Sneeuw in juli of een hittegolf met de kerst?
Nieuwe weerfabriek van Ford

Nieuwe weerfabriek van Ford

dinsdag 22 mei 2018 19:01:56

De lucht trilt zoals in de woestijn, terwijl het een paar meter verderop zo koud is dat je een sneeuwpop zou kunnen maken. En in de volgende ruimte woedt een orkaan van de vijfde categorie. Welkom in de “weerfabriek”.

In het nieuwe geavanceerde Environmental Test Centre vind je onder één dak alle weersomstandigheden van de wereld. Dat stelt ingenieurs in staat om toekomstige auto’s onder de zwaarste omstandigheden te testen – van de compacte Ford KA+ tot een twee ton wegende Ford Transit – en om op elk moment van de dag elk gewenst type weer te maken.

 

Hoogten die de Mont Blanc (de hoogste top in de Alpen) overtreffen, auto- en windsnelheden tot maar liefst 250 km/u, sneeuw, verblindend zonlicht en regen zijn omstandigheden die met een druk op de knop zijn op te roepen in het meest geavanceerde autotestcentrum voor weersomstandigheden van Europa.

 

In een ruimte ter grootte van een voetbalveld kunnen ingenieurs nu auto’s testen in de zwaarste omstandigheden, van de woestijnhitte van de Sahara tot de poolkoude van Siberië en de grote luchtvochtigheid van Costa Rica.

 

“Dankzij de verschillende zware simulatietests kunnen Ford-bestuurders erop vertrouwen dat hun auto’s betrouwbaar blijven in elke klimaatzone waarin ze zich bevinden”, aldus Joe Bakaj, Vice President Product Development van Ford Europa. “Als je de vier hoeken van dit gebouw bezoekt, maak je als het ware een reis door de vier windstreken van de wereld. Onze ingenieurs doen dat elke dag, de hele dag, om de beste auto’s voor de toekomst te blijven ontwikkelen.”

 

Het testcentrum, een investering van € 70 miljoen, biedt ruimte aan de eerste windtunnel voor auto’s waarin zware sneeuw en hoogten van 5200 meter kunnen worden gesimuleerd. De faciliteit kan ook twee ruimten laten afkoelen tot –40 °C, laten opwarmen tot 55 °C en een luchtvochtigheid creëren van 95%. De extreme temperatuurverschillen maken de faciliteit op het productontwikkelingscentrum John Andrews van Ford in Keulen tot de heetste, koudste en vochtigste plek van Europa, en de thuisbasis van het hoogste punt in West-Europa.

 

Nu de fabriek volledig operationeel is, kan er aan tien verschillende auto’s tegelijkertijd worden gewerkt. Er wordt getest op comfort, veiligheid en duurzaamheid, en op elektrische prestaties, remmen, airconditioning, sleepvermogen, interieurverwarming en filesituaties. Ingenieurs analyseren het effect van stormachtige wind op onderdelen van het exterieur, controleren de weerstand tegen regen en sneeuw, en kijken hoe snel een voorruit ontdooit bij verschillende temperaturen.

 

“Het Environmental Test Centre is een aanzienlijke investering voor Ford Europa die het bedrijf helpt om hier auto’s voor de hele wereld te ontwikkelen”, vertelt Bakaj. Alle auto’s van Ford worden getest in de fabriek, die drie klimaatwindtunnels omvat, inclusief een hoogtelab en vier temperatuurruimten, waarvan er één ook wordt gebruikt voor luchtvochtigheidstests.

 

Windtunnel 1 is ingericht voor het testen onder zeer warme en koude omstandigheden. Met de 28 schijnwerpers met lampen van 4000 watt kunnen krachtige zonnestralen worden gesimuleerd, waardoor ingenieurs kunnen meten hoe snel het interieur kan worden gekoeld. In deze windtunnel kan ook het geluid van de verwarming en de airconditioning in een auto worden gemeten bij verschillende snelheden, temperaturen en luchtvochtigheidsniveaus.

 

Ook windtunnel 2 is ingericht op het testen onder warme en koude omstandigheden. Ingenieurs kunnen deze windtunnel gebruiken om sneeuw en regen te maken, en het effect daarvan te meten op het zicht van de bestuurder en op het starten van de motor, en om te kijken hoe lang het duurt om het interieur te verwarmen.

 

Windtunnel 3 is het hoogtelab waar auto’s kunnen worden getest bij windsnelheden tot 120 km/u op een hoogte van maximaal 5200 meter. De koudestart- en duurzaamheidstests op grote hoogte zijn er om te zorgen dat de vloeistofleidingen van een auto het niet begeven onder hoge druk. Meer dan de helft van de Ford-auto’s wereldwijd wordt verkocht in gebieden met wegen op een hoogte van meer dan 1000 meter

 

“We kunnen zien hoe ruitenwissers werken bij pooltemperaturen, hoe de motorprestaties veranderen in extreme hitte en kou, en zelfs hoeveel sneeuw op het hoofd van de bestuurder valt wanneer die het portier opent. Het is de droom van elke ingenieur”, zegt Michael Steup, projectmanager Environmental Test Centre van Ford Europa.

 

Voor de faciliteit is 11 megawatt aan elektriciteit nodig. De elektriciteit wordt geleverd door RheinEnergie komt uit gecertificeerde duurzame bronnen in Scandinavië en dekt de gehele vraag naar elektriciteit van alle faciliteiten van Ford in de stad.

 

Het baanbrekende testcentrum is een aanvulling op andere testfaciliteiten van Ford zoals het centrum in het Belgische Lommel, dat is uitgerust met een speciale testbaan met kuilen, zoutwater- en modderbaden, en dat mogelijkheden biedt voor zijwindtests


Nieuwe weerfabriek van Ford
1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Ford

Ford autonieuws

Ford Motor Company is wereldwijd toonaangevend op het gebied van auto's en mobiliteit. Het bedrijf is gevestigd in Dearborn, Mich., Verenigde Staten. Het bedrijf heeft 202.000 werknemers en 62 fabrieken wereldwijd. De kerntaken zijn het ontwerpen, fabriceren, op de markt brengen, financieren en onderhouden van een volledig assortiment personenauto's, pick-ups, SUV's en elektrisch aangedreven auto's van het merk Ford. Ook het luxemerk Lincoln maakt deel uit van Ford. Daarnaast houdt Ford zich via Ford Smart Mobility ook intensief bezig met nieuwe mogelijkheden. Met dit plan streeft Ford ernaar om toonaangevend te zijn op het gebied van connectiviteit, mobiliteit, autonome auto's, de klantervaring en data analytics. Meer informatie over Ford, zijn internationale producten of over de Ford Motor Credit Company

Ford Europa fabriceert, verkoopt en onderhoudt auto's van het merk Ford in 50 afzonderlijke markten en heeft ongeveer 52.000 werknemers in dienst. Joint ventures en zelfstandige activiteiten meegeteld, werken er ongeveer 66.000 mensen voor het bedrijf. Ford Europa bestaat uit Ford Motor Credit Company, Ford Customer Service Division en 24 productiefaciliteiten (16 eigen of ge´ntegreerde joint venture-faciliteiten en 8 zelfstandige joint venture-faciliteiten). De eerste auto's van Ford werden in 1903 naar Europa verscheept, hetzelfde jaar waarin Ford Motor Company is opgericht. De productie in Europa begon in 1911
Meer Ford nieuws
nieuwe foto's vernieuwde Ford Focus

Ford Everest komt naar Europa

Ford Ranger prototypes in Europa

Ford Evos niet shanghai only?

Ford Fiesta facelift spyshots

Ford Focus Active Wagon betrapt

Ford Focus tijdens wintertesten

Line-up Ford Puma uitgebreid met STAutoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2024 Contact: Autoliefhebber.com