Opel in 2019 met nieuwe SUV

Opel in 2019 met nieuwe SUV

donderdag 20 november 2014 19:11:23

Tijdens haar tweede bezoek aan Duitsland dit jaar kondigde Mary Barra, Chief Executive Officer van General Motors, aanzienlijke additionele investeringen aan voor Opel. Barra bevestigde dat tegen het einde van dit decennium een nieuw model zal worden geproduceerd in Rüsselsheim, Opels hoofdvestigingsplaats in Europa. “Deze SUV wordt het tweede vlaggenschip van het merk, naast de Insignia,” zei Barra. Zoals in maart al werd bekendgemaakt, zal 245 miljoen geïnvesteerd worden in de Opel-fabriek van Rüsselsheim om te voldoen aan toekomstige vereisten. Barra kondigde daarnaast extra investeringen aan van meer dan een half miljard euro in de motoren- en versnellingsbakproductie in Rüsselsheim, Kaiserslautern en Tychy (Polen), zodat Opel de nodige stappen kan zetten in haar offensief met zuinige motoren en versnellingsbakken.

“Opel is van groot strategisch belang voor GM. Het productoffensief met 27 nieuwe modellen en 17 nieuwe motoren kende een uiterst succesvolle start. Deze extra investeringen zullen het merk helpen om weer te schitteren en onze positie in Europa verder te verstevigen. Er mag geen twijfel over bestaan dat GM inzet op Opel, Duitsland en Europa,” zei Barra.

 

Opel Group CEO Dr. Karl-Thomas Neumann was opgetogen over de duidelijke boodschap: “General Motors en Opel staan dichter bij elkaar dan ooit.” Hij legde verder uit dat Opel op de onvoorwaardelijke steun van General Motors kan rekenen. “De bijkomende investeringen zijn nog maar eens een bewijs van de uitstekende samenwerking en het commitment van GM.” Zowel Mary Barra als Karl-Thomas Neumann wezen erop dat alle beslissingen genomen werden na een constructieve dialoog met de werknemersvertegenwoordigers. Ze erkenden de samenwerking met de Europese werknemersvertegenwoordigers, de industriële metaalunie (IG Metall) en de algemene ondernemingsraad van Opel, voorgezeten door Wolfgang Schaefer-Klug.

 

Wolfgang Schaefer-Klug: “Het maatregelenpakket is gebaseerd op de bestaande collectieve arbeidsovereenkomsten. De overeenkomst is een belangrijke voorwaarde om Opel op kruissnelheid te houden. Zij helpt onze groeibeweging voort te zetten met veilige en competitieve jobs.”

 

Dr. Neumann kondigde ook aan dat er een derde ploeg komt in de fabriek van Eisenach tegen midden 2015. “Dat is goed nieuws voor Eisenach, dankzij de grote vraag naar de ADAM en de nieuwe Corsa.”

 

Mary Barra zei erg tevreden te zijn met de orderintake van de nieuwe Corsa. De vijfde generatie van het compacte succesnummer van Opel noteerde al 45.000 orders, nog voor de officiële marktlancering.


1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Opel

Opel autonieuws

Opel is in 1862 opgericht in Rüsselsheim (Duitsland), waar ook het hoofdkantoor is gevestigd. Sinds augustus 2017 maakt Opel Automobile GmbH deel uit van het Franse Groupe PSA. Opel en zustermerk Vauxhall in Engeland verkopen voertuigen in meer dan vijftig landen en hebben meer dan 37.000 medewerkers in dienst, waarvan meer dan 19.000 in Duitsland. De automaker heeft tien productiefaciliteiten en één test- en ontwikkelingscentrum in zes landen in Europa. In 2017 verkocht Opel bijna 1,1 miljoen personenauto’s en lichte bedrijfswagens in Europa. Het in november 2017 gepresenteerde strategische toekomstplan PACE! is gericht op herstel van het financiële fundament, versterking van de duurzame concurrentiekracht en verdere groei van Opel, ook buiten Europa
Meer Opel nieuws
Opel Astra GSe en Grandland GSe

Opel Grandland gespot in sneeuw

Spyshots nieuwe Opel Astra

Nieuwe Opel Vivaro-e en Opel Zafira-e Life

Spyshot Opel Crossland X facelift

Blauwe verlichting voor Opel Grandland X

Elektrische Opel Vivaro-e bestellen

Zesde generatie Opel Corsa e gaat elektrischAutoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2023 Contact: Autoliefhebber.com