Opel Insignia - Alles even op een rij gezet

Opel Insignia - Alles even op een rij gezet

dinsdag 14 oktober 2008 17:54:44

Met de komst van de nieuwe Insignia geeft Opel de middenklasse nieuwe vorm. Met zijn coupé-achtige daklijn en sterke nadruk op design toont de Opel Insignia de broodnodige lef in een marktsegment dat volop in beweging is, omdat de mensen een goed ontworpen auto willen die zuinig is maar toch veel rijplezier biedt. Middenklasse auto’s nemen op dit ogenblik ongeveer 10 procent van de Europese markt in, maar het segment zal naar verwachting weer groeien naarmate de klanten hun grote luxe SUV-modellen inruilen voor sedans en stationwagons. Na de komst in december van de 4-deurs- en 5-deursversies zal de dynamisch getekende Sports Tourer in de lente van 2009 in de showrooms verschijnen.

“De Insignia stelt nieuwe technologische normen in zijn klasse, naast een uitstekende aerodynamica en andere innovatieve systemen zoals het adaptieve FlexRide-onderstel, intelligente vierwielaandrijving (Adaptive 4x4), AFL+ en het Opel Eye. De Insignia is ontworpen, uitgedacht en gebouwd in Rüsselsheim en verstevigt zo ook de belofte aan ons Duitse hoofdkantoor,” zegt Hans Demant, Managing Director Adam Opel GmbH en Vice President GME Engineering.

Nieuw ontwerp: Insignia wijst de weg naar de toekomst van Opel
Het design van de Insignia tilt Opel naar een nieuw niveau en weerspiegelt het nieuwe vertrouwen van het merk met een gespierde, dynamische en verfijnde vormgeving die de rijdynamiek van de auto benadrukt.“Met de Insignia hebben we onze designtaal verfijnd. We hebben beeldende kunst met Duitse precisie gecombineerd,” zegt Mark Adams, Vice President Design voor GM Europe.

De ontwerpers benadrukken deze filosofie aan de hand van de vleugel- en de karakterlijn. De carrosserie van de Insignia onderscheidt zich door een vloeiend en gracieus silhouet. De gebeeldhouwde vorm van de carrosserie wordt benadrukt door de weelderig uitziende voor- en achterlichten en het stoere radiatorrooster. Met de Insignia wordt ook een geperfectioneerd logo geïntroduceerd, waarin de naam ‘Opel’ in een bredere cirkel rond de typische bliksemschicht pronkt. De Insignia vormt voor Opel ook de nieuwe norm in waarneembare interieurkwaliteit, die tot de beste in deze klasse behoort.

Uitstekende aerodynamica, uitsluitend Euro 5-motoren
De Insignia werd ontworpen als een slanke, aerodynamische auto met een uitzonderlijk lage luchtweerstandscoëfficiënt van 0,27. Meer dan 250 componenten in de Insignia zijn van gerecyclede materialen gemaakt en hij is ontworpen om aan het eind van zijn levensduur voor 85 procent recyclebaar te zijn.

De nieuwe Opel Insignia wordt vanaf het begin verkocht met een uitzonderlijk uitgebreid gamma van zeven motoren die allemaal aan de Euro 5-normen voldoen. De vier benzinemotoren bieden vermogens van 115 tot 260 pk en drie nieuwe tweeliter turbodieselmotoren leveren 110, 130 en 160 pk. De komende maanden zal het motorgamma nog worden uitgebreid met twee nieuwe motoren: een 1.6 turbobenzinemotor met een vermogen van 180 pk en een nieuwe 2.0 CDTI BiTurbo met gesloten verbrandingskringloop en een maximumvermogen van 190 pk.

Later volgend jaar wordt de reeks uitgebreid met een ecoFLEX-versie met een uitzonderlijk lage CO2stoot, zonder aan prestaties in te leveren. In elk van hun respectievelijke vermogenklassen behoren deze motoren tot de meest milieuvriendelijke, met een laag brandstofverbruik en een lage CO2-itstoot.Alle diesel- en benzinemotoren hebben vier kleppen per cilinder en zijn aan een handgeschakelde zesversnellingsbak gekoppeld. De krachtigste diesel- en benzinemotoren zijn ook verkrijgbaar met een zestrapsautomaat. modellen met ‘Adaptive 4x4’ vierwielaandrijving zijn naar keuze leverbaar met een 2.0 Turbo en 2.8 V6 turbobenzinemotor en later ook met de krachtigere dieselmotoren.

De Insignia richt de schijnwerpers op de veelzijdigheid en innovatiekracht van Opel
Een aantal nieuwe of verbeterde systemen in de Insignia bewijst het streven van Opel om technologische vernieuwing aan te bieden voor een betaalbare prijs. De Insignia is uitgerust met een mechatronica-onderstel (genaamd FlexRide) van de nieuwe generatie, dat naar wens kan worden ingesteld. Naast de mogelijkheid om het chassis af te stemmen op meer rijplezier biedt het chassisconcept van de Opel Insignia meer comfort voor alle inzittenden en een veilig en voorspelbaar weggedrag in alle omstandigheden. Met FlexRide, standaard voor het uitrustingsniveau Sport, kan de bestuurder de instellingen van onderstel en ophanging met één druk op een knop aanpassen. FlexRide stelt de bestuurder in staat om met een knop te kiezen tussen een dynamische en sportieve ophanging (Sport-modus), een ontspannen en zachte afstelling (Tour-modus) of de standaardmodus, die zichzelf aan alle rijstijlen aanpast. Die garandeert in alle rijomstandigheden een optimale stabiliteit.

Vanaf de introductie kunnen ook twee krachtige drukgevulde benzinemotoren onder de motorkap van de Insignia worden gecombineerd met Opels vierwielaandrijving van de nieuwste generatie. Dit systeem heet Adaptive 4x4 en verbetert het weggedrag en de stabiliteit in alle omstandigheden. Het zorgt voor een optimale trekkracht en werd ontworpen om de Insignia nog dynamischer te laten rijden. Adaptive 4x4 combineert de beste eigenschappen van conventionele mechanische en hydraulische vierwielaandrijvingen. Hydraulische koppelingsplaten worden elektronisch gestuurd om het koppel van nul tot 100 procent tussen de voor- en de achteras te verdelen. Een aandrijfkoppel tot 2700 Nm kan op de achteras worden overgezet. Ook het elektronisch gestuurde slipdifferentieel eLSD is in combinatie met FlexRide verkrijgbaar.

 
Daarnaast beschikt de Insignia over een innovatie die voor het eerst in deze klasse verkrijgbaar is, het Opel Eye, dat helemaal past in de filosofie om geavanceerde technologie betaalbaar te maken. Deze camera bevindt zich tussen de voorruit en de achteruitkijkspiegel en helpt de bestuurder op twee verschillende manieren. De functie ‘Traffic Sign Detection’ leest en onthoudt verkeersborden met maximumsnelheden of inhaalverbod en geeft deze weer in het instrumentenpaneel. De ‘Lane Departure Warning’ waarschuwt bestuurders wanneer ze ongemerkt afwijken van hun rijstrook.
 
Opel presenteert ook een aantal verbeteringen van zijn Adaptive Forward Lighting-systeem (AFL+) van de nieuwe generatie, waaronder een automatische aanpassing van het koplamplicht aan de wegomstandigheden en de zichtbaarheid. Het systeem is voor het eerst met negen lichtfuncties uitgerust. Autosensoren meten de snelheid, de giersnelheid, de stuurhoek en de regenval; de optische sensoren van de ‘grootlichtassistent’ verzamelen informatie over de staat van de weg, de rijtoestand en de zichtbaarheid. In een fractie van een seconde kiest de software van het systeem welke lichtfunctie voor de geldende rijsituatie geschikt is en stelt de koplampen hierop af. Opel Insignia-modellen met AFL+ koplampen zijn ook voorzien van led-dagrijlichten. In vergelijking met gewone dimlichten verlagen die het brandstofverbruik, omdat ze veel minder stroom verbruiken.
 
Holistische benadering van productie tot onderhoud
De Insignia wordt geproduceerd in de fabriek van Rüsselsheim, die met bijzondere aandacht voor een hoogstaande productie en kwaliteit werd ontworpen en in 2002 in gebruik werd genomen. De nieuwe middenklasse auto wordt met topmaterialen en de allernieuwste productietechnieken in een van de modernste fabrieken van GM vervaardigd. Hij werd ontworpen met het oog op een hoge restwaarde en - in geval van een eventuele aanrijding - om de reparatiekosten laag te houden.
 
 “GM Europe investeert tussen nu en 2012 negen miljard euro in het merk Opel en in een nieuw modellenoffensief. Hiervan zal 900 miljoen euro worden toegewezen aan onze fabriek in Rüsselsheim, waar de Insignia gebouwd zal worden. Deze investering vormt de start van een nieuwe Opel-generatie,” zegt Carl-Peter Forster, President General Motors Europe.

1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Opel

Opel autonieuws

Opel is in 1862 opgericht in Rüsselsheim (Duitsland), waar ook het hoofdkantoor is gevestigd. Sinds augustus 2017 maakt Opel Automobile GmbH deel uit van het Franse Groupe PSA. Opel en zustermerk Vauxhall in Engeland verkopen voertuigen in meer dan vijftig landen en hebben meer dan 37.000 medewerkers in dienst, waarvan meer dan 19.000 in Duitsland. De automaker heeft tien productiefaciliteiten en één test- en ontwikkelingscentrum in zes landen in Europa. In 2017 verkocht Opel bijna 1,1 miljoen personenauto’s en lichte bedrijfswagens in Europa. Het in november 2017 gepresenteerde strategische toekomstplan PACE! is gericht op herstel van het financiële fundament, versterking van de duurzame concurrentiekracht en verdere groei van Opel, ook buiten Europa
Meer Opel nieuws
Opel Grandland gespot in sneeuw

Spyshots nieuwe Opel Astra

Nieuwe Opel Vivaro-e en Opel Zafira-e Life

Spyshot Opel Crossland X facelift

Blauwe verlichting voor Opel Grandland X

Elektrische Opel Vivaro-e bestellen

Zesde generatie Opel Corsa e gaat elektrisch

Opel legt laatste hand aan volledige nieuwe CorsaAutoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2022 Contact: Autoliefhebber.com