PureTech 225 Automatic: rijplezier dankzij rust
Nieuwe motor DS 7 CROSSBACK
Informatie
1 reactie
Geen reacties

Nieuwe motor DS 7 CROSSBACK

woensdag 27 juni 2018 19:11:35

Drie maanden na introductie van DS 7 CROSSBACK wordt het model leverbaar met een benzinemotor met 225 pk, een koppel van 300 Nm en een verbruik van 5,9 liter in gecombineerde cyclus. De internationaal veelgeprezen PureTech motor biedt ook in de 225 pk-uitvoering betere prestaties, zuinigheid en rendement. Vooral het verhoogde rijplezier, de standaard en optionele veiligheidsvoorzieningen (DS Night Vision, DS Connected Pilot, DS Driver Attention Monitoring) zijn indrukwekkend

Franse expertise toevoegen aan de automobielindustrie: dat is de ambitie van DS Automobiles. DS 7 CROSSBACK straalt verfijning uit door middel van hoogwaardige materialen als leder en de aandacht die aan alle details is besteed. Deze expertise komt hier vooral tot zijn recht dankzij de PureTech 225 benzinemotor: ontworpen in de regio Parijs, voltooid in Belchamp en geproduceerd in Douvrin. Deze motor is uitgerust met de meest geavanceerde technologieën (variabele verstelling inlaatkleppen, variabele timing in- en uitlaatkleppen, turbo met twinscroll, directe inspuiting met 200 bar, Start & Stop systeem, partikelfilter, et cetera) die garant staan voor het gunstigste benzineverbruik in zijn klasse.

 

Verbeterde prestaties & optimaal rendement

De PureTech 225 benzinemotor levert 225 pk en zorgt voor 6% minder brandstofverbruik dan de voorgaande motorenvariant. Om dit resultaat te bereiken hebben de engineers van DS zich gericht op het verbeteren van het rendement. Daarom:

  • Zijn de verbrandingscycli aangepast: deze viercilinder motor is standaard voorzien van het Valvetronic-systeem (continu variabele inlaatklepstelling en variabele timing van nokkenassen voor in- en uitlaatkleppen) en de directe benzine-injectie is geoptimaliseerd dankzij multipoint injectie;
  • Is de wrijving gereduceerd door gebruik te maken van een nieuwe generatie zuigers en veren en de zuigerstangen zijn voorzien van een laag koolstof die zo hard als diamant is (Diamond like Carbon, DLC);
  • Is de turbocompressor gewijzigd om betere prestaties te leveren en dankzij een elektronische bediening van de waste gate is de turbo over een groter toerenbereik beschikbaar.

 

De nieuwe achttraps automaat – in DS 7 CROSSBACK standaard geleverd op de PureTech 225 – zorgt voor gereduceerd brandstofverbruik door met het oog op optimaal rendement een andere versnelling te kiezen. In de ECO-stand wordt een ‘Freewheeling’-modus toegevoegd (laat de motor stationair lopen en ontkoppelt bij gas loslaten tussen 20 en 130 km/u).

 

Gereduceerde uitstoot

Deze PureTech benzinemotor zorgt ongeacht gebruik door de bestuurder voor een aanzienlijke reductie van schadelijke uitstoot dankzij:

  • Introductie van een partikelfilter voor benzinemotoren om de uitstoot van schadelijke uitlaatgassen te reduceren (filtereffectiviteit van meer dan 75%).
  • In alle opzichten nog effectievere reductie van uitstoot: toepassing van nieuwe technologie voor de katalysator. Door toepassing van materialen met een hogere hittebestendigheid kan de temperatuur van de uitlaatgassen worden verhoogd.
  • En een geoptimaliseerde verbranding: dankzij een nieuwe generatie zuurstofsensoren kan de verhouding van lucht en brandstof exacter worden bepaald.

 

Gevarieerd en compleet motorenaanbod

In de toekomst zal het motorenaanbod van DS 7 CROSSBACK bestaan uit vijf krachtige en zuinige verbrandingsmotoren en een 4x4 hybride benzinemotor die 300 pk levert. Momenteel zijn voor de SUV van DS al vier motoren leverbaar die voldoen aan de milieunorm Euro 6 d TEMP (Euro 6.2):

  • De PureTech 180 en PureTech 225 viercilindermotoren, gekoppeld aan de 8-traps automaat, die 250 en 300 Nm koppel leveren vanaf respectievelijk 1.650 en 1.900 tpm en een benzineverbruik vanaf 5,8 liter per 100 km.
  • Daarnaast zijn er twee dieselmotoren – de BlueHDi 130 met handgeschakelde versnellingsbak en de BlueHDi 180 met automaat – die respectievelijk 300 Nm koppel vanaf 1.750 tpm en 400n Nm koppel vanaf 2.000 tpm leveren en een brandstofverbruik hebben van minder dan 5 liter per 100 km (respectievelijk 4 en 4,9 liter per 100 km).
Er zijn nog geen reacties. Plaats een reactie door op bovenstaande button te klikken.
Specificaties
Auto: DS 7 CROSSBACK
Automerk: DS
Automodel: DS 7
Uitvoering: CROSSBACK
Modeljaar: 2018
Vermogen - Brandstof: 225 pk
Maximale koppel - Brandstof (Nm): 300 Nm
Toerengebied koppel - Brandstof (t.p.m.): 1.650 en 1.900 tpm

DS
Dat gebeurt niet vaak, de geboorte van een nieuw Frans automerk. CitroŽn heeft DS losgeweekt en presenteert DS op de autosalon van Parijs als zelfstandig merk. Waarom? ďOmdat DS tot zoín succesvol submerk van CitroŽn is uitgegroeid dat het zijn eigen podium verdientĒ, zo vertelt de PR-dame van CitroŽn ons. ďEn omdat we denken zo in China meer autoís te kunnen verkopen."
Meer DS nieuws
DS E-Tense FE 19 voor FIA Formula E kampioenschap

De nieuwe DS 7 Crossback La PremiereAutoliefhebber.com is in 1999 gestart met eigenaar Armand van Amersfoort. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Overstappen.nl  een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2019 Contact: Autoliefhebber.com | Sponsor: Creeperz game merchandise, Qlik Sense downloaden, Power BI