Nieuwe DS 5 met Hybrid 4x4

Nieuwe DS 5 met Hybrid 4x4

maandag 16 februari 2015 12:40:55

Met zijn avant-gardistische stijl, dynamische rijgedrag, raffinement, oog voor detail, en de keuze voor 'high-tech’ technologieën, heeft de nieuwe DS alle ingrediënten van de huidige en toekomstige DS. De nieuwe DS 5 – het vlaggenschip van het merk DS – is het eerste model in Europa met het nieuwe front en herbergt andere evoluties waardoor het een echte DS is geworden!

De verticaal geplaatste gebeeldhouwde grille, de Xenon Full-LED koplampen, het nieuwste touchscreen, krachtige motoren… allemaal nieuwe ontwikkelingen die bij de nieuwe DS 5 samengaan met alles wat de auto zo bekend heeft gemaakt zoals het eigenwijze silhouet, het bijzondere design van carrosserie en interieur (raffinement tot in de kleinste details en  de bekende 'cockpit' bestuurdersruimte).

 

Van Europa tot China, de DS 5 heeft op alles en iedereen indruk gemaakt. Maar de nieuwe DS 5 legt de lat hoger met een nieuw front, een stijl die avant-gardistisch is gebleven, raffinement en oog voor detail. Daarnaast beschikt deze auto nog steeds over een dynamisch en sereen rijgedrag zoals we dat kennen van een DS, en topklasse technologieën ten dienste van het design en de prestaties. Kortom: een auto met een magnetische aantrekkingskracht. 

 

Dit model wordt gepresenteerd op de Geneva Motor Show en zal vanaf juni 2015 in Europa te koop zijn.

 "De nieuwe DS 5 is meer dan een nieuwe auto. Het is de DS die onze merkidentiteit lanceert. 60 jaar na de eerste DS heeft ook de nieuwe DS 5 nog alle DS DNA in zich en maakt deze auto het mogelijk om ons doel luid en duidelijk te verkondigen: weer aanhaken bij de Franse topklasse! " Yves Bonnefont, CEO DS

 

BIJ EEN NIEUW MERK HOORT EEN NIEUW FRONT

"Hij is vaak een rijdende concept car genoemd. De DS 5 is inderdaad een unieke creatie, die zowel expressief als hypnotiserend is. Voor de nieuwe DS 5 hebben we alle sterke en herkenbare elementen van de DS 5 willen behouden en de DS stijl verder willen versterken. Het front is daar het meest sprekende voorbeeld van!", aldus Thierry Metroz, Directeur Design DS.

 

Bij een premium auto is de neus inderdaad één van de belangrijkste kanten. De voorzijde van de nieuwe DS 5 heeft meer status en is karaktervoller met de verticaler geplaatste grille waarop het DS-logo  -  de DS Wings, knipoog naar de allereerste DS – trots prijkt tussen de nieuwe koplampen. De DS Wings grille oogt krachtig door zijn zeshoekige vorm in een uniek, gebeeldhouwd en grafisch design. Hij heeft een chromen lijst - ter onderstreping van zijn elegantie - en hij eindigt via twee verlichte 'wings' in de koplampen.

 

Net als de DS 3 en de DS 3 Cabrio krijgt de DS 5 de nieuwe lichtsignatuur van het merk met nieuwe koplampen met LED en Xenon technieken en nieuwe, scrollende richtingaanwijzers. De koplampen zijn als edelstenen, bieden uitstekende verlichting en zijn voornamelijk een illustratie van het verfijnde karakter van de DS en de aandacht die is besteed aan details! Ze werden afgelopen juli gelanceerd op de DS 3 en zullen overigens alle neuzen van de auto's van DS gaan sieren.

 

 

AVANT-GARDISTISCH DESIGN

Het nieuwe front - grille, koplampen en luchtinlaten aan de zijkanten - past bij de avant-gardistische stijl van de auto. Vanuit iedere hoek bekeken heeft de nieuwe DS 5 een heel herkenbaar silhouet. Van de zijkant gezien is er één element dat de stijl van de auto benadrukt: de strakke, chromen strip  van de uiterste hoek van de koplamp tot de voorste ruiten. Van achteren gezien ziet de nieuwe DS 5 er nog statiger uit door de royale spoorbreedtes en de twee in de achterbumper ingebouwde uitlaatpijpen. De lichtsignatuur die gevormd wordt door zes lichtstroken zorgt er ook voor dat de achterkant fraai oogt.

 

EEN TECHNOLOGISCH HOOGSTANDJE
"De DS 5 is van meet af aan een andere interpretatie van premium. Een eigenwijze auto die niet in een hokje geplaatst kan worden! Voor mij is het een perfect samengaan van elegantie en techniek. Twee eigenschappen die tot hun volle recht komen in de nieuwe DS 5! Want zoals wel vaker bij premium merken kenmerkt de evolutie zich door details!  Eric Apode, Directeur Product & Development bij DS.   

 

Bestuurdersplaats van het type ‘Cockpit’
De sfeer in het interieur van de nieuwe DS 5 doet denken aan de wereld van de luchtvaart. Vooral het dak boven de cockpit is bijzonder. Het dak bestaat uit drie lichtschachten waardoor een aparte en persoonlijke lichtsfeer ontstaat, zowel overdag als 's nachts. De bestuurdersplaats is als het ware om de bestuurder heen ontworpen en de belangrijkste bedieningen zijn samengebracht op twee consoles, een lage en één op het plafond, met speciale toetsen, draaiknoppen en tuimelschakelaars, allemaal geïnspireerd op de luchtvaart.

 

Een ergonomisch touchscreen en nieuwe online services

Het ‘high tech’ gevoel wordt versterkt door het touchscreen kleurenscherm dat wordt gelanceerd in de nieuwe DS 5. Dit nieuwe systeem biedt eenvoudige toegang tot alle functionaliteiten van de auto (van navigatiesysteem tot audio) en maakt ook het interieur rustiger. Dit nieuwe scherm biedt ook de ‘New Mirror Screen’ functie die de gegevens van je smartphone kopieert zodat je deze applicaties veilig kunt gebruiken.

 

Veiligheid en rust wordt in de nieuwe DS 5 aangeboden in de vorm van de ‘DS Connect Box’ met het ‘Pack SOS & Assistance’, een baanbrekend systeem waarmee automatisch melding wordt gemaakt in geval van een ongeluk of bij pech en hulpdiensten wordt gemeld waar de auto zich bevindt. Momenteel rijden er meer dan 230.000 DS'en met dit systeem rond in Europa.

 

Voor wie nog meer comfort en veiligheid wil, zijn nieuwe pakketten samengesteld:

  • Pack Monitoring: virtueel onderhoudsboekje (automatisch volgen van de kilometerstand en waarschuwing voor onderhoud), eco-driving (gepersonaliseerde adviezen op basis van de geconstateerde rijstijl) en verslag van het gebruik (waarin het gebruik van de auto wordt samengevat);
  • Pack Mapping: plaatsbepaling van de auto, weergave van de ritten en informatie over het gebruik van de auto indien deze wordt uitgeleend;
  • Pack Tracking: lokalisatie van de auto in geval van diefstal.

 

 

Tenslotte lanceert de nieuwe DS 5 ‘MyDS’, een mobiele app die iOS/Androïd compatible is. Een app die de klant begeleidt onderweg en hem voorziet van intuïtieve en innovatieve service. Met MyDS krijgt de klant alle informatie over zijn auto, zijn privileges en speciale aanbiedingen voor DS-klanten.

 

Een scala aan uitrustingen voor veilig en comfortabel rijden

 

In de nieuwe DS 5 zijn de hightech uitrustingen ook niet vergeten en het merendeel daarvan is leverbaar vanaf het eerste uitrustingsniveau.

 

Dodehoekdetectie SAM is toegevoegd aan het uitrustingsaanbod dat al bestond uit een Lane Departure Warning System en automatische uit- en inschakeling van grootlicht dat samen met de statische bochtverlichting voor een betere verlichting zorgt, Hill Start Assist, ESP met Intelligent Traction Control, een achteruitrijcamera en een Head-Up Display. Daarmee zijn er maar liefst tien veiligheidsuitrustingen leverbaar voor deze auto.

 

Het comfort is niet achtergebleven met stoelen met een massagefunctie en elektrische geheugenstand, keyless entry (ook voor de achterportieren), verwarmbare buitenspiegels, een zelfdimmende binnenspiegel, ambiance- en instapverlichting, bi-zone automatische airconditioning, DENON HiFi systeem… De nieuwe DS 5 biedt bestuurder en passagiers dankzij deze voorzieningen een hoog niveau van veiligheid en comfort.

 

Steeds krachtigere motoren

De nieuwe DS 5 wordt geleverd met de nieuwste motoren van PSA. Van benzine tot diesel bieden alle voor de DS 5 leverbare motoren een groot vermogen (van 120 tot 210 pk) en tonen ze zich allemaal milieubewust (tussen 3,8 l/100 en 4,3 l /100km voor de diesel). En laten we ook de Hybrid4 motor niet vergeten: 90 g/km CO2 en een verbruik van 3,5 l/100 bij een gecombineerd gebruik. Met deze prestaties positioneert de nieuwe DS 5 zich bij de beste auto's uit het premiumaanbod.

 

Bij de introductie kan de klant al kiezen uit 5 Euro 6 conforme motoren die power bieden en vloeiend lopen en een koppel bieden van 240 tot 400 Nm. Dit aanbod zal eind 2015 worden uitgebreid met een
motor met 210 pk: de THP 210 S&S.

 

THP 165 S&S EAT6

Gekoppeld aan een 6-traps automaat van de laatste generatie (sneller schakelen, meer rijcomfort, minder interne wrijving), verbruikt de DS5 THP 165 S&S bij gecombineerd gebruik 5,9 l/100 km en wordt er een CO2 -uitstoot gemeten van 135 g/km, ofwel 30 g/km minder (18%) bij gecombineerd gebruik en in vergelijking met de THP 155 Euro 5).

 

Met de maximale inspuitdruk van 200 bar en de Stop & Start techniek (met sterkere startmotor) levert deze motor een maximaal vermogen van 121 kW (165 pk CEE) bij 6.000 t/min. Het maximale koppel is 240 Nm vanaf 1.400 t/min en blijft constant tot 4.000 t/min en dat betekent opmerkelijk veel rijcomfort in de lage en tussenliggende toerentallen.

 

De nieuwe DS 5 wordt geleverd met een nieuwe generatie dieselmotoren die het label BlueHDi krijgen.

Deze motoren bieden veel kracht, maar zijn zuinig en stoten bijzonder weinig CO2 uit! Dit werd bereikt door ontwikkelingen aan de motor zelf (beter rendement, Diamond Like Carbon coating, minder mechanische verliezen, ...) en aan een nieuwe en efficiënte uitlaatlijn.

Het innovatieve aspect van de uitlaatlijn bestaat uit een specifieke combinatie van technologieën:
de SCR katalysator (Selective Catalytic Reduction) is voor het roetfilter met dieseladditief geplaatst en is het enige emissiecontrolesysteem dat in staat is de uitstoot van stikstofoxiden tot 90% terug te brengen en tegelijkertijd ook de CO2 -uitstoot met 4% te verlagen.

 

De BlueHDi 120 handgeschakelde 6-versnellingsbak

De BlueHDi 120 S&S motor met een handbak met 6 versnellingen presteert eveneens goed op het gebied van zuinig rijden, CO2 -uitstoot en koppel. Bij deze motor spreken de cijfers voor zich: 3, 8 l/ 100, 100 g / km de CO2 een koppel van 300 Nm. De nieuwe DS 5 positioneert zich met deze motor als benchmark voor zijn concurrentie in het D-segment. In de tweede helft van 2015 wordt deze motor ook leverbaar gekoppeld aan een 6-traps automaat. Efficiënt rijplezier gegarandeerd!

 

De BlueHDi 150 handgeschakelde 6-versnellingsbak

Een andere motor waar de DS 5 een referentiepunt vormt in zijn segment (met dezelfde motor) door zijn koppel, verbruik en uitstoot: de BlueHDi 150. Deze twee liter HDi 150 laat een verbruik zien van 4,4 l/100 en een CO2 -uitstoot van 103 g/km, ofwel 22 gram minder dan de HDi160. Bovendien is het maximale koppel gestegen in vergelijking met de vorige generatie (HDi 150 Euro5) naar 370 Nm bij 2.000 t/min.

 

De BlueHDi 180 EAT6

De BlueHDi 180 biedt bijzonder veel rijcomfort dankzij zijn vermogen (133 kW) en het maximale koppel (400 Nm bij 2.000 tr/mn). Door de integratie van een nieuwe turbo met variabele geometrie en verhoging van de laaddruk en de verbrandingsdruk kon het vermogen van de DS 5 BlueHDi 180 met 20 pk worden verhoogd in vergelijking met de vorige generatie. Bovendien is deze nieuwe motor uitgerust met twee balansassen voor een betere filtering van het geluid en de trillingen dat ze belangrijk is bij auto's van dit kaliber.

 

Resultaat: de DS 5 BlueHDi 180 EAT6 combineert prestatievermogen - met een CO2 -uitstoot en een verbruik die behoren tot het beste niveau voor dit segment (110 g/km CO2 en 4,3 l/100 km) – en rijcomfort (een koppel van 400 Nm).

 

Hybrid 4x4

De nieuwe DS 5 is voorzien van Hybrid 4x4 dieseltechnologie die de rijeigenschappen van een HDi diesel combineert met de efficiency van een elektrische aandrijving. De Hybrid 4x4 levert prima prestaties (200 pk, 4 aangedreven wielen, elektrisch rijden in de stad, boostfunctie bij het accelereren), een zeer beperkte CO2-uitstoot (90 g/km) en een verbruik van 3,5 liter bij 100 dat zelfs onder de 3 liter zakt tijdens stadsritten.

 

In de Hybrid 4x4 kunnen verschillende rijstijlen worden geselecteerd. Met een draaiknop op de middenconsole kan de bestuurder kiezen uit vier mogelijkheden: Auto, ‘Zero Emission Véhicle’ (ZEV), 4 wheel drive (de voorwielen door een thermische motor en de achterwielen door een elektrische motor) en Sport (maximaal gebruik van de elektrische motor als ondersteuning van de verbrandingsmotor).

 

RAFFINEMENT EN OOG VOOR DETAIL, KERNWAARDEN VAN DS
Zowel op het exterieur als op het interieur zijn de termen raffinement en oog voor detail van toepassing. Voor de DS 5, het vlaggenschip van DS, is dan ook alle knowhow van het merk ingezet. Geen detail is onopgemerkt gebleven! Zo zien we bijvoorbeeld bij de koplampen het DS-stramien die het front uniek maakt.

 

Je ziet het ook in het gebruik van authentieke materialen zoals aluminium voor de portiergrepen, het metaal op de versnellingspookknop en het leder. Mooie materialen die op exclusieve en unieke wijze zijn toegepast zoals de zogenaamde horlogeband geschakelde 'Bracelet'-bekleding van de met leder beklede stoelen. Overigens is de nieuwe DS 5 één van de weinige auto's die drie leersoorten aanbiedt, zoals onder meer nappaleder en semi-anilineleer, één van de mooiste leersoorten ter wereld die zelden worden gebruikt in auto's. Eén van de vijf verkochte DS 5'en heeft semi-anilineleer dat op de 'Bracelet' wijze is verwerkt.

 

Bij een nieuwe DS 5 horen nieuwe interieurmogelijkheden! Zoals een nieuwe mogelijkheid tot het personaliseren van het interieur met stoelen in de twee kleuren zwart en safierblauw in de 'Bracelet' stijl en interieurdecors met het DS-Monogramme patroon op de portieren en de middenconsole. Tenslotte komt er ook nieuwe carrosseriekleur uit: Bleu Encre, ofwel inktblauw, een subtiele kleur die de identiteit en de elegantie van de auto nog meer tot hun recht doen komen.

 

EEN DYNAMISCH EN SEREEN RIJGEDRAG

Op de weg combineert de nieuwe DS 5 dynamiek en rust. De onderstellen zijn sinds de lancering doorontwikkeld en bieden inmiddels nog meer comfort. Zo werken de schokdempers met de PLV-techniek (Preloaded linear valve) om hellingveranderingen te beperken en te zorgen voor een soepeler krachtovergang in de schokdemper. Tegelijkertijd hebben ze een nu een langere slag. Daarmee vangt de nieuwe DS 5 oneffenheden in het wegdek beter op en is het trillingsniveau beduidend lager.


Nieuwe DS 5 met Hybrid 4x4
Nieuwe DS 5 met Hybrid 4x4
Nieuwe DS 5 met Hybrid 4x4
Nieuwe DS 5 met Hybrid 4x4
1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
DS

DS autonieuws

Dat gebeurt niet vaak, de geboorte van een nieuw Frans automerk. CitroŽn heeft DS losgeweekt en presenteert DS op de autosalon van Parijs als zelfstandig merk. Waarom? ďOmdat DS tot zoín succesvol submerk van CitroŽn is uitgegroeid dat het zijn eigen podium verdientĒ, zo vertelt de PR-dame van CitroŽn ons. ďEn omdat we denken zo in China meer autoís te kunnen verkopen."
Meer DS nieuws
Nieuwe DS4 opnieuw bespioneerd

Nieuwe motor DS 7 CROSSBACK

DS E-Tense FE 19 voor FIA Formula E kampioenschap

De nieuwe DS 7 Crossback La Premiere

DS onthult nieuwe DS 4 en DS 4 Crossback

DS Limited edition ter ere van 60 jarig bestaanAutoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2021 Contact: Autoliefhebber.com