Nieuwe Caterham krijgt Suzuki motor

Nieuwe Caterham krijgt Suzuki motor

donderdag 08 augustus 2013 20:28:18

Caterham Cars introduceert binnenkort een nieuwe Seven-uitvoering, die zal worden aangedreven door een 660cc, driecilinder turbomotor van Suzuki Motor Corporation. Dit zal de kleinste en meest efficiënte krachtbron ooit zijn in een Seven. Het nieuwste model van de iconische Seven-serie zal over uiterste geavanceerde, moderne technologie beschikken. De turbomotor is supercompact en maakt het predicaat ‘lichtgewicht’ volledig waar.


De ultra-efficiënte, downsized motor is gekoppeld aan een compacte vijfversnellingsbak van Suzuki, die door Caterham Technology & Innovation (CTI) – Caterham Group’s engineering divisie – is aangepast voor het doorontwikkelde chassis.


De ervaring en ‘know how’ van Suzuki zorgden ervoor dat de Japanse producent de ideale partner was voor Caterham om de meest efficiënte, lichtste Seven ooit te ontwikkelen.


De motorspecialisten van CTI hebben de krachtbron aangepast aan de dynamische Seven, wat heeft geresulteerd in een auto die hoge prestaties levert en desondanks zuinig is en weinig uitstoot heeft.


Willem van der Kooi: “Het is niet de grootte van de motor die ertoe doet. Het gaat om de pure rijbeleving, de prestaties en de uitstraling. En met dit nieuwe basismodel, voorzien van de modernste technologie, denken wij de juiste snaar te kunnen raken van de echte, zeer sportief georiënteerde automobilist.”


Suzuki is toonaangevend op het gebied van de productie van compacte auto’s met extreem zuinige motoren, en dat is een gedeelde passie met Caterham. Het Engelse sportwagenmerk had behoefte aan een lichtgewicht powertrain, die echter wel geschikt moest zijn voor de specifieke karakteristieken van een Seven. Na gedegen ontwikkeling is er nu een combinatie ontstaan die in de praktijk uitstekend functioneert.


“Met dit nieuwste model zullen wij de liefhebber een Seven kunnen aanbieden die lichter, goedkoper, zuiniger is, en dus bereikbaar voor een groter publiek,” zegt Van der Kooi.


Het nieuwste model zal eind dit jaar op de markt komen; de richtprijs in Engeland is £17,000.


Ook Suzuki vindt het een zeer interessant en uniek project en denkt dat het leveren van de aandrijflijn aan een gerespecteerd sportwagenmerk als Caterham, met de reputatie van een producent die in een kleine serie superlichte sportwagens bouwt, het merkimago als sportief automerk versterkt.


1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Caterham
In 1991 al speelde Arno Huberts, de eigenaar van Seventh Auto's, met het idee van een 4-wiel aangedreven Caterham. Hij was er van overtuigd dat een dergelijk systeem een aanzienlijke verbetering zou zijn voor het nogal onvoorspelbare weggedrag van de Seven onder gladde wegcondities....
Meer Caterham nieuws
Caterham CSR260 Superlight

Caterham - nieuwe motoren

Caterham Superlight R400Autoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2021 Contact: Autoliefhebber.com