Onderweg met de nieuwe Honda Civic Type R

Onderweg met de nieuwe Honda Civic Type R

zondag 08 maart 2015 13:30:45

De gloednieuwe Honda Civic Type R, die zijn wereldpremière maakte op de Autosalon van Genève 2015, is voorzien van een groot aantal in het oog springende designverbeteringen. Deze verbeteringen zijn het gevolg van uitgebreide aerodynamische ontwikkelingen en testen, zowel op de computer als in de windtunnel. Het resultaat is een auto met een uitzonderlijke stabiliteit en wegligging bij een hoge snelheid.

De superieure aerodynamische prestaties halen het beste uit de 2.0-liter VTEC-turbomotor met directe inspuiting van de Civic Type R waardoor de auto een topsnelheid van 270 km/uur bereikt, waar geen enkele concurrent met voorwielaandrijving aan kan tippen.

De nieuwe, bijna volledig vlakke onderkant creëert een luchtstroom onder de auto en zorgt samen met een diffuser aan de achterzijde voor een optimale downforce. De auto wordt als het ware aan de weg 'vastgezogen'. De speciaal ontwikkelde achterspoiler draagt bij aan de stijlvolle look van de auto en levert extra downforce, met name dankzij de structuur van het draagvlakprofiel.

 

De brede voorbumpersplitter en de diepe sideskirts regelen de luchtstroom en beperken de opwaartse kracht. Bovendien is de voorbumper speciaal gevormd voor minder luchtstroming rondom de voorwielen, minder luchtweerstand en een betere stabiliteit bij een hoge snelheid.

 

De bestuurder kan de uitzonderlijke kracht van de Type R onder controle houden via het high-performance Brembo-remmenpakket voor de voorwielen dat speciaal voor deze auto werd ontwikkeld. Aan de voorkant oefenen remklauwen met vier zuigers de remkracht uit op geperforeerde remschijven van 350 mm. De unieke 19-inch lichtmetalen wielen maken de nieuwe look compleet. Ze vullen de wielkasten en bieden plaats aan de grotere remmen.

 

Het warmtebeheer was een ander belangrijk aandachtspunt voor het ontwerpteam wat heeft geleid tot enkele ingrijpende wijzigingen van het externe design. De grotere bovenste en onderste roosters in de voorbumper, de ventilatieopeningen boven de wielen in de voorpanelen en de ventilatieopeningen op de achterrand van de voorste wielkasten zorgen voor een betere koeling en ventilatie van de krachtige motor.

 

De Civic Type R wordt op de Autosalon van Genève gepresenteerd in Championship White - dé kleur van de iconische Type R. Honda heeft stand 4250 in hal 4 op de 85e Autosalon van Genève (3 t/m 15 maart).


Onderweg met de nieuwe Honda Civic Type R
Onderweg met de nieuwe Honda Civic Type R
1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Honda

Honda autonieuws

Honda werd op 24 september 1948 opgericht in Hamamatsu en het bedrijf kreeg de naam van de oprichter Soichiro Honda. Er werd begonnen met de productie van losse motoren voor inbouw in fietsen. Al snel werd overgegaan op productie van volledige motorfietsen, aanvankelijk zelfs als licentiehouder van Harley- Davidson! Midden jaren 50 was Honda de eerste van vele Japanse bedrijven die de Europese en Amerikaanse markt benaderde met aanvankelijk lichte, maar later ook zeer zware motorfietsen.
Meer Honda nieuws
De dikste Honda Civic in 2022

Spyshots nieuwe generatie Civic

Nieuwe Honda Civic Sedan betrapt tijdens de test!

Honda onthult de gloednieuwe CR-V

44390 euro voor nieuwe Honda Civic Type R

Honda komt met derde generatie Jazz

Gloednieuwe Honda HR-V met karaktervolle look

Werelddebuut Honda Civic Type R in Championship WhiteAutoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2021 Contact: Autoliefhebber.com