Bestverkochte Crossover van Europa
Nissan Qashqai nu ook met rijhulpsysteem
Informatie
1 reactie
Geen reacties

Nissan Qashqai nu ook met rijhulpsysteem

dinsdag 03 april 2018 14:28:40

De Nissan QASHQAI is nu ook leverbaar met ProPILOT, Nissans geavanceerde rijhulpsysteem dat het rijplezier, de controle en het zelfvertrouwen van de bestuurder vergroot.

ProPILOT geeft de bestuurder van de Nissan QASHQAI extra controle over de auto doordat het assisteert bij de besturing, het gasgeven en remmen. Het systeem is actief op één rijstrook op snelwegen en is geschikt voor gebruik in langzaam rijdend verkeer en bij hoge snelheden.

 

ProPILOT neemt de saaiere taken van het autorijden over van de bestuurder. Daardoor ervaart die minder spanning en raakt hij minder vermoeid. Het geeft de bestuurder meer zelfvertrouwen, zodat hij de auto beter onder controle heeft. En dat bevordert de verkeersveiligheid. ProPILOT is Nissans eerste stap op weg naar autonoom rijden. De technologie fungeert in de QASHQAI als een paar extra ogen en handen voor de bestuurder. De bestuurder blijft echter verantwoordelijk voor de auto.

 

De Nissan QASHQAI met ProPILOT is per direct leverbaar. De prijzen beginnen bij 43.390 euro.

 

Eenvoudig en intuïtief
ProPILOT is eenvoudig en intuïtief te gebruiken. De bestuurder kan het systeem inschakelen met de ProPILOT-schakelaar op de rechterspaak van het stuurwiel. Als de bestuurder de SET-knop ernaast indrukt, houdt ProPILOT de huidige snelheid aan en bewaart het een veilige afstand tot de voorligger. Zowel de snelheid als de afstand kan worden aangepast.

 

De Nissan QASHQAI remt af en stopt zelfs volledig als de verkeersomstandigheden dat vereisen. Als dat binnen drie seconden kan, komt de auto automatisch weer op gang. Als de auto langer moet blijven staan, moet de bestuurder de RESUME-knop indrukken of even het gaspedaal licht aanraken om weer verder te rijden.

 

Op de snelweg helpt ProPILOT ook om de QASHQAI in het midden van de rijstrook te houden en bepaalt de positie aan de hand van de belijning op het wegdek. De status van ProPILOT is af te lezen op de combimeter tussen de twee grote meters in het instrumentenpaneel. Eventuele optische waarschuwingssignalen worden versterkt door duidelijk hoorbare alarmsignalen.

 

De technologie achter ProPILOT werkt op basis van de informatie over de verkeerssituatie en de omstandigheden op de weg. Die informatie wordt verzameld door de camera achter de voorruit en een radar achter het Nissan-logo in de grille van de QASHQAI.

 

QASHQAI toonaangevende Crossover
De Nissan QASHQAI is in de tweede helft van 2017 vernieuwd. Zijn positie als toonaangevende Crossover is verder versterkt door een eigentijds vernieuwd carrosserieontwerp, betere kwaliteit van het interieur, betere prestaties en de toepassing van nieuwe technologie op basis van Nissan Intelligent Mobility. Daarmee ervaren inzittenden nog meer comfort, rijplezier en zekerheid.

 

In Europa is de QASHQAI het meest succesvolle model van Nissan in de 83-jarige geschiedenis van het merk. Er zijn hier ongeveer 2,3 miljoen exemplaren verkocht sinds de introductie in 2007. De Crossover wordt geproduceerd in Nissans state-of-the-art autofabriek in Sunderland (Verenigd Koninkrijk). Afgelopen maand werd daar nog de mijlpaal van drie miljoen geproduceerde QASHQAI’s bereikt.

Nissan Qashqai nu ook met rijhulpsysteem
Nissan Qashqai nu ook met rijhulpsysteem
Er zijn nog geen reacties. Plaats een reactie door op bovenstaande button te klikken.
Specificaties
Auto: Nissan Qashqai
Automerk: Nissan
Automodel: Qashqai
Modeljaar: 2017

Nissan
Nissan is een van de grotere automobielfabrikanten, na Toyota. In de jaren negentig kwam het concern in financi?le problemen. Het Franse autoconcern Renault werd eind 1999 hoofdaandeel- houder (daarmee de-facto eigenaar) van Nissan en benoemde Carlos Ghosn als president, om de problemen bij het bedrijf op te lossen. Op grond van dit besloot men te stoppen met de productie van de befaamde Nissan Skyline.
Meer Nissan nieuws
Prijzen bekend nieuwe Nissan LEAF

Nissan GT-R Tuning Project CrankZilla van WheelsandmoreAutoliefhebber.com is in 1999 gestart met eigenaar Armand van Amersfoort. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Overstappen.nl  een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2020 Contact: Autoliefhebber.com | Sponsor: Creeperz game merchandise, Qlik Sense downloaden, Power BI