fundament, versterking van de duurzame concurrentiekracht en verdere groei van Opel, ook buiten Europa
Meer Opel nieuws
Opel Astra GSe en Grandland GSe

Opel Grandland gespot in sneeuw

Spyshots nieuwe Opel Astra

Nieuwe Opel Vivaro-e en Opel Zafira-e Life

Spyshot Opel Crossland X facelift

Blauwe verlichting voor Opel Grandland X

Elektrische Opel Vivaro-e bestellen

Zesde generatie Opel Corsa e gaat elektrischAutoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2024 Contact: Autoliefhebber.com