Betaal jij al jaren teveel voor je autoverzekering?
Online je autoverzekering vergelijken is eenvoudig via Diks Verzekeringen

Online je autoverzekering vergelijken is eenvoudig via Diks Verzekeringen

Betaal jij al jaren teveel voor je autoverzekering? Door middel van autoverzekering vergelijken kun je daar snel achter komen. Er zijn veel verschillende websites waarmee je dat kunt doen, zoals die van Diks Verzekeringen. Op deze website vind je een handige vergelijkingstool waarmee je eenvoudig en snel de premies van diverse aanbieders van autoverzekeringen met elkaar vergelijkt. Op deze manier weet je zeker dat je nooit teveel betaalt, en dat je een passende dekking hebt. Je kunt via deze website ook met enkele klikken de gekozen verzekering afsluiten. Je ontvangt dan een digitaal bewijs van deze aanvraag, waarmee je direct de weg op kunt. 

Waarom is een goede autoverzekering vergelijken nodig?
Je bent natuurlijk wettelijk verplicht om een autoverzekering af te sluiten, met onder andere een WA dekking. Zelfs wanneer de auto enkel geparkeerd staat moet je deze dekking hebben. Een WA verzekering heeft betrekking op een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering. De dekking van deze verzekering zorgt ervoor dat het bedrag van schade door aansprakelijkheid aan de tegenpartij gecompenseerd wordt. Deze schadebedragen kunnen in de praktijk heel hoog oplopen, zeker wanneer de tegenpartij arbeidsongeschikt raakt. Om die reden is een zogeheten WA verzekering verplicht, en altijd de basis van een goede autoverzekering. Indien gewenst kun je deze uitbreiden met andere dekkingen, waarbij de meeste mensen zich laten leiden door hun persoonlijke wensen en budget.

 

De verschillende soorten dekkingen
In plaats van de standaard WA verzekering kun je tevens kiezen voor een WA beperkt casco of voor de meest uitgebreide optie; de all-risk autoverzekering. Deze laatste wordt ook wel WA casco genoemd. Bij de WA beperkt casco autoverzekering wordt vaak de schade vergoed door brand, kapotte ruiten of door een aanrijding met loslopende dieren. Bij een allrisk verzekering wordt zelfs de schade vergoed die door je eigen schuld is ontstaan. Op de website van Diks verzekeringen kun je al deze opties van de diverse aanbieders eenvoudig met elkaar vergelijken, zodat je snel de juiste optie vindt. Als je er zelf niet uitkomt en advies nodig hebt kun je ze zelfs contacteren voor een persoonlijk advies!

 

Welke verzekeringsvorm is geschikt als autoverzekering?
Als je autoverzekeringen met elkaar aan het vergelijken bent is het belangrijk stil te staan bij de verschillende verzekeringsvormen. Welke je kiest hangt onder andere af van de dagwaarde en de leeftijd van je auto. Ook tellen je opgebouwde schadevrije jaren mee, die je vaak een goede korting oplevert! De premie is dan een stuk lager, en zelfs bij de meest uitgebreide autoverzekering verrassend voordelig. Iets om in gedachten te houden bij het kiezen van de verzekeringsvorm is of deze wel in verhouding staat tot de dagwaarde van je auto. Als deze reeds ouder is dan 12 jaar, dan heeft het bijvoorbeeld weinig zin om te kiezen voor een verzekering met zeer hoge dekking. De premie ligt dan namelijk in verhouding een stuk hoger dan wat je vergoed zou krijgen als er onverhoopt iets gebeurt.

 

Heb je ook een aanvullende autoverzekering nodig?
Naast de standaard dekkingen kun je bij vrijwel alle aanbieders ook een aanvullende verzekering afsluiten voor je auto. Denk maar eens aan schade voor inzittenden en de Ongevallen Inzittendenverzekering. Deze verzekering keert uit wanneer schade aan inzittenden of hun eigendommen is ontstaan als gevolg van een ongeluk. En natuurlijk kun je ook pechhulp en zelfs rechtshulp meeverzekeren. Let er wel op dat je dit niet dubbel afsluit, want rechtshulp in het verkeer kan ook al opgenomen zijn in je andere verzekeringen!

 

Hoeveel premie ga je betalen?
Na het vergelijken van je autoverzekering, weet je welke je wilt afsluiten. Maar dan wil je natuurlijk ook weten hoeveel premie je gaat betalen. Dat bedrag is natuurlijk bij elke verzekeraar anders, daarom is het ook zo gunstig om ze met elkaar te vergelijken via de website van Diks verzekeringen. De premie is afhankelijk van of je een WA, WA beperkt of een allrisk verzekering afsluit, en hoeveel aanvullende verzekeringen je kiest. Ook zijn je leeftijd, je opgebouwde schadevrije jaren en postcode van invloed op de uiteindelijke premie. Sommige verzekeringen maken ook onderscheid tussen de verschillende merken en typen auto’s en hoeveel kilometers je verwacht te gaan rijden per jaar, maar dat doen ze niet allemaal.

 

Kun je je huidige autoverzekering ook oversluiten?
Heb je op dit moment al een autoverzekering maar betaal je daar teveel voor of wil je liever een hogere dekking? Dan is het goed om te weten dat je hem gewoon kunt oversluiten. Ook in dat geval biedt de website van Diks verzekeringen uitkomst. Je vindt daar namelijk veel overzichten van maandelijkse premies bij de verschillende aanbieders, waardoor het heel makkelijk wordt om de juiste te vinden. Check voordat je ze met elkaar vergelijkt even hoeveel schadevrije jaren je bij je huidige verzekeraar hebt opgebouwd, want dat moet je invullen in de vergelijkingstool. Heb je je keuze gemaakt? Dan kun je via diezelfde website heel gemakkelijk je huidige autoverzekering opzeggen en een nieuwe afsluiten. Je hoeft daarna nergens meer naar om te kijken, want alles wordt automatisch geregeld. Zo begin jij direct en zonder gedoe met het besparen van geld op je maandelijkse verzekering!

 

Direct een nieuwe autoverzekering afsluiten
Heb je op dit moment nog geen autoverzekering maar heb je die wel nodig, bijvoorbeeld omdat je net een auto hebt gekocht? Ook dan is het heel makkelijk om via Diks verzekeringen alle autoverzekeringen en de opties daarbij, met elkaar te vergelijken. Als je deze via de website afsluit dan krijg je bovendien direct een digitaal bewijs van de aanvraag. Daarmee kun je meteen de weg op. Het is zelfs mogelijk een tijdelijke verzekering af te sluiten, bijvoorbeeld als je enkel naar de APK keuring moet rijden of voor de WA dekking tijdens de export van een voertuig. Wat het doel ervan ook is, bij Diks Verzekeringen kun je autoverzekeraars onafhankelijk vergelijken en sluit je een nieuwe autoverzekering eenvoudig af.

 

Welke gegevens heb je nodig voor het afsluiten van een verzekering?
Welke autoverzekering je na het vergelijken ook kiest, je moet in alle gevallen de volgende gegevens invoeren om hem af te kunnen sluiten: het kenteken, het aantal opgebouwde schadevrije jaren en de meldcode. Dit zijn de laatste vier cijfers van je chassisnummer, de identificatiecode of het framenummer van je auto. De combinatie van de meldcode en het kenteken is uniek, zonder deze twee gegevens kan de verzekeringsmaatschappij je auto niet verzekeren of aanmelden bij het RDW. Zorg dus dat je deze bij de hand hebt als je online een nieuwe autoverzekering gaat afsluiten!




Autoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2021 Contact: Autoliefhebber.com