Nieuwe Volvo XC90: optimaal bedieningsgemak
Informatie
1 reactie
Geen reacties

Nieuwe Volvo XC90: optimaal bedieningsgemak

dinsdag 03 juni 2014 15:01:09

Volvo’s nieuwe XC90 toont de nieuwe visie op bedieningsgemak. Vrijwel alle traditionele knoppen zijn vervangen door een tablet-achtige touchscreen, een head-updisplay en bediening vanaf het stuurwiel. Het resultaat is een state-of-the-art bedieningssysteem dat aanzienlijk eenvoudiger en intuïtief is te gebruiken, waardoor de bestuurder meer gefocust kan zijn op de weg.

 

Het geavanceerde bedieningssysteem in de nieuwe Volvo XC90 neemt minder ruimte in beslag en biedt een breed scala aan voordelen. Gebruikers hebben toegang tot online producten en diensten, bijvoorbeeld voor het streamen van muziek en het betalen van parkeergeld via ’s werelds eerste ‘Park & Pay’-app. Het is ook mogelijk om gekoppelde Apple iOs-apparaten te bedienen via de touchscreen.

 

‘Nu steeds meer auto’s met een internetverbinding zijn uitgerust en het aantal online diensten alsmaar toeneemt, is het van groot belang dat de interactie tussen online producten en de bestuurder niet ten koste gaat van de verkeersveiligheid. Het is essentieel dat dit soort diensten eenvoudig zijn te begrijpen en te bedienen, zodat de bestuurder zich volledig op het rijden kan concentreren’, zegt Thomas Müller, Vice President Electrical & Electronic Systems Engineering bij Volvo Car Group. Traditionele bedieningssystemen die nu in veel premiumauto’s worden aangeboden, hebben soms wel dertig knoppen. Dat maakt de bediening voor de bestuurder extra lastig en het vergroot de kans dat deze wordt afgeleid.

Sensus – instinctief begrip
De nieuwe interface van Volvo’s Sensus-bedieningssysteem is voorzien van de nieuwste touchscreen-technologie voor optimaal gebruiksgemak, instinctief begrip en intuïtieve bediening. ‘Naadloze interactie zonder enige vorm van afleiding was het uitgangspunt bij de ontwikkeling van dit systeem. Het is puur ontworpen met het doel dat de bestuurder zijn ogen zoveel mogelijk op de weg kan houden’, zegt Thomas Ingenlath, Senior Vice President Design bij Volvo Car Group. Het nieuwe Sensus-systeem is een van de vele voorbeelden die illustreren hoe de nieuwe Volvo XC90 is afgestemd op de behoeften van de bestuurder.

 

Hoe werkt het nieuwe bedieningssysteem?
De slanke touchscreen vervangt vrijwel alle traditionele knoppen in de middenconsole. Het centraal geplaatste beeldscherm werkt samen met het digitale instrumentenpaneel in het blikveld van de bestuurder terwijl belangrijke informatie via de head-updisplay in de voorruit wordt geprojecteerd. Bediening vanaf het stuurwiel en spraakbesturing zijn ook onderdeel van de geavanceerde interface.

 

‘De bediening van de touchscreen is zó simpel dat je de functies al snel blindelings weet te vinden’, zegt Peter Mertens, Senior Vice President Research & Development. ‘Informatie, navigatie en multimedia zijn hoog geplaatst en goed zichtbaar. De bediening van de telefoon, functies van het menu en de klimaatregelaar zijn laag geplaatst en liggen perfect binnen handbereik van de bestuurder. De plaatsing van alle state-of-the-art functies zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek naar gebruiksvriendelijkheid en gebruiksgemak.’

 

Het beeldscherm toont een fraaie lay-out, dat het beste kan worden omschreven als een stapel tegels met ieder hun eigen functie. Navigatie staat bovenaan, gevolgd door media en telefoon. Bovenaan is ruimte voor extra informatie, terwijl de onderzijde is gereserveerd voor de digitale klimaatregelaars. Als een van de hoofdmenu’s wordt ‘geopend’, is de rest nog altijd op de achtergrond zichtbaar en direct te openen. Het systeem is dus zeer gebruiksvriendelijk doordat niet telkens door allerlei menu’s hoeft te worden gescrold. Welk menu ook wordt geopend: via het instrumentenpaneel en de head-updisplay worden altijd de belangrijkste gegevens getoond’, zegt Thomas Ingenlath.

 

Volledige connectiviteit
De nieuwe Volvo XC90 biedt klanten volledige connectiviteit dankzij de ‘cloud-gebaseerde’ diensten van dataprovider Ericsson en het navigatiesysteem van ‘HERE’, dat op afstand kan worden geüpdatet. Sensus bevat een ruime keuze aan cloud-gebaseerde applicaties. De beschikbare diensten kunnen bestaan uit onder meer internetradio, online navigatie, het vinden en betalen van een parkeerplaats (Park & Pay) en het online streamen van muziek – afhankelijk van het land. ‘De Volvo XC90 vertelt je niet alleen wanneer het tijd is om een werkplaatsafspraak bij de Volvo-dealer te maken, maar stelt ook voor om de afspraak te maken. De Connected Services Booking-app is de eerste stap die de Volvo-werkplaats verbindt met de auto’, aldus Thomas Müller.

 

Naadloze smartphone-integratie
De XC90 wordt als eerste Volvo beschikbaar met Apple CarPlay. Dit nieuwe multimediasysteem bestaat uit een groot beeldscherm en functioneert op dezelfde, vertrouwde wijze als een iPad en iPhone. Gebruikers zullen het besturingssysteem met de typische iconen voor navigatie, telefoon, berichten en muziek onmiddellijk herkennen. ‘De gebruiksvriendelijke en intuïtieve bediening van Apple CarPlay sluiten perfect aan op het typisch Scandinavische Volvo-design en onze aanpak op het gebied van functionaliteit’, voegt Thomas Ingenlath toe.

Nieuwe Volvo XC90: optimaal bedieningsgemak
Nieuwe Volvo XC90: optimaal bedieningsgemak
Nieuwe Volvo XC90: optimaal bedieningsgemak
Nieuwe Volvo XC90: optimaal bedieningsgemak
Nieuwe Volvo XC90: optimaal bedieningsgemak
Nieuwe Volvo XC90: optimaal bedieningsgemak
Nieuwe Volvo XC90: optimaal bedieningsgemak
Nieuwe Volvo XC90: optimaal bedieningsgemak
Nieuwe Volvo XC90: optimaal bedieningsgemak
Nieuwe Volvo XC90: optimaal bedieningsgemak
Nieuwe Volvo XC90: optimaal bedieningsgemak
Nieuwe Volvo XC90: optimaal bedieningsgemak
Nieuwe Volvo XC90: optimaal bedieningsgemak
Nieuwe Volvo XC90: optimaal bedieningsgemak
Nieuwe Volvo XC90: optimaal bedieningsgemak
Nieuwe Volvo XC90: optimaal bedieningsgemak
Nieuwe Volvo XC90: optimaal bedieningsgemak
Er zijn nog geen reacties. Plaats een reactie door op bovenstaande button te klikken.
Specificaties
Auto: Volvo XC90
Automerk: Volvo
Automodel: XC90
Uitvoering: SUV

Volvo
Volvo Car Corporation is een automerk, opgericht in het Zweedse G?teborg in 1927 door Gustaf Larson en Assar Gabrielsson. Volvo is Latijn voor ik rol. Het allereerste Volvo-model is de Volvo Jacob uit 1927. Andere beroemde modellen zijn de Amazon, Kattenrug en de Volvo P1800.
Meer Volvo nieuws
Nieuwe Volvo V60 Cross Country

Heico Sportiv Volvo V60Autoliefhebber.com is in 1999 gestart met eigenaar Armand van Amersfoort. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Overstappen.nl  een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2019 Contact: Autoliefhebber.com | Sponsor: Creeperz game merchandise, Qlik Sense downloaden, Power BI