Nieuwe Mercedes B-Klasse is klaar en nu ook elektrisch

Nieuwe Mercedes B-Klasse is klaar en nu ook elektrisch

vrijdag 12 september 2014 20:22:32

Zowel op het gebied van design als technologie heeft de tweede generatie B-Klasse bij Mercedes-Benz gezorgd voor een nieuw tijdperk in de compacte klasse. Meer dan 350.000 exemplaren werden er sinds de introductie eind 2011 verkocht. Anno 2014 heeft de bestseller van Mercedes-Benz aanzienlijke wijzigingen ondergaan, resulterend in verbeteringen aan het exterieur en interieur, met nieuwe design- en uitrustingsfeatures.

 

Het keuze-aanbod is ongeëvenaard in dit segment: zuinige dieselmodellen met een verbruik variërend van 3,6 tot 5,0 l/100 km, zuinige benzinemotoren met een consumptie tussen de 5,4 en 6,6 l/100 km, alternatieve aandrijfsystemen (B 200 Natural Gas Drive en B-Klasse Electric Drive) en indien gewenst een  4MATIC vierwielaandrijvingsysteem. Met een Cw-waarde onder de 0,25 behoudt de sports tourer zijn voorbeeldfunctie in deze klasse. De verkoop van de nieuwe B-Klasse start op 12 september, terwijl de wereldprimeur is voorbehouden aan de Autosalon van Parijs (4 t/m 19 oktober). Vanaf 29 november 2014 arriveert het nieuwe model bij de dealers. De prijzen beginnen bij € 28.795 inclusief BTW en BPM voor de B 180 BlueEFFICIENCY. De B-Klasse is te leasen vanaf € 489 per maand.
Meer licht: LED High Performance koplampen nu leverbaar

 

De nieuwe generatie B-Klasse met benzine- of dieselmotor is direct te herkennen aan het front, met een nieuwe bumper, bredere grille met twee lamellen en dagrijverlichting die nu in de koplampen is geïntegreerd. Gezamenlijk verlenen ze de auto een meer dynamisch voorkomen. De achterbumper is eveneens aangepast en is nu voorzien van meer contouren en een extra verchroomde sierstrip. LED High Performance koplampen zorgen voor een markantere uitstraling, zowel overdag als ’s nachts (optie, niet beschikbaar voor B-Klasse Electric Drive of Natural Gas Drive). Ze verhogen de veiligheid in het donker dankzij hun brede lichtbundel en lichtkleur die vergelijkbaar is met daglicht. De achterlichten vertrouwen op LED-technologie.

 

Een hoogwaardig, functioneel interieur onderschrijft de premium kwaliteit van de B-Klasse. De facelift bezorgt de auto een exclusiever, up-to-date gevoel en legt nog meer nadruk op de individualiseringsmogelijkheden. Mercedes-Benz heeft de hoeveelheid kwalitatief hoogwaardige details in de B-Klasse uitgebreid, met ondermeer het vrijstaande display dat nu diagonaal maximaal  20,3 cm (8 inch) meet. Ook de stijlvolle layout van de klokken in het instrumentarium is nieuw. Er is een keuze uit twaalf kleuren voor de sfeerverlichting, waardoor verschillen in sfeer kunnen worden aangebracht.
Mercedes-Benz heeft bovendien de reeks uitvoeringen vernieuwd en in lijn gebracht met die van de andere compacte modellen. Er zijn drie nieuwe design- en uitrustinglijnen: Style, Urban en AMG Line. Alle beschikken ze over hun eigen opvallende exterieur- en interieurdetails. De Night-, Exclusief- en AMG exclusiefpakketten brengen die individualisatie naar een nog hoger niveau. KEYLESS-GO is een nieuwe optie. Dit toegang- en rijautorisatiesysteem met KEYLESS-GO startfunctie maakt het mogelijk de auto te openen, starten en af te sluiten zonder de sleutel ter hand te nemen.
Veiligheid: gedeeltelijk autonoom remmen bij kans op een aanrijding

 

Toen de B-Klasse zijn debuut maakte, zette hij nieuwe maatstaven in de compacte klasse op het gebied van veiligheid, met een variatie aan nieuwe, voor een deel standaard rijassistentiesystemen. Deze functies zijn nu verder aangescherpt en nieuwe assistentiesystemen zijn toegevoegd om de bestuurder aanvullende ondersteuning te geven. COLLISION PREVENTION ASSIST PLUS breidt de functie van COLLISION PREVENTION ASSIST uit met gedeeltelijk autonoom afremmen om de kans op kop-staartaanrijdingen te verkleinen. Het standaard ATTENTION ASSIST is eveneens verder ontwikkeld. Binnen het uitgebreidere snelheidsbereik, nu van 60 tot 200 km/u, geeft het systeem visueel via vijf stadia het aandachtsniveau van de bestuurder weer.

 

‘Mercedes connect me’ verbindt de B-Klasse met zijn omgeving
Een nieuwe generatie telematica zorgt voor een meer intuïtieve bediening. Functies zijn toegankelijker geworden dankzij geanimeerde menu’s en een visuele weergave op een groter scherm in de middenconsole. ‘Mercedes connect me’ verbindt de B-Klasse met zijn omgeving. De basisservices van  Mercedes connect me kunnen worden gebruikt via de standaard communicatiemodule. Tot de beschikbare services behoren onder andere hulp bij een ongeval, service & onderhoud en pechhulp. Bij een ongeval verbindt het Mercedes-Benz noodoproepsysteem de inzittenden automatisch met het Mercedes-Benz alarmcentrale en verstuurt het informatie over de positie en de toestand van de auto naar de alarmcentrale voor de hulpdiensten. Het systeem werkt automatisch, maar kan ook handmatig worden geactiveerd. De speciale Remote Online uitrusting biedt klanten de mogelijkheid om overal en altijd verbinding te zoeken met hun auto via de URL ‘connect.mercedes.me’, om bijvoorbeeld met behulp van een smartphone de resterende brandstofhoeveelheid te raadplegen.

 

Mercedes connect me services zijn nog uitgebreider voor de B-Klasse Electric Drive via ‘connect.mercedes.me’. De actuele laadstatus van de lithium-ion batterij en actuele actieradius zijn eenvoudig op afstand af te lezen. Het aanbod Mercedes connect me services wordt afgerond met de optie om (afhankelijk van de temperatuur) het interieur van de auto vooraf te verwarmen of te koelen tot de gewenste temperatuur bij de van tevoren vastgestelde vertrektijd. COMAND Online-gebruikers kunnen daarnaast realtime verkeersinformatie ontvangen dankzij Live Traffic Information.

 

Een breed aanbod: benzine- en dieselmotoren, vierwielaandrijving en alternatieve aandrijfsystemen
Met het oog op efficiency zet de nieuwe B-Klasse opnieuw maatstaven dankzij de beste Cw-waarde in dit segment. De keuze uit zuinige motoren is groot: diverse diesel- en benzinemotoren en twee uitvoeringen met alternatieve aandrijflijnen. Bovendien zijn er BlueEFFICIENCY modellen van de B 180 en B 180 CDI. Daarnaast is er van de B-Klasse ook een aantrekkelijk uitgevoerde Lease Edition met 20% bijtelling beschikbaar.

 

Dankzij de nieuwe B 200 CDI 4MATIC zijn het plezier van veiligheid en vierwielaandrijving nu al vanaf zo’n 130 g CO2/km bereikbaar in plaats van voorheen 150 g CO2/km (B 220 4MATIC). In totaal zijn er nu vier uitvoeringen met vierwielaandrijving voor nog meer grip, veiligheid en een grotere rijstabiliteit.

 

De B 200 Natural Gas Drive en binnenkort de B-Klasse Electric Drive (verkoopstart 3 november) verrijken het portfolio met hun alternatieve aandrijfsystemen. Beide maken gebruik van het modulaire ENERGY SPACE carrosserieconcept van de B-Klasse. In de vloer zijn één grote en twee kleinere gastanks beschikbaar, gezamenlijk goed voor 21 kg CNG, en een benzinetank van 14 liter (B 200 Natural Gas Drive) of de lithium-ion batterij (B-Klasse Electric Drive) gehuisvest. Dankzij deze intelligente plaatsing heeft de vijfpersoons auto zijn genereuze bagageruimte waarmee hij naam en faam heeft gemaakt, behouden

 

Uitrustingsniveaus: nieuwe logica met drie lijnen
Als onderdeel van de nieuwe generatie heeft Mercedes-Benz de uitrustingsniveaus van de B-Klasse ook vernieuwd, met een indeling die in lijn is met die van de andere compacte modellen. Er zijn nu drie duidelijke uitvoeringen: Style, Urban en AMG Line. Alle lines hebben tal van opvallende, ‘eigen’ exterieur- en interieurdetails. De Style onderstreept het stijlvolle voorkomen van de B-Klasse. Uiterlijke kenmerken zijn onder andere lichtmetalen velgen met een expressief design, een grille met twee iridium zilveren lamellen met verchroomde details, evenals verchroomde sierstrips op de schouderlijn. Het stijlvolle interieur wordt gekenmerkt door stoelen met bekleding in Vianen stof, sierdelen met een lijnpatroon en tal van zilver-chroom details, waaronder delen van het multifunctionele stuurwiel en de versnellingspook, en de schakelaars boven aan de middenconsole. Handige elementen als een dubbele bekerhouder in de tunnelconsole en een 12V aansluiting achterin ronden het hoogkwalitatieve gevoel af.

 

De Urban uitrusting benadrukt de sportieve kant van de auto, zowel van binnen als aan de buitenkant. De grille is afgewerkt met twee iridium zilveren lamellen met chroomaccenten.  De 43,2 cm (17 inch) 5-spaaks lichtmetalen velgen zijn standaard en de vast in de achterbumper geïntegreerde dubbele uitlaateindstukken met chroomlook zorgen voor een extra dynamische indruk. In het interieur komt het sportieve karakter tot uiting via stoelen met handvervaardigd ARTICO lederlook/Montfoort stof en een lederen multifunctioneel stuurwiel met geperforeerde gripdelen. Details als contrasterende stiksels en zilver-chromen accenten voltooien het geheel.

 

De AMG Line legt nog meer nadruk op de sportiviteit en exclusiviteit van de auto. Krachtige AMG koetswerkdetails garanderen een dynamische verschijning die wordt versterkt door iridium zilveren lamellen met chroomelementen in de grille en dubbele uitlaateindstukken in chroomoptiek die vast in de bumper zijn geïntegreerd. Een verlaagd comfortonderstel met Sport Direct Steering systeem verbetert de handling en het rijplezier. 45,7 cm (18 inch) lichtmetalen, 5-dubbelspaaks AMG-velgen, geperforeerde remschijven vóór en remklauwen vóór met Mercedes-Benz-logo’s zetten de markante verschijning nog meer kracht bij. Stoelen in ARTICO lederlook/DINAMICA microvezel, een multifunctioneel sportstuur met afgevlakte onderkant en een versnellingspook met geperforeerd leer voegen nog meer sportiviteit toe aan het interieur. Rode contrasterende stiksels op de armsteunen in de portieren, in de middenconsole, de stoelen en versnellingspook zijn voor deze versie eveneens standaard. Geborsteld roestvrijstalen sportpedalen met rubberen noppen zijn nog zo’n kenmerkend accent.

 

Het Night pakket biedt aanvullende individualisering van het exterieur. Het bestaat uit zwarte designelementen. Zo is de radiator voorzien van hoogglans zwarte lamellen en verchroomde accenten. De glanzende 45,7 cm (18 inch) lichtmetalen velgen, buitenspiegelhuizen en sierstrips op de onderste raamlijn  zijn alle eveneens in zwart uitgevoerd. Donkergetint glas vanaf de B-stijl schermt het interieur af van nieuwsgierige blikken en benadrukt tegelijkertijd de sportieve inborst.

 

Comfort, kwaliteit en design zijn kenmerkende eigenschappen van het Exclusiefpakket. Tot de belangrijkste elementen behoren verwarmde voorstoelen met viervoudig verstelbare lendensteunen die, net als het multifunctionele stuur en de versnellingspook, getooid zijn in hoogkwalitatief leer. Het dashboard en centrale deurpaneel zijn afgewerkt in bijpassend ARTICO lederlook. Lederen stoelen zijn beschikbaar in de volgende expressieve kleuren: cranberry rood, hazelnootbruin en zwart. Zilver-chromen designaccenten versterken de exclusieve sfeer. Tot de vele andere praktische zaken behoren centrale vergrendeling met  infrarood comfortbediening en een 12V aansluiting achterin.

 

Het AMG Exclusiefpakket zet het thema van de AMG Line verder voort met nog meer exclusiviteit, individualiteit en sportiviteit. Herkenbare features zijn de verwarmde stoelen met viervoudig verstelbare lendensteunen bekleed met  zwarte RED CUT lederen bekleding met rode contrasterende stiksels. In lijn daarmee zijn het dashboard, de deurpanelen en armsteunen in de portieren afgewerkt met ARTICO lederlook en rode stiksels. Het lederen multifunctionele sportstuur met afgevlakte onderzijde en geperforeerde gripdelen onderschrijft samen met de lederen versnellingspook het sportieve karakter.


Nieuwe Mercedes B-Klasse is klaar en nu ook elektrisch
Nieuwe Mercedes B-Klasse is klaar en nu ook elektrisch
Nieuwe Mercedes B-Klasse is klaar en nu ook elektrisch
Nieuwe Mercedes B-Klasse is klaar en nu ook elektrisch
Nieuwe Mercedes B-Klasse is klaar en nu ook elektrisch
Nieuwe Mercedes B-Klasse is klaar en nu ook elektrisch
Nieuwe Mercedes B-Klasse is klaar en nu ook elektrisch
Nieuwe Mercedes B-Klasse is klaar en nu ook elektrisch
Nieuwe Mercedes B-Klasse is klaar en nu ook elektrisch
Nieuwe Mercedes B-Klasse is klaar en nu ook elektrisch
Nieuwe Mercedes B-Klasse is klaar en nu ook elektrisch
Nieuwe Mercedes B-Klasse is klaar en nu ook elektrisch
Nieuwe Mercedes B-Klasse is klaar en nu ook elektrisch
Nieuwe Mercedes B-Klasse is klaar en nu ook elektrisch
Nieuwe Mercedes B-Klasse is klaar en nu ook elektrisch
Nieuwe Mercedes B-Klasse is klaar en nu ook elektrisch
Nieuwe Mercedes B-Klasse is klaar en nu ook elektrisch
1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Mercedes

Mercedes autonieuws

Mercedes-Benz, veelal afgekort tot Mercedes, is een automerk uit Duitsland, in 1926 ontstaan als gevolg van de fusie tussen het Daimler Motoren Gesellschaft van Gottlieb Daimler en de firma Benz & Cie. van Carl Benz. Tegenwoordig is het het merk onderdeel van Daimler AG.
Meer Mercedes nieuws
Mercedes EQS SUV vlak voor debuut

Spy beelden Mercedes CKlasse All Terrain

Onthullende foto's Mercedes AMG SL

Mercedes AMG Productie rijp

AMG-versie elektrische Mercedes EQS

Spyshots elektrische Mercedes EQE

Minder camouflage voor Mercedes EQ

De heetste C-klasse bespioneerdAutoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2024 Contact: Autoliefhebber.com