Geoptimaliseerde 5,0-liter V8-motor
Nieuwe Ford Mustang met 10-traps automaat

Nieuwe Ford Mustang met 10-traps automaat

dinsdag 27 maart 2018 18:30:04

De nieuwe Ford Mustang heeft een meer gestroomlijnde styling en innovatieve updates voor de motor en wielophanging. Daarnaast beschikt het iconische model nu over geavanceerde technologieën voor bestuurdersassistentie en zijn er meer mogelijkheden de Mustang aan de persoonlijke wensen van de bestuurder aan te passen.

De Ford Mustang is leverbaar als Fastback en Convertible. De direct herkenbare, krachtige carrosserie met verbeterde aerodynamica en nieuwe LED-verlichting is beschikbaar met keuze uit elf sprekende kleuren en nieuwe wieldesigns.

 

De 5,0-liter V8-motor van Ford levert nu 331 kW (450 pk) vermogen. In combinatie met de nieuwe 10-traps automaat kan de Mustang in slechts 4,3 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u accelereren.

 

De Mustang is afgesteld op de Europese rijverwachtingen en dankzij de geavanceerde nieuwe verstelbare MagneRide®-wielophanging en selecteerbare rijmodi, waaronder een nieuwe aanpasbare My Mode-optie, is het rijplezier geoptimaliseerd. Een hoogwaardig nieuw uitlaatsysteem met actieve klep biedt zelfs een innovatieve Good Neighbour Mode om buren vroeg in de ochtend of ’s avonds laat niet per ongeluk te wekken door de machtige V8-roffel.

 

Het eigentijdse, luxueuze interieur is voorzien van zachte materialen en een volledig digitaal instrumentencluster van 12 inch voor een superieure ervaring voor inzittenden.

 

“De passie voor de Mustang in Europa is nog groter dan we ons hadden kunnen voorstellen – er zijn al meer dan 33.000 Mustangs die het straatbeeld op het gehele continent verfraaien”, aldus Steven Armstrong, Group Vice President en President van Europa, het Midden-Oosten en Afrika, bij de Ford Motor Company.

 

Onmiskenbaar Mustang
Het uiterlijk van de nieuwe Ford Mustang is gestroomlijnder en sportiever, terwijl het herkenbare karakter in de meer dan 50 productiejaren behouden is gebleven. Het motorkapprofiel is nu lager en beschikt over geïntegreerde ventilatieroosters, in combinatie met een herzien ontwerp van de benedengrille om de Mustang een scherpere, agressievere neus te geven, terwijl de aerodynamica wordt verbeterd.

 

De technici van Ford hebben extra aandacht besteed aan de voorzijde om de neerwaartse druk te vergroten. Zo is een grotere frontsplitter gemonteerd die op hoge snelheid de voorwielen steviger tegen het wegdek drukken voor verbeterde stabiliteit. Dorpelverbreders optimaliseren de luchtstroom langs de auto, wat zorgt voor 3% minder luchtweerstand.

 

Het opvallende ontwerp van de achterzijde van de Mustang is nog verder verbeterd met een opnieuw gemodelleerde bumper en diffuser waarin de vier uitlaatpijpen van het 5,0-liter V8-model zijn geïntegreerd om de kracht en het prestatievermogen zichtbaar te maken. Bovendien is de Mustang nu verkrijgbaar met een nieuwe optionele achterspoiler voor een nog sportiever profiel.

 

De koplampen, dagrijverlichting, richtingaanwijzers en de karakteristieke driedimensionale driedelige achterlichten van de Mustang zijn helder en energiezuinig. Mustang-modellen in Europa beschikken nu standaard over LED-technologie. LED-mistlampen zijn tevens optioneel beschikbaar. De sierringen van de koplampen zijn opnieuw vormgegeven om de trapezevormige bovengrille te benadrukken.

 

Dankzij een uitgebreider assortiment aan aanpassingsopties kunnen Mustang-klanten in Europa het uiterlijk nog opvallender maken. Er zijn drie nieuwe metaallakkleuren beschikbaar – Kona Blue, Orange Fury en Royal Crimson. Daarbij kan de uitstraling worden verfraaid met witte of zwarte striping. Er zijn nieuwe gesmede lichtmetalen velgen van 19 inch verkrijgbaar in verschillende afwerkingen, waaronder Nickel, Ebony Black en Polished Aluminium, waarvan elk een uniek karakter heeft.

 

De nieuwe Mustang geeft een nog exclusiever gevoel. Er worden nu zachte materialen gebruikt voor de portierafwerkingen en de portiergrepen zijn voorzien van een aluminium afwerking. De middenconsole is voorzien van een nieuwe, met de hand gestikte, doorlopende zachte afwerking met stiksels in een contrasterende kleur voor een dynamischer en luxer gevoel. De dashboardomranding is verkrijgbaar in vier nieuwe aluminium afwerkingen.

 

De nieuwe startknop pulseert rood vanaf het moment dat de portier wordt ontgrendeld totdat de motor tot leven wordt geroepen. Met een snelheid van dertig slagen per minuut, weerspiegelt de startknop de hartslag van een pony (in rust).

 

Ultieme prestaties
Waanzinnige prestaties en een prettige rijervaring hebben altijd al ten grondslag gelegen aan het DNA van de Mustang, al sinds de introductie van het eerste model in 1964. Een nieuwe aandrijving, een nieuw chassis en technologische verbeteringen zorgen ervoor dat de nieuwe Mustang de meest veelbelovende rijervaring tot nu toe biedt.

 

De 5,0-liter V8-motor is verder ontwikkeld om meer vermogen te leveren en een hoger toerental te draaien. Het vermogen van 331 kW (450 pk) en maximumkoppel van 592 Nm wordt bereikt door de introductie van het nieuwe ‘duel fuel’ injectiesysteem. Er vindt onder hoge druk een directe brandstofinjectie in de cilinder plaats, terwijl er onder lage druk brandstof in het inlaatkanaal wordt ingespoten. Deze technologie verhoogt ook het koppel bij lagere toerentallen. In combinatie met de 10-traps automaat is het gemiddelde brandstofverbruik vastgesteld op 12,1 l/100 km met een CO2-emissie van 270 g/km*.

 

De efficiëntere 2,3-liter EcoBoost-motor levert 213 kW (290 pk) en 440 Nm en verbruikt gemiddeld 9,0 l/100 km (199 gram CO2/km) in combinatie met de handgeschakelde versnellingsbak. Deze krachtbron biedt een responsievere en uitdagendere rijervaring dankzij een tijdelijke overboostfunctie van de turbocompressor, die wordt geactiveerd bij fors accelereren om extra vermogen te kunnen leveren direct na opschakelen.

 

Beide motoren zijn te combineren met de 10-traps automaat en handgeschakelde zesversnellingsbak. De nieuwe automaat heeft meer dan zes miljoen testkilometers ondergaan en staat garant voor verbeterde efficiency dankzij de lager wrijving en Auto Start-Stop, maar laat de auto ook sneller accelereren ten opzichte van de handgeschakelde variant dankzij de ideale overbrengingsverhoudingen.

 

De geavanceerde nieuwe automatische transmissie met tien versnellingen maakt de Mustang zuiniger en zorgt voor een snellere acceleratie. Dankzij de realtime adaptieve schakelplanning kan de automaat zich aanpassen aan veranderende omstandigheden en de juiste versnelling kiezen voor elke situatie – van rustig rijden op de weg tot het circuit. De schakelpeddels aan het stuur geven bestuurders maximale controle.

 

“Doorgaans verlies je tijd wanneer je schakelt”, aldus Matthias Tonn, Mustang Chief Programme Engineer bij Ford Europa. “Dankzij de nieuwe transmissie met 10 versnellingen kan de motor maximaalvermogen en koppel leveren tijdens omhoog schakelen, voor een snellere acceleratie en de beste prestaties.”

 

De handmatige versnellingsbak met zes versnellingen is verbeterd om de kracht van de 5,0-liter V8-motor te kunnen beheersen, voor een betere duurzaamheid en sneller schakelen

 

Launch Control zorgt voor maximale tractie en consistente staande starts. Electronic Line Lock, dat alleen de voorste remmen activeert, zodat de bestuurder de achterwielen kan laten spinnen en de banden kan opwarmen in stilstand, is nu ook standaard aanwezig op de 2,3‑liter EcoBoost-motor, om bij te dragen aan optimale prestaties bij staande starts.

 

Ford-ingenieurs hebben de rijdynamiek van de Mustang verder geoptimaliseerd voor de meest uitdagende rijervaring ooit. Opnieuw gekalibreerde schokdempers verbeteren de stabiliteit in bochten, en de wielophanging achter is stijver gemaakt. Een dwarsverbinding kan ongewenste bewegingen van de carrosserie in bochten verminderen. Dikkere stabilisatorstangen zorgen voor een betere controle over de auto voor een beter weggedrag.

 

Een nieuw optioneel MagneRide®-dempingssysteem kan razendsnel reageren op veranderende omstandigheden op de weg. Een unieke vloeistof in de demper kan elektronisch worden gestimuleerd voor een hogere of lagere dempingsweerstand, afhankelijk van de rijomstandigheden. Sensoren bewaken de omstandigheden duizend keer per seconde voor een optimaal weggedrag.

 

Er zijn nu twee nieuwe rijmodi beschikbaar om bestuurders te helpen de instellingen voor de elektronische stabiliteitsregeling, reactie van de gasklep, automatische schakelpatronen, weerstand in het stuur en de Active Valve Performance Exhaust aan te passen aan de wensen van de bestuurder. Naast de modi Normaal, Sport, Circuit en Sneeuw/Nat zijn nieuw toegevoegd:

  • ‘Drag Strip’; deze modus optimaliseert de prestaties voor een maximale acceleratie bij staande starts en op de kwartmijl op speciale banen voor dragracing.
  • Met ‘My mode’ kunnen bestuurders hun eigen voorkeursinstellingen selecteren voor prestaties, dynamiek en uitlaatgeluid

 

Met de nieuwe Active Valve Performance Exhaust-technologie kunnen bestuurders de intensiteit van de uitlaat van de Mustang aan hun stemming en de rijomstandigheden aanpassen. De innovatieve Good Neighbour-modus kan worden geprogrammeerd om automatisch op vooraf geprogrammeerde tijdstippen het uitlaatgeluid te beperken om te voorkomen dat de buren wakker worden, wat geen overbodige luxe is wanneer u de legendarische 5,0-liter V8-motor ’s morgens vroeg start.

 

Slimme technologieën voor veiligheid en gemak
De nieuwe Ford Mustang wordt aan klanten in Europa geleverd met een uitgebreide reeks technologieën voor bestuurdersassistentie, waaronder Pre-Collision Assist met Pedestrian Detection, ontworpen om de ernst te verminderen en, in sommige gevallen, zelfs frontale botsingen met auto’s en voetgangers te voorkomen.

 

De Mustang is voor de eerste keer ook verkrijgbaar met Adaptive Cruise Control en Distance Alert-technologieën die bestuurders helpen de juiste afstand ten opzichte van het voortuig voor hen te behouden. Lane Departure Warning waarschuwt bestuurders als ze per ongeluk de rijbaan dreigen te verlaten, en Lane Keeping Aid stuurt de auto weer naar de juiste positie op de rijbaan. De geavanceerde technologieën dragen bij aan een hogere Euro NCAP-veiligheidsbeoordeling.

 

Een aanpasbaar, volledig digitaal, 12-inch LCD-instrumentencluster geeft informatie weer op een manier die optimaal past bij de geselecteerde rijmodus, vergelijkbaar met de Ford GT-supercar. Hierdoor kunnen bestuurders het maximale uit elke rijervaring halen. De clusterconfiguratie verandert automatisch, afhankelijk van de rijmodus, en kan door de bestuurder worden geprogrammeerd zodat er een reeks meters wordt weergegeven in één van zeven kleuren. Bestuurders van Mustangs die voorzien zijn van de 12-inch display krijgen een unieke animatie in videogamestijl te zien wanneer de Line Lock-functie wordt geactiveerd.

 

De nieuwe Mustang is nu tevens uitgerust met het nieuwe SYNC 3-communicatie- en entertainmentsysteem. Met dit systeem kunnen bestuurders in spreektaal hun smartphone, audio-, navigatie- en klimaatfuncties bedienen. Het 8 inch touchscreen laat zich bedienen door middel van knijp- en veegbewegingen. Het systeem is compatibel met Apple CarPlay en Android Auto™.

 

De nieuwe, speciale Ford Mustang Bullitt is ontwikkeld ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van de legendarische film ‘Bullitt’, waarin waarin hoofdrolspeler Steve McQueen achter het stuur van een Mustang GT fastback uit 1968 twee huurmoordenaars achtervolgt door de straten van San Francisco. De Mustang Bullitt is leverbaar in de exterieurkleuren Shadow Black en het klassieke Dark Highland Green. Verantwoordelijk voor de aandrijving is een verbeterde versie van Fords 5,0-liter V8 met een toegenomen vermogen en koppel van 341 kW (464 pk) en 529 Nm**.

 

“Niets is meer in lijn met de geest en opwinding van de Mustang dan die geweldige achtervolging in de film Bullitt”, zegt Armstrong. “De nieuwe Mustang Bullitt zal net zo tot de verbeelding spreken als hij later dit jaar in de verkoop gaat. Met meer kracht en nieuwe functies zoals rev-matching en B&O PLAY-audio, maar veel belangrijker, ingetogen en cool als Steve McQueen.”

 

De nieuwe Mustang is vanaf april te bewonderen bij de Nederlandse FordStores en is te bestellen voor een vanafprijs van € 69.620 voor de handgeschakelde Fastback met 2.3 Ecoboost motor. De GT Fastback met 5.0 V8 en tientraps automaat is er vanaf € 111.840.


Nieuwe Ford Mustang met 10-traps automaat
Nieuwe Ford Mustang met 10-traps automaat
Nieuwe Ford Mustang met 10-traps automaat
Nieuwe Ford Mustang met 10-traps automaat
Nieuwe Ford Mustang met 10-traps automaat
Nieuwe Ford Mustang met 10-traps automaat
Nieuwe Ford Mustang met 10-traps automaat
Nieuwe Ford Mustang met 10-traps automaat
Nieuwe Ford Mustang met 10-traps automaat
Nieuwe Ford Mustang met 10-traps automaat
Nieuwe Ford Mustang met 10-traps automaat
Nieuwe Ford Mustang met 10-traps automaat
Nieuwe Ford Mustang met 10-traps automaat
Nieuwe Ford Mustang met 10-traps automaat
Nieuwe Ford Mustang met 10-traps automaat
Nieuwe Ford Mustang met 10-traps automaat
Nieuwe Ford Mustang met 10-traps automaat
1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Ford

Ford autonieuws

Ford Motor Company is wereldwijd toonaangevend op het gebied van auto's en mobiliteit. Het bedrijf is gevestigd in Dearborn, Mich., Verenigde Staten. Het bedrijf heeft 202.000 werknemers en 62 fabrieken wereldwijd. De kerntaken zijn het ontwerpen, fabriceren, op de markt brengen, financieren en onderhouden van een volledig assortiment personenauto's, pick-ups, SUV's en elektrisch aangedreven auto's van het merk Ford. Ook het luxemerk Lincoln maakt deel uit van Ford. Daarnaast houdt Ford zich via Ford Smart Mobility ook intensief bezig met nieuwe mogelijkheden. Met dit plan streeft Ford ernaar om toonaangevend te zijn op het gebied van connectiviteit, mobiliteit, autonome auto's, de klantervaring en data analytics. Meer informatie over Ford, zijn internationale producten of over de Ford Motor Credit Company

Ford Europa fabriceert, verkoopt en onderhoudt auto's van het merk Ford in 50 afzonderlijke markten en heeft ongeveer 52.000 werknemers in dienst. Joint ventures en zelfstandige activiteiten meegeteld, werken er ongeveer 66.000 mensen voor het bedrijf. Ford Europa bestaat uit Ford Motor Credit Company, Ford Customer Service Division en 24 productiefaciliteiten (16 eigen of ge´ntegreerde joint venture-faciliteiten en 8 zelfstandige joint venture-faciliteiten). De eerste auto's van Ford werden in 1903 naar Europa verscheept, hetzelfde jaar waarin Ford Motor Company is opgericht. De productie in Europa begon in 1911
Meer Ford nieuws
nieuwe foto's vernieuwde Ford Focus

Ford Everest komt naar Europa

Ford Ranger prototypes in Europa

Ford Evos niet shanghai only?

Ford Fiesta facelift spyshots

Ford Focus Active Wagon betrapt

Ford Focus tijdens wintertesten

Line-up Ford Puma uitgebreid met STAutoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2021 Contact: Autoliefhebber.com