Beschikbaar in Ford SYNC 3
Nieuwe app-partners van Ford
Informatie
1 reactie
Geen reacties

Nieuwe app-partners van Ford

maandag 26 februari 2018 19:46:56

Ford heeft vandaag op het Mobile World Congress in Barcelona bekendgemaakt dat de populaire navigatie- en verkeersapp Waze in april 2018 wereldwijd beschikbaar komt voor Ford-eigenaren met het SYNC 3 connectiviteitssysteem.

Met meer dan 100 miljoen actieve gebruikers over de hele wereld is Waze ’s werelds grootste community-app voor navigatie en verkeersinformatie waarmee automobilisten verkeersproblemen kunnen omzeilen. Dankzij deze samenwerking – voor het eerst aangekondigd tijdens de CES – kunnen bezitters van een Apple iPhone vanaf hun smartphone Waze-informatie projecteren op het grote touchscreen in hun auto. Ford biedt al de mobiele navigatie-app Sygic aan op het AppLink-platform en het navigatiesysteem SYNC 3 bij FordPass Live Traffic.

 

“We weten dat automobilisten het prettig vinden om met behulp van navigatie-apps hun bestemming veilig en efficiënter te bereiken”, zegt Don Butler, executive director, Connected Vehicle and Services. “We hebben nauw samengewerkt met onze partners om dit te realiseren. Met het SYNC 3 AppLink-platform kunnen bestuurders nu veilig en gemakkelijk hun favoriete apps gebruiken. Zo kunnen ze tijdens het rijden hun handen aan het stuur en hun blik op de weg houden.”

 

Met Ford SYNC AppLink kunnen automobilisten via spraaksturing en bedieningsknoppen op het stuurwiel, smartphone-apps gebruiken op het geïntegreerde touchscreen in hun auto. AppLink werkt op basis van SmartDeviceLink (SDL), een open-source software-oplossing die door een aantal autofabrikanten wordt toegepast. SDL biedt een gemeenschappelijke interface tussen app en auto.

 

“Met Waze is het alsof je persoonlijk wordt ingeseind door 100 miljoen vrienden op de weg”, aldus Jens Baron, product lead, In-Car Applications, Waze. “Onder hen bevinden zich nu ook al die automobilisten met een Ford die voortaan via het touchscreen in de auto onze app kunnen gebruiken. Waze is meer dan wat rode lijnen op de kaart, maar staat voor een enorme gemeenschap van mensen die overal ter wereld met de auto onderweg zijn en zo verkeersproblemen kunnen omzeilen.”

 

Verder kondigde Ford in Barcelona ook aan dat de podcast-app Acast beschikbaar komt voor SYNC 3. Deze app biedt offline downloads en beschikt over een intelligente engine die de duur van het woon-werkverkeer analyseert en op basis daarvan podcasts aanraadt die zijn afgestemd op de reistijd. Acast was een van de winnaars van ‘Make it Drivable’, de AppLink Challenge die Ford in 2017 in Parijs organiseerde.

 

Tijdens dit evenement werden start-ups uitgedaagd om ideeën te ontwikkelen die de kwaliteit van reizen verbeteren. Ook bevestigde Ford dat de volgende apps binnenkort in AppLink beschikbaar zullen komen:

  • BPme – vanuit de auto BP-benzinestations zoeken en na het tanken betalen
  • Radioplayer – favoriete radioprogramma’s en podcasts zoeken en streamen; komt volgende maand beschikbaar
  • Cisco WebEx – onderweg veilig vergaderen dankzij spraaksturing **

 

* 2018 model year Ford vehicles running SYNC 3 version 3.0 or greater will be able to run Waze on its touch screen at launch. Other SYNC 3-enabled Ford vehicles can receive an over-the-air update or an update via USB to enable Waze functionality. For more info on region availability go to https://www.waze.com

 

**WebEx is available in the following markets globally: Denmark, Germany, US, UK, Australia, Canada, Spain, France, Italy, Japan, Korea, Netherlands, South America, Russia, Sweden, Turkey and China

Nieuwe app-partners van Ford
Er zijn nog geen reacties. Plaats een reactie door op bovenstaande button te klikken.
Specificaties
Automerk: Ford

Ford
Ford Motor Company is wereldwijd toonaangevend op het gebied van auto's en mobiliteit. Het bedrijf is gevestigd in Dearborn, Mich., Verenigde Staten. Het bedrijf heeft 202.000 werknemers en 62 fabrieken wereldwijd. De kerntaken zijn het ontwerpen, fabriceren, op de markt brengen, financieren en onderhouden van een volledig assortiment personenauto's, pick-ups, SUV's en elektrisch aangedreven auto's van het merk Ford. Ook het luxemerk Lincoln maakt deel uit van Ford. Daarnaast houdt Ford zich via Ford Smart Mobility ook intensief bezig met nieuwe mogelijkheden. Met dit plan streeft Ford ernaar om toonaangevend te zijn op het gebied van connectiviteit, mobiliteit, autonome auto's, de klantervaring en data analytics. Meer informatie over Ford, zijn internationale producten of over de Ford Motor Credit Company

Ford Europa fabriceert, verkoopt en onderhoudt auto's van het merk Ford in 50 afzonderlijke markten en heeft ongeveer 52.000 werknemers in dienst. Joint ventures en zelfstandige activiteiten meegeteld, werken er ongeveer 66.000 mensen voor het bedrijf. Ford Europa bestaat uit Ford Motor Credit Company, Ford Customer Service Division en 24 productiefaciliteiten (16 eigen of ge´ntegreerde joint venture-faciliteiten en 8 zelfstandige joint venture-faciliteiten). De eerste auto's van Ford werden in 1903 naar Europa verscheept, hetzelfde jaar waarin Ford Motor Company is opgericht. De productie in Europa begon in 1911
Meer Ford nieuws
Nieuwe Ford Explorer Plug-In Hybrid

Ford Video CheckAutoliefhebber.com is in 1999 gestart met eigenaar Armand van Amersfoort. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Overstappen.nl  een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2020 Contact: Autoliefhebber.com | Sponsor: Creeperz game merchandise