Opel Corsa - nieuw model in beeld

Opel Corsa - nieuw model in beeld

dinsdag 16 mei 2006 19:13:11
“Het is geen geheim dat de huidige Opel Corsa een teleurstelling is,” zei Bob Lutz, Vice Chairman van General Motors onlangs in een interview. “Later dit jaar gaat de nieuwe Corsa dat oplossen.” Zie hier de allereerste officiële foto’s van de nieuwe Opel-telg. Hij debuteert in juli op de autoshow in Londen en wordt in oktober op de Nederlandse markt verwacht. De auto komt direct als drie- en als vijfdeurs uit. Opel kan zich geen beter moment bedenken om de eerste plaatjes van de nieuwe generatie Corsa wereldkundig te maken. De Peugeot 207 staat sinds kort in de showroom en dat model is wellicht de grootste concurrent van de Corsa.

De voorganger van de 207, de 206, is jarenlang het best verkochte model in zijn klasse geweest en voerde op een gegeven moment ook de Europese personenautostatistieken aan, de overall- aantallen welteverstaan. Voor het design van de Corsa hebben de Opel-designers zich dan ook laten leiden door de Fransen. Design is belangrijk, zo hebben de Fransen met de 206 aangetoond. De Opel ziet er dan ook zeer sportief gelijnd uit. Een coupé-achtige lijn met bolle motorkap en achterklep en forse lichtunits. Opel heeft de auto flink laten groeien. De huidige lengte van 3,84 meter neemt met 15 cm toe tot net geen vier meter. Ook breedte en hoogte zijn gegroeid. De Corsa deelt zijn technische basis met de Fiat Punto, voortkomend uit een samenwerkingsverband dat inmiddels is beëindigd. Onder de kap echter grotendeels eigen motoren. Het benzinegamma begint met een 1.0 (60 pk), gevolgd door een 1.2 (75 pk) en 1.4 (90 pk). Later volgt nog een 1.6 met 105 pk. Voor de veelrijders is bij de verkoopstart keuze uit een 1.3 CDTI in twee vermogens (75 en 90 pk). Voor de sportieve chauffeurs staat een OPC-uitmonstering met 180 pk sterke 1.6 Turbo-motor op de lijst. Opel denkt er op jaarbasis tussen de vijf- en zeshonderduizend van te kunnen verkopen. De Corsa wordt net als zijn voorgangers in de Spaanse fabriek te Zaragoza vervaardigd.

Opel Corsa - nieuw model in beeld
Opel Corsa - nieuw model in beeld
Opel Corsa - nieuw model in beeld
Opel Corsa - nieuw model in beeld
Opel Corsa - nieuw model in beeld
Opel Corsa - nieuw model in beeld
Opel Corsa - nieuw model in beeld
Opel Corsa - nieuw model in beeld
Opel Corsa - nieuw model in beeld
Opel Corsa - nieuw model in beeld
1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Opel

Opel autonieuws

Opel is in 1862 opgericht in Rüsselsheim (Duitsland), waar ook het hoofdkantoor is gevestigd. Sinds augustus 2017 maakt Opel Automobile GmbH deel uit van het Franse Groupe PSA. Opel en zustermerk Vauxhall in Engeland verkopen voertuigen in meer dan vijftig landen en hebben meer dan 37.000 medewerkers in dienst, waarvan meer dan 19.000 in Duitsland. De automaker heeft tien productiefaciliteiten en één test- en ontwikkelingscentrum in zes landen in Europa. In 2017 verkocht Opel bijna 1,1 miljoen personenauto’s en lichte bedrijfswagens in Europa. Het in november 2017 gepresenteerde strategische toekomstplan PACE! is gericht op herstel van het financiële fundament, versterking van de duurzame concurrentiekracht en verdere groei van Opel, ook buiten Europa
Meer Opel nieuws
Opel Grandland gespot in sneeuw

Spyshots nieuwe Opel Astra

Nieuwe Opel Vivaro-e en Opel Zafira-e Life

Spyshot Opel Crossland X facelift

Blauwe verlichting voor Opel Grandland X

Elektrische Opel Vivaro-e bestellen

Zesde generatie Opel Corsa e gaat elektrisch

Opel legt laatste hand aan volledige nieuwe CorsaAutoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2022 Contact: Autoliefhebber.com