Nieuwe Mazda2 klaar voor introductie in Europa

Nieuwe Mazda2 klaar voor introductie in Europa

vrijdag 10 oktober 2014 19:16:32

De nieuwe Mazda2 is klaar voor zijn introductie in Europa, waar de slimme, comfortabele en betrouwbare nieuweling met zijn meer dan complete uitrusting op een onconventionele manier zal worden geïntroduceerd. Mazda's nieuwe troef in het B-segment maakt zijn Europese persdebuut in de week van 3 november a.s. op een exclusief evenement voor zo'n 150 journalisten in de Mazda Space in Barcelona. Maar de vijfdeurs hatchback zal ook een trekpleister zijn op verschillende nationale autoshows en tijdens andere evenementen deze herfst en winter.

 

De geheel nieuwe Mazda2 combineert de complete range van SKYACTIV technologieën met het prachtige Kodo – Ziel van Beweging designthema en lijkt in alles op de Mazda Hazumi concept car, zoals deze begin maart werd onthuld in Genève. Hij beschikt over het ingenieuze en intuïtieve interieur dat voor het eerst geïntroduceerd werd op de nieuwe Mazda3, met inbegrip dus van het Active Driving Display, het eerste head-up display in dit segment en met een HMI (human-machine-interface) die speciaal is aangepast voor het interieur van dit B-segment model. Dankzij MZD Connect is de nieuwe Mazda2 ook één van de eerste modellen in zijn klasse die de inzittenden binnen alle veiligheidsnormen online brengt en daarmee voldoet aan de wensen van veel huidige klanten. Het interieur is bovendien verrassend ruim en comfortabel, met name voor de bestuurder, maar ook dankzij veel beenruimte achterin, meer dan bij menig concurrent.

 

Onder de motorkap is er keuze uit vier motoren, waaronder de 1.5 liter SKYACTIV-D, een gloednieuwe schone dieselmotor met lage compressie, die 77 kW / 105 pk produceert en een maximum koppel heeft van 220 Nm met een verbruik van slechts 3.4 l/100km en een CO2-emissie van 89 g/km *. De nieuwe Mazda2 is ook verkrijgbaar met drie versies van de 1.5 liter SKYACTIV-G benzinemotor met vermogens variërend van 55 kW / 75 pk tot 85 kW / 115 pk. Brandstofverbruik en CO2-emissies liggen tussen de 4,5 tot 4,9 l/100km en 105 tot 115 g/km *.

 

Het vermogen wordt overgebracht naar de voorwielen via een SKYACTIV-MT handgeschakelde vijf- of zesversnellingsbak of een zestraps SKYACTIV-Drive automaat. Het zijn allemaal nieuw ontwikkelde, compacte en lichtgewicht versies van de veelgeprezen versnellingsbakken zoals deze beschikbaar zijn op de andere modellen van de nieuwe generatie Mazda's.

 

Het nieuwste model van Mazda krijgt ook het SKYACTIV-Chassis en daarmee ook de veel gelauwerde, lineaire, sportieve rijeigenschappen en het gepatenteerde ´Jinba Ittai´ gevoel, de eenheid tussen bestuurder en auto, wat hij erft van zijn grotere broers. Het chassis is geoptimaliseerd voor de afmetingen van de Mazda2 met als resultaat een opmerkelijk soepel reactievermogen met aanzienlijk geavanceerd comfort en vertrouwenwekkende stabiliteit op een niveau dat niet gebruikelijk is voor een auto in het B-segment.

 

De nieuwe Mazda2 is bijzonder goed uitgerust in termen van hedendaagse technologie. Het scala aan i-ACTIVSENSE actieve veiligheidssystemen omvat Blind Spot Monitoring (BSM), voor de eerste keer beschikbaar op een Mazda in Europa. BSM houdt de dode hoeken achter en aan de zijkanten van de auto in de gaten, ook bij het achteruit rijden. En hoewel het eigen gewicht begint bij slechts 950 kg * biedt het nieuwste model van Mazda ook uitstekende passieve veiligheid. Dit komt onder meer dankzij de innovatieve architectuur van de SKYACTIV-Body, die aanzienlijk grotere hoeveelheden licht staal van hoge en ultra-hoge treksterkte bevat dan de carrosserie van de huidige Mazda2.

 

Mazda kiest voor een onconventionele Europese lancering van het nieuwe model. In plaats van zich te concentreren op de belangrijkste internationale autosalons is er voor gekozen de auto te introduceren op een aantal regionale evenementen. Zo zal de nieuweling, voorafgaand aan de persintroductie in de Mazda Space in Barcelona, te zien zijn op het Internationale Film Festival van Rome van 16 tot en met 25 oktober in het MAXXI Museo Nazionale delle Arti del XXI Secolo, het museum voor moderne eigentijdse kunst en Italiaanse architectuur in Rome. Hij zal ook te zien zijn op drie autoshows, in november in Zürich (5 - 9 november) en Wenen (14 - 18 november) en later in Brussel (16 - 25 januari), voordat de verkoop op de Europese markt begin volgend jaar zal starten.

 

* Gecombineerde cyclus, onder Mazda testcondities.
* Onder voorbehoud van typegoedkeuring en homologatie.


Nieuwe Mazda2 klaar voor introductie in Europa
Nieuwe Mazda2 klaar voor introductie in Europa
Nieuwe Mazda2 klaar voor introductie in Europa
Nieuwe Mazda2 klaar voor introductie in Europa
Nieuwe Mazda2 klaar voor introductie in Europa
Nieuwe Mazda2 klaar voor introductie in Europa
Nieuwe Mazda2 klaar voor introductie in Europa
Nieuwe Mazda2 klaar voor introductie in Europa
Nieuwe Mazda2 klaar voor introductie in Europa
1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Mazda

Mazda autonieuws

In Nederland kreeg het automerk nationale bekendheid door de onorthodoxe autoreclames die het bedrijf begin de jaren '90 op de televisie uitzond. Zo had ze een reclame met zes springende dwergen die de cilinders van de Mazdamotor uitbeeldden. Dat groepje van 6 kleine mensen moest de nieuwe kleinste V6 motor ooit gebouwd voorstellen.
Meer Mazda nieuws
Nieuwe Mazda MX-30

Vernieuwde Mazda6 in showroom vanaf  36.990

Vernieuwde Mazda MX-5 met meer vermogen

Wereldpremiere vernieuwde Mazda6 Sportbreak

SKYACTIV-X is nieuwe generatie benzinemotor

Wereldpremiere vernieuwde Mazda6 Sportbreak

Vernieuwde Mazda MX-5 Roadster en RF

Wereldpremiere vernieuwde Mazda6 SedanAutoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2021 Contact: Autoliefhebber.com