Nieuwe Porsche Boxster GTS en Cayman GTS

Nieuwe Porsche Boxster GTS en Cayman GTS

woensdag 19 maart 2014 18:56:43

Porsche presenteert de Boxster GTS en de Cayman GTS, de meest krachtige en snelste middenmotor modellen van Porsche. Deze topversies zijn voorzien van een doorontwikkelde boxermotor en het adaptieve PASM onderstel. De onafhankelijke voorwielophanging, gemodificeerde achterwielophanging, zwarte behuizing van de bi-xenonkoplampen met het Porsche Dynamic Light System (PDLS) en matglanzende,  zwarte belettering kenmerken de nieuwe topversies.

 

De naam zegt alles: bij Porsche staan de letters GTS voor Gran Turismo Sport. Die lettercombinatie belooft al sinds de legendarische Porsche 904 Carrera GTS uit 1963 uitstekende prestaties. Met de nieuwe topversies van de Boxster en de Cayman bewijst Porsche opnieuw zijn toewijding aan authentieke sportauto’s voor zowel het circuit als de openbare weg.

 

De zescilinder boxermotoren in de nieuwe topversies zijn gebaseerd op de 3,4-litermotoren van de Boxster S en de Cayman S. Dankzij verregaande verfijning leveren ze 11 kW (15 pk) extra vermogen. Daarmee bedraagt het vermogen van de Boxster GTS nu 243 kW (330 pk) en dat van de Cayman GTS 250 kW (340 pk). Het koppel van beide modellen is met 10 Nm toegenomen.

 

Dynamiek, comfort en exclusiviteit

Het Sport Chrono Pakket is standaard voor beide nieuwe GTS-versies. Samen met de optionele PDK-transmissie (Porsche Doppelkupplung) en de Sport Plus knop zorgt dat ervoor dat de Boxster GTS vanuit stilstand in 4,7 seconden naar de 100 km/uur sprint. De Cayman GTS is nog een tiende van een seconde sneller.

 

De Porsche Boxster GTS bereikt een topsnelheid van 281 km/uur. De Cayman GTS heeft een topsnelheid van 285 km/uur.

 

De beide GTS-versies voldoen aan de Euro 6-emissienorm. Het brandstofverbruik van beide versies bedraagt met de PDK-transmissie 8,2 l/100 km. Met de handmatig te bedienen zes versnellingsbak is het verbruik 9,0 l/100 km.

 

De Boxster GTS en de Cayman GTS combineren optimale rijdynamiek met het voor Porsche kenmerkende rijcomfort en een exclusieve uitrusting. De combinatie van PASM en het Sport Chrono Pakket biedt de bestuurder de mogelijkheid om eenvoudig te switchen tussen sportiviteit en comfort. De banden – 235/35 voor en 265/35 achter, op 20-inch Carrera S-wielen – bieden voor beide modellen perfecte grip.

 

Beide tweezitters zijn standaard uitgerust met sportstoelen en een met leder bekleed interieur. Net als andere GTS-versies van Porsche zijn ze verfijnd afgewerkt met alcantara elementen.

 

Legendarische lettercombinatie

Met de nieuwe GTS-versies breidt Porsche de GTS-lijn verder uit. Net als de Cayenne GTS en de Panamera GTS zijn de Boxster GTS en Cayman GTS uiterst sportieve topversies die staan voor superieure rijdynamiek.

 

De lettercombinatie GTS verwijst naar de Porsche 904 Carrera GTS, een raceauto uit 1963 die ook was toegelaten voor de openbare weg. In de jaren tachtig en negentig hielden de Porsches 924 GTS en 928 GTS de legendarische lettercombinatie in ere. De letters werden in 2007 opnieuw gebruikt, voor de Porsche Cayenne GTS en vervolgens voor de 911 en de Panamera.

 

De Porsche Boxster GTS en Cayman GTS komen vanaf mei 2014 op de markt. De Boxster GTS met PDK-transmissie kost 88.900 euro (inclusief BTW/BPM), de Cayman GTS met PDK-transmissie kost 92.800 euro (inclusief BTW/BPM). De Boxster GTS met manuele transmissie kost 93.122 euro (inclusief BTW/BPM), de Cayman GTS met manuele transmissie kost 96.022 euro (inclusief BTW/BPM).


Nieuwe Porsche Boxster GTS en Cayman GTS
Nieuwe Porsche Boxster GTS en Cayman GTS
Nieuwe Porsche Boxster GTS en Cayman GTS
Nieuwe Porsche Boxster GTS en Cayman GTS
Nieuwe Porsche Boxster GTS en Cayman GTS
Nieuwe Porsche Boxster GTS en Cayman GTS
Nieuwe Porsche Boxster GTS en Cayman GTS
Nieuwe Porsche Boxster GTS en Cayman GTS
Nieuwe Porsche Boxster GTS en Cayman GTS
Nieuwe Porsche Boxster GTS en Cayman GTS
Nieuwe Porsche Boxster GTS en Cayman GTS
1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Porsche

Porsche autonieuws

Porsche (Porsche Automobil Holding SE) is een Duits fabrikant van sportauto's, opgericht in 1931 door Ferdinand Porsche, tevens de ontwerper van de eerste Volkswagen. Het bedrijf is gevestigd in Zuffenhausen, onder de rook van Stuttgart.
Meer Porsche nieuws
Porsche Taycan door tuner Jager

Spyshots Porsche 911 hybrid

Meer details Porsche 911 Sport Classic

Porsche 911 Safari opnieuw gespot

Interieur spyshots Elektrische Porsche Macan

Porsche Cayenne Facelift spyshots

Porsche Cayman met vreemde body

Voila. Porsche Cayenne Coupe faceliftAutoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2023 Contact: Autoliefhebber.com