Opel Cascade is de nieuwe cabriolet

Opel Cascade is de nieuwe cabriolet

dinsdag 23 april 2013 14:30:14

De Cascada is de nieuwe cabriolet voor elk seizoen van Opel en wordt vanaf april bij de distributeurs verwacht. Het is een ruime vierzitter met een elegant, gestrekt silhouet en een softtop van hoge kwaliteit. Deze middelgrote cabriolet, die zich aan de bovenzijde van het Opel-gamma positioneert, onderscheidt zich niet alleen omwille van zijn afmetingen (lengte: 4.696 mm; breedte 2.020 mm incl. buitenspiegels), maar ook door zijn luxe uitstraling, hoogstaande techniek en talrijke opties.

De Opel Cascada bezorgt zijn bestuurders een aantrekkelijke rijervaring met zijn superstijve carrosserie, geavanceerde HiPerStrut-voorophanging – aanvankelijk ontworpen voor de zeer krachtige Insignia OPC – en adaptief FlexRide-dempingsysteem. Alle inzittenden kunnen genieten van een rit in de openlucht dankzij de softtop van hoge kwaliteit die met een druk op de knop in 17 seconden opent, bij een rijsnelheid van maximaal 50 km/u. Wanneer de auto stilstaat, kan het dak ook op afstand bediend worden. Premium elementen, zoals de elektrische gordelaanreikers, het elektrische Easy Entry-systeem, de exclusieve nappalederen bekleding, de geventileerde ergonomische stoelen en de onzichtbare veiligheidssystemen, waken over het comfort en de veiligheid van de inzittenden.

De Cascada met riante standaarduitrusting kan met onmiddelijke ingang worden besteld vanaf 34.395 euro. Bij de introductie van deze laatste aanwinst in het Opel-gamma zei Dr. Karl-Thomas Neumann, CEO van Opel: “De Cascada vormt de meest recente fase in het productoffensief waar we momenteel aan werken. We verbeteren ons gamma en betreden geheel nieuwe segmenten met de elektrische Ampera, de compacte SUV Mokka, de modieuze en stedelijke ADAM en nu met deze elegante, middelgrote cabriolet. Met trots zetten we onze eerste stappen in het segment van middelgrote cabriolets, dat tot nu toe voorbehouden was aan dure auto's van luxemerken. Met de Cascada biedt Opel zijn openluchtfans alle typische kenmerken en de hoogstaande kwaliteit van een middelgrote cabriolet, maar tegen een aantrekkelijke prijs.”

Na verschillende generaties compacte Kadett- en Astra-cabriolets pakt Opel met de Cascada de draad van een oudere traditie weer op, namelijk die van de prestigieuze en minder gebruikelijke middelgrote vierzitscabrio’s met softtop uit de jaren vijftig en zestig – denk maar aan de Kapitän en de Rekord. De Cascada verwijst naar die periode, maar dan in een uitgesproken hedendaagse, opgefriste versie en voorzien van de beste en modernste techniek.

Design: pure softtopelegantie voor ongeremd openluchtgenot

Met zijn brede gestalte en de vloeiend doorlopende sculpturale vormen die typisch zijn voor Opel, weerspiegelt de vormgeving van de Cascada de klassieke en tijdloze elegantie van de “Grandes Routières” uit vervlogen en glansrijke tijden. Met het dak open heeft de Cascada een loepzuiver profiel. Achter elegant oplopende A-stijlen verstoort geen enkele zichtbare onderbreking of kantel­beveiliging het soepele silhouet. Om de eenvoudige lijn toch wat visuele spanning te geven, wordt de subtiele Opel-sikkel onderaan de zijkant van de carrosserie herhaald in een scherpe vouw die naar boven toe overvloeit in de doorlopende achterlichten. De zacht oplopende taillelijn wordt benadrukt door een chroomstrip die elegant rond de cockpit zwiert. Op vloeiende en elegante wijze wordt zo de grens tussen het dak en de carrosserie aangegeven.

"We hebben de carrosserie van de Cascada genoeg karakter gegeven om hem te onderscheiden van alle andere cabrio's," verklaart Malcolm Ward, Opel Lead Designer. "Terwijl de meeste cabriolets er aardig uitzien zolang het dak open is, maar onhandig lijken zodra het dak erop zit, behoudt de Cascada steeds zijn fijne figuur. Zelfs met gesloten dak heeft hij een perfect, naadloos profiel."

De motorkap is smaakvol gemodelleerd met een vastberaden ronde vorm, boven een fraaie grille met opvallende chroomelementen. De mistlampen worden omsloten door twee omgekeerde haaienvinnen, die visueel benadrukt worden door verchroomde accenten. Zowel de dagrijlichten in de koplampen als de achterlichten gebruiken ledtechnologie (voorzijde optioneel) en hebben de typische wingvorm van Opel. Aan de achterzijde zorgt de nieuwe generatie van homogene 3D-ledmodules voor betrouwbare, heldere verlichting, wat typisch is voor premium auto's. Een opvallende chroomstrip tussen de verlichtings­eenheden in het kofferdeksel vormt een echo op de chroomlijst aan de voorzijde.

Perfectie: simpelweg de beste techniek voor Cascada's softtop

Om de softtop van de Opel Cascada te fabriceren werden de beste materialen en technieken geselecteerd bij leveranciers van de meest prestigieuze cabriolets. De structuur bevat magnesium onderdelen om het gewicht te dragen. De glazen achterruit komt vrijwel gelijk met de stof, in een perfecte uitvoering zoals tot nog toe enkel in luxueuze roadsters te vinden was. De geraffineerde softtop van de Cascada is ook uitstekend akoestisch en thermisch geïsoleerd met een speciaal polyestervlies tussen de buitenste laag en de binnenbekleding.

Een standaard elektrohydraulisch mechanisme, dat met een schakelaar tussen de voorste stoelen geactiveerd wordt, opent het dak in amper 17 seconden bij een rijsnelheid tot 50 km/u. De Cascada behoort daarmee tot de marktleiders op het vlak van softtop­bediening. In de sleutelhanger zit een afstandsbediening om het dak te openen en te sluiten, zelfs in de standaarduitvoering. Bij de introductie zal de softtop in drie kleuren verkrijgbaar zijn, namelijk Black, Malbec-rood en Sweet Mocca. Deze kunnen gecombineerd worden met een pallet van 10 carrosseriekleuren, gaande van sportief Blue Buzz over elegant Phantom Grey tot luxueus Dark Mahagony.

Luxe: zorgvuldig vervaardigd interieur met uitstekend comfort en functionaliteit

De sculpturale binnenruimte van de Cascada heeft een opvallende, sportieve look die benadrukt wordt door nauwkeurige, handgemaakte details. Het vleugelvormige instrumentenpaneel met authentiek stiksel op de zachte, met morrocana beklede oppervlakken vloeit over in de deuren, in een dynamische omarming van de voorste inzittenden. Alle stoelen zijn riant uitgevoerd en verkrijgbaar in verschillende elegante reliëfstoffen en ledersoorten. De hoogstaande ergonomische stoelen met AGR-label zijn bekleed met luxe stof of leder van twee typen: de zwarte, geperforeerde uitvoering ziet er sportiever uit, terwijl het zachte, weelderige en warme brandykleurige nappaleder comfort en luxe uitstraalt. De voorste stoelen zijn uiteraard verkrijgbaar met stoelverwarming. Lederen stoelen kunnen een warmtewerende laag verkrijgen en een ventilatie­systeem, zodat er op warme zonnige dagen frisse lucht door de perforaties komt en de passagiers voorin extra comfortabel zitten.

De Cascada biedt ook voorzieningen die nu nog alleen in premium en luxecabrio's verkrijgbaar zijn: elektrische gordelaanreikers die met een telescopische arm de gesp van de voorste veiligheidsgordels binnen handbereik schuiven, terwijl het elektrische Easy Entry-systeem de toegang tot de achterbank vergemakkelijkt en extra beenruimte biedt aan de passagiers achterin.

De Opel Cascada is het hele jaar door comfortabel en praktisch in het dagelijkse gebruik, met een uitzonderlijk ruime kofferruimte voor een cabriolet. Rond de bestuurder zijn verschillende handige, grote aflegvakken voorzien, precies daar waar de meeste bergruimte nodig is: in de deur, in en onder het instrumentenpaneel en in de middenconsole, ook dankzij de standaard elektrische parkeerrem.

Het bagagevolume bedraagt met open dak 280 liter, wat 380 liter wordt wanneer de softtop gesloten is. Daarmee verdient de Cascada een plaats tussen de cabriolets met de meeste kofferruimte. Om het laadvolume te vergroten of om buitengewoon lange voorwerpen te vervoeren (zoals snowboards of ski's), is de Opel Cascada uitgerust met het FlexFold-systeem, dat de leuning van de achterbank in een verhouding van 50:50 elektrisch splitst en neerklapt. Deze voorziening, die niet mogelijk is in een hardtopcabrio, breidt de bagageruimte uit tot 750 liter en laat het vervoer van voorwerpen van maximaal 1.818 mm lang toe.

Omdat hij opgewassen is tegen elk weer, in elk seizoen, heeft de Opel Cascada al het nodige voor een onbeperkt dagelijks gebruik, ook in de winter. Niet alleen is de softtop thermisch geïsoleerd, er zijn ook stuurverwarming, standverwarming, quick heat-systeem en andere opties voorzien, die het dagelijkse gebruik van de auto extra praktisch maken.

Uitmuntendheid: uiterst stijve carrosserie gecombineerd met hoogstaande chassis­technologie

De stijfheid van de carrosserie is van essentieel belang in auto’s met een open dak. Dit element beïnvloedt namelijk sterk de rijdynamiek, de stuurprecisie, de akoestiek, de veiligheid en het comfort. Een stijve carrosserie geeft ook een gevoel van authentieke kwaliteit en stevigheid. Verschillende maatregelen werden getroffen om in de Cascada een perfect evenwicht te bereiken tussen torsie- en buigbestendigheid. Zo werden onder de carrosserie indrukwekkende, gekruiste stalen stangen aangebracht en verstevigde dorpel­profielen. Die stevige structuur vormt een solide basis voor de werking van de ophanging­ en draagt bij tot een aanzienlijke beperking van geluid en trillingen . In vergelijking met de vorige cabriolet van Opel, de Astra TwinTop, is de carrosserie van de Cascada 41 procent stijver bij torsie en 27 procent bij buiging.

De nieuwe middelgrote Opel Cascada heeft een indrukwekkende voetafdruk, wat het rijgedrag en de stabiliteit ten goede komt, evenals de visuele aantrekkingskracht van de auto. De wielbasis (2.695 mm) is slechts 40 mm korter dan die van de Insignia. De spoorbreedte bedraagt zowel voor- als achter 1.587 mm. Voor is de spoorbreedte dus 2 mm breder dan bij de Insignia.

De vooras van de Cascada is standaard voorzien van de beste chassistechnologie van Opel, namelijk de HiPerStrut-ophanging (High Performance Strut), die aanvankelijk voor de Insignia OPC ontworpen werd. Het HiPerStrut-systeem scheidt de schokdemperfunctie van de stuurfunctie en levert de hoogste tractie- en bochtprecisie. Koppelreacties in het stuur worden daarmee zoveel mogelijk vermeden en er is onder alle omstandigheden meer grip voorhanden.

De Opel Cascada heeft een elektrisch aangedreven tandheugelstuur met snelheids­gevoelige assistentie. Voor een directer stuurgevoel en meer precisie is de elektromotor op de heugel gemonteerd, in plaats van op de basis van de stuurkolom.

FlexRide, het geïntegreerde, volledig adaptieve chassiscontrolesysteem van Opel met drie standen (standaard, de comfortabele Tour-modus en de Sport-modus) is uiteraard verkrijg­baar in de Cascada. Het verbetert de rijervaring, het rijgedrag en de veiligheid door zich automatisch aan te passen aan de wegomstandigheden en aan de rijstijl en persoonlijke voorkeuren van de bestuurder. De Opel Cascada heeft wielen van 17 tot 20 inch.

Verfijning: nieuwe generatie direct ingespoten 1.6 SIDI Turbo ECOTEC benzinemotor

Er is een uitgebreide keuze aan motoren beschikbaar in de Opel Cascada cabriolet. Het gamma opent met een 1,4-liter turbobenzinemotor. In combinatie met een hand­geschakelde versnellingsbak is deze motor verkrijgbaar met een vermogen van 103 kW/140 pk en een maximumkoppel van 220 Nm in overboost.

Bij de introductie is het absolute hoogtepunt in het motoraanbod van de Cascada echter de 1.6 SIDI Turbo ECOTEC benzinemotor. Deze middelgrote, direct ingespoten motor is een telg van de gloednieuwe motorfamilie die haar debuut maakt in Opels nieuwe cabriolet en ook andere middelgrote en compacte modellen uit het gamma zal aandrijven. De 1.6 SIDI Turbo ECOTEC levert een uitzonderlijk soepel vermogen en koppel, evenals een uitstekende verfijning, wat ideaal is voor een cabrio die vooral voor langere, rustige ritten gebruikt wordt. Hij levert 125 kW/170 pk tussen 4.250 en 6.000 t/min en een koppel van 280 Nm dankzij de overboost, wat de beste koppelwaarde is voor een 1.6 turbomotor in deze vermogenscategorie. Hij kan worden uitgerust met een handgeschakelde zesversnellingsbak in combinatie met een Start/Stop-systeem of met een automatische zesversnellingsbak van de nieuwe generatie. De 1.6 SIDI Turbo ECOTEC bereikt ook een uitstekend evenwicht tussen prestaties (een topsnelheid van 222 km/u en 9,6 seconden om vanuit stilstand te versnellen tot 100 km/u) en brandstofverbruik (6,3 liter/100 km, 148 g/km CO2).

Wat dieselmotoren betreft, is er de nieuwe, krachtige 2.0 CDTI BiTurbo met 143 kW/195 pk en een hoog koppel van 400 Nm, die nog voor de zomer zijn intrede zal doen. Aan de hand van geavanceerde, sequentiële twin-turbo dieseltechnologie levert hij een uitzonderlijke mix van topprestaties (een maximum snelheid van 230 km/u en 9,4 seconden om vanuit stilstand te accelereren tot 100 km/u) en een laag brandstof­verbruik (slechts 5,2 liter/100 km en 138 g/km CO2) Hij wordt gecombineerd met een handgeschakelde zesversnellingsbak en een Start/Stop-systeem.

De reeds vertrouwde, zuinige 2.0 CDTI van 121 kW/165 pk is verkrijgbaar met een handgeschakelde of automatische zesversnellingsbak. Deze motor levert tot 380 Nm in overboost.

De Cascada krijgt als eerste Opel-model de automatische zesversnellingsbak met lage wrijvingscoëfficiënt van de nieuwe generatie. Deze heeft een Active Select-functie waarmee handmatig geschakeld kan worden voor een sportievere rijervaring.

Sereniteit: moderne technologie en veiligheidsvoorzieningen

De Cascada koppelt een open rijervaring aan de beste technologie van Opel. Daartoe behoren het intelligente, adaptieve verlichtingssysteem AFL+ met tien automatische functies; de tweede generatie van de Opel Eye frontcamera met zijn nieuwe, uitgebreide functies (verbeterde verkeersbord- en rijstrookassistent, nieuwe volgafstand­indicator en vooraanrijdingsassistent); een achteruitkijkcamera en een geavanceerde parkeerhulp om het parkeren te vergemakkelijken; een dodehoekwaarschuwing op basis van ultrasone technologie; ergonomische stoelen voor; een verwarmd stuurwiel en hill assist voor wegrijden op hellingen.

De extreem stijve passagierskooi van de Cascada is voornamelijk van hogesterktestaal gemaakt om vervorming van de carrosserie zoveel mogelijk tegen te gaan en de grootst mogelijke overlevingsruimte te behouden in geval van een botsing. De deuren zijn voorzien van diagonaal gemonteerde balken van ultrahogesterktestaal en hebben een verstevigde taillelijn. De A-stijlen die de voorruit dragen, zijn gemaakt van geperst gehard staal. Kantelt de auto, dan komen er automatisch pyrotechnisch geactiveerde, ultrasterke pilaren met veerspanning tevoorschijn achter de achterbank. Deze pilaren schieten ook naar boven bij andere ernstige botsingen – wanneer de airbags uitgaan – om het voertuig te beschermen tegen eventuele secundaire stoten die de auto zouden kunnen doen kantelen. De stoelen voor zijn beide uitgerust met hoofdsteunen die in twee richtingen werken en dubbele gordelspanners. Ook de twee achterste stoelen hebben gordelspanners.

De Cascada werd ontworpen en ontwikkeld in Duitsland en wordt gefabriceerd in Opel’s geavanceerde productiesite van het Poolse Gliwice.


1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Opel

Opel autonieuws

Opel is in 1862 opgericht in Rüsselsheim (Duitsland), waar ook het hoofdkantoor is gevestigd. Sinds augustus 2017 maakt Opel Automobile GmbH deel uit van het Franse Groupe PSA. Opel en zustermerk Vauxhall in Engeland verkopen voertuigen in meer dan vijftig landen en hebben meer dan 37.000 medewerkers in dienst, waarvan meer dan 19.000 in Duitsland. De automaker heeft tien productiefaciliteiten en één test- en ontwikkelingscentrum in zes landen in Europa. In 2017 verkocht Opel bijna 1,1 miljoen personenauto’s en lichte bedrijfswagens in Europa. Het in november 2017 gepresenteerde strategische toekomstplan PACE! is gericht op herstel van het financiële fundament, versterking van de duurzame concurrentiekracht en verdere groei van Opel, ook buiten Europa
Meer Opel nieuws
Opel Grandland gespot in sneeuw

Spyshots nieuwe Opel Astra

Nieuwe Opel Vivaro-e en Opel Zafira-e Life

Spyshot Opel Crossland X facelift

Blauwe verlichting voor Opel Grandland X

Elektrische Opel Vivaro-e bestellen

Zesde generatie Opel Corsa e gaat elektrisch

Opel legt laatste hand aan volledige nieuwe CorsaAutoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2021 Contact: Autoliefhebber.com