Nieuwe Renault Megane gaat schitteren op IAA
Informatie
1 reactie

Nieuwe Renault Megane gaat schitteren op IAA

IAA autoshow frankfurt 2015
maandag 07 september 2015 19:11:58

In de twintig jaar sinds de introductie van de eerste generatie van de Mégane heeft Renault wereldwijd meer dan 6,5 miljoen auto’s van dit type verkocht. Renault heeft dit uiterst belangrijke model geheel vernieuwd en presenteert de nieuwe Mégane, de vierde generatie met deze naam. In het zeer competitieve C-segment onderscheidt de nieuwe Mégane zich door zijn dynamische vormgeving en kenmerkende lichtsignatuur aan voor- en achterzijde. Het ontwerp van de nieuwe Mégane is tot stand gekomen onder leiding van Nederlander Laurens van den Acker, Directeur Industrial Design Renault.

Aan de top van het gamma van de nieuwe Renault Mégane staat de GT die direct vanaf de introductie leverbaar is. Het ontwerp is geïnspireerd op de sportieve genen van Renault Sport.

EEN DYNAMISCH, ONDERSCHEIDEND DESIGN
Met zijn kenmerkende lichtsignatuur en uitgebalanceerde proporties is de nieuwe Mégane boven alles een Renault. Hij toont zijn familiebanden door zijn brede schouderlijn en het front dat de nieuwe merkidentiteit van Renault draagt: het grote verticale Renault-logo.

 

Net als de Renault Talisman heeft de nieuwe Mégane de typerende lichtsignatuur van Renault. Aan de voorzijde in de vorm van C-vormige koplampen, waarvan de omtrek doorloopt tot in de bumper, en aan de achterzijde met verlichting over de volle breedte van de auto, die continu brandt en de breedte van de auto benadrukt.

 

‘In de zeer concurrerende markt voor compacte hatchbacks is het van essentieel belang dat de nieuwe Mégane zich al bij de eerste aanblik onderscheidt van de concurrentie’, zegt Franck Le Gall, ontwerper van de carrosserie.

 

De nieuwe Mégane is 25 mm lager dan de Mégane van de vorige generatie en hij heeft een grotere spoorbreedte: voor + 47 mm en achter + 39 mm. Daardoor heeft de nieuwe Mégane een solide, stabiele uitstraling. Met zijn langere wielbasis (+ 28 mm) en kortere overhang achter heeft hij ook een sportief profiel. ‘De scherpe, strakke lijnen over de flanken leiden de blik van de toeschouwer naar de voorzijde’, gaat Le Gall verder. ‘Samen met de geprononceerde schouderlijn geven deze lijnen de nieuwe Mégane een sportief karakter en dynamiek.’

 

Verchroomde details accentueren de hoge taillelijn, de grille en de portiergrepen. Subtiele plooien in de motorkap, verchroomde sierlijsten en de luchthappers aan weerszijden van het front versterken de karakteristieke uitstraling van de voorkant.

 

EXCLUSIEVE GT-VERSIE DIRECT BESCHIKBAAR
De nieuwe Mégane GT is voorzien van een speciale voorbumper die sportiviteit benadrukt. In de bumper is een bredere luchtinlaat aangebracht, afgewerkt met een honingraatgrille.

 

De vormgeving van de achterzijde van de nieuwe Mégane GT wordt geaccentueerd door twee verchroomde uitlaatuiteinden die met hun vorm verwijzen naar de luchthappers aan de voorzijde. Ertussen is een diffuser gemonteerd, waarvoor de inspiratie afkomstig is uit de Formule 1. De nieuwe Mégane GT draagt Renault Sport-badges op de achterzijde en op de voorschermen.

 

Deze sportieve versie van de Mégane is leverbaar in de nieuwe kleur “Blue Iron”, waarbij delen van het front en de behuizing van de buitenspiegels in de kleur “Dark Metal” zijn uitgevoerd. Ze benadrukken de sportieve kenmerken die van oudsher horen bij de aanduiding GT.

 

De nieuwe Renault Mégane GT is uitgerust met lichtmetalen 18″ wielen die speciaal door Renault Sport voor dit model zijn ontwikkeld.

 

IN FRANKFURT ONTHULT RENAULT DE NIEUWE MÉGANE VOLLEDIG
Tijdens de komende internationale autoshow (IAA) van Frankfurt presenteert Renault de details van de nieuwe Mégane, inclusief het interieur, de techniek met assistentiesystemen afkomstig van auto’s in een hoger segment, én het motorengamma.

Nieuwe Renault Megane gaat schitteren op IAA
Nieuwe Renault Megane gaat schitteren op IAA
Nieuwe Renault Megane gaat schitteren op IAA
Nieuwe Renault Megane gaat schitteren op IAA
Nieuwe Renault Megane gaat schitteren op IAA
Nieuwe Renault Megane gaat schitteren op IAA
Nieuwe Renault Megane gaat schitteren op IAA
Jesse Hofman dinsdag 08 september 2015 07:22:29
Respect voor Laurens voor het ontwerpen van deze Megane en de Talisman. Die achterkant is zo mooi geworden en langzaam wordt de Megane weer eigenwijs. Ontwerp style bevalt mij erg goed. Ga hem ook zeker zien op de IAA want ga samen met vrienden dagje neuzen in ons buurland. gaaf.
Specificaties
Auto: Renault Megane
Op beurs: IAA Autosalon Frankfurt 2015
Automerk: Renault
Automodel: Megane
Modeljaar: 2016/2017

Renault
Renault S.A. (Euronext: RNO) is een Franse fabrikant van personenauto's, bedrijfswagens, trucks, tractoren en vliegtuigmotoren. Het concern is opgericht door Louis Renault en is een groot gedeelte van zijn bestaan staatsbedrijf geweest, onder de naam R?gie Nationale des Usines Renault
Meer Renault nieuws
De nieuwe Renault Koleos

Nieuwe Renault Clio 2019Autoliefhebber.com is in 1999 gestart met eigenaar Armand van Amersfoort. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Overstappen.nl  een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijkenAuto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Autoliefhebber.com | © 1998-2019 Contact: Autoliefhebber.com | Sponsor: Creeperz game merchandise, Qlik Sense downloaden, Power BI