Ach maar 639 pk
Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe performance tijger
Informatie
1 reactie
Geen reacties

Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe performance tijger

autosalon geneve 2018
woensdag 07 maart 2018 19:14:02

Meer ruimte, meer kracht, meer kippenvel - het nieuwe Mercedes-AMG GT 4-deurs model biedt rijbelevenissen in nieuwe dimensies en breidt de AMG-modellenfamilie uit. De nieuwe coupé is de eerste vierdeurs sportwagen van Affalterbach en trekt rechtstreeks aan op de legendarische succesmodellen SLS en AMG GT. Als een ander voertuig dat autonoom door Mercedes-AMG is ontwikkeld, combineert het een uniek ontwerp, een hoog comfort en een uitstekende sportautotechniek met een atletische fastback-indeling met vier deuren. Het biedt dus meer ruimte en meer potentiële toepassingen. Systematische uitbreiding van de AMG GT-familie met de vierdeurs Coupé opent het segment van de sportwagens voor mensen die op zoek zijn naar een voertuig voor dagelijks gebruik, maar niet willen zonder de ongeëvenaarde prestaties van Mercedes-AMG.

De longitudinale en laterale dynamiek op het hoogste niveau en een opvallend silhouet met klassieke proporties zetten de Mercedes-AMG GT 4-deurs Coupé op het eerste gezicht in de portefeuille van zijn tweedeursbroeder. Het expressieve ontwerp met de lage motorkap, het dominante front en de gespierde lichaamstaal benadrukken de sportieve genen van de vierdeurs coupé, die nieuwe normen stelt als het jongste model in de AMG-familie: als het eerste vierdeurs AMG GT-model combineert het hoge alledaags comfort met diverse individualiseringsopties en de nieuwste sportwagentechniek.

 

"De nieuwe AMG GT 4-deurs Coupé combineert de indrukwekkende racetrackdynamiek van onze tweedeurs sportwagen met maximale geschiktheid voor dagelijks gebruik en heeft een unieke manier om onze merkkern te belichamen," Driving Performance "en met zijn systematische configuratie zal het nieuwe klanten aantrekken voor Mercedes-AMG ", aldus Tobias Moers, CEO van Mercedes-AMG GmbH

 

De nieuwe AMG GT 4-deurs Coupé levert speciale rij-ervaringen op alle niveaus en met een topsnelheid van maximaal 315 km / h en zijn rijdynamiek snijdt hij een moeiteloos superieur figuur waar het ook heen gaat. Krachtige, up-to-date zescilinder lijn- en V8-motoren met vermogens van 320 kW (435 pk) tot 470 kW (639 pk) maken compleet nieuwe rij-ervaringen mogelijk en combineren indrukwekkende prestaties met moderne efficiëntie

 

Het interieur van het eerste vierdeurs AMG GT-model wordt gekenmerkt door elegante koelheid en ook de nieuwste functies: innovatieve bedieningspanelen kunnen intuïtief worden bediend en geconfigureerd zoals vereist. De combinatie van een hoge individualiserings- en sportwagentechnologie, die nog meer aandacht schenkt aan de eisen van veeleisende klanten, blijkt ook uit de vele apparatuurpakketten en individuele opties. De nieuwste staatsgreep van Affalterbach beantwoordt ook aan de belofte van het Mercedes-AMG-merk met betrekking tot de hoge rijdynamiek en zet ook de benchmark in zijn segment op het racecircuit.

Duidelijk op het eerste gezicht: het AMG GT-gezinslidmaatschap

De nieuwe AMG GT 4-deurs Coupé is duidelijk herkenbaar als lid van de AMG GT-familie en volgt de ontwerpfilosofie van Sensual Purity. Het neemt de opvallende proporties met convexe oppervlakken en een gespierd lichaam en ontwikkelt deze tot een spannend effect voor een vier-deurs variant van een AMG GT Coupé.

 

Het vooraanzicht met een lange motorkap en twee powerdomes laat er geen twijfel over bestaan ​​dat dit het jongste lid van de AMG GT-familie is. De vierdeurs coupé volgt de ontwerptraditie van de succesvolle AMG GT-modellen: het krachtige lichaam straalt dynamiek en motivatie uit. Sensuele vormen met convexe oppervlakken geven de vierdeurs GT een tijdloze elegantie, terwijl het vloeiende silhouet met de verlaagde serre zijn sportieve referenties opvoert. Net als in de AMG GT R-radiatorblinden verbetert het Airpanel voor de centrale inlaat voor koellucht de aerodynamische efficiëntie van de auto. Slanke MULTIBEAM LED-koplampen, de AMG-specifieke radiatorbeschermingsgrille, de haaienneus en de voorbumper met zijn verbeterde Jet Wing (met een vloeiende A-vleugel op het zescilindermodel) verlenen ook het jongste model uit Affalterbach de kenmerkende aanwezigheid van de AMG GT-familie.

 

Met frameloze zijruiten en een vlakke voorruit die ver naar achteren helt, worden ook kenmerken van de klassieke coupé-architectuur genoemd. Met de extra rij zitplaatsen aan de achterkant worden de karakteristieke lijnen van de AMG GT-modellen niet aangetast. De op maat gemaakte bovencontouren en brede schouders wijzen op de atletische, sportieve oriëntatie van de auto, die extra wordt benadrukt door zeer uitgesproken achterwielkasten.

 

Het achteraanzicht van de nieuwe 4-deurs coupé pakt de vertrouwde kenmerken van het AMG GT-ontwerpidioom op: uiterst slanke LED-achterlichten bepalen de kenmerkende kofferdorpel, de achterste aerofoil die in meerdere fasen kan worden verlengd, onderstreept niet alleen de familierelatie; het is ook een belangrijk element van de actieve aerodynamica.

 

De twee achtcilindermodellen zijn herkenbaar aan de drie horizontale lamellen in de luchtinlaten aan de zijkant, de Jet-vleugel met het sierelement in Silver Shadow, de kenmerkende diffusor aan het uiteinde en het uit twee pijpen bestaande uitlaatsysteem met trapeziumvormige uitlaatpijpen . De zescilindervariant heeft ondertussen één rooster in elk van de luchtinlaatroosters, ronde dubbele uitlaatpijpen en een iets minder uitgesproken achterdiffusor.

 

"De nieuwe AMG GT 4-deurs Coupé is de ultieme sport vierdeursauto en de ideale ambassadeur voor Performance Luxury", aldus Gorden Wagener, Chief Design Officer Daimler AG. "Het belichaamt een symbiose van emotie en intelligentie met adembenemende proporties en een puristisch, oppervlak-georiënteerd ontwerp met sensuele vormen, het is tegelijkertijd zowel warm als cool."

 

Visuele nadruk op de vraag: de buitenpakketten

De nieuwe AMG GT 4-deurs Coupé biedt een uitgebreid assortiment uitrustingspakketten voor buiten, die kunnen worden gebruikt om verschillende hoogtepunten toe te voegen in termen van ontwerp. Het nachtpakket bestaat uit een hoogglanzende zwarte afwerking, terwijl het Chrome-pakket het luxueuze karakter van de auto benadrukt met een sierrand en een inzetstuk in hoogglanzend chroom. Twee koolstofvezelpakketten bieden verschillende versies van koolstofvezelbekleding, terwijl het optionele Aerodynamics-pakket de auto een nog sportievere uitstraling geeft en een nieuwe functie in dit segment is. Het bevat extra functionele functies in hoogglans zwart, de Jet-Wing in Silver Shadow in het voorschort en de vaste aerofoil aan de achterzijde en vermindert natuurlijk ook de lift bij hogere snelheden. Met het V8-stijlpakket kan het zescilindermodel ook worden uitgerust met ontwerpkenmerken van de achtcilinderversies.

Topprestaties: V8-biturbo-motoren met maximaal 470 kW (639 pk)

De opwindende AMG 4,0-liter V8-biturbo-motor wordt al in tal van AMG-modellen gebruikt. De output is nog verder verbeterd voor de nieuwe Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC + (brandstofverbruik in combinatie met 11,2 l / 100 km, CO2-uitstoot in combinatie met 256 g / km) * en zorgt voor superieure prestaties, vergelijkbaar met een sportwagen. Hij levert 470 kW (639 pk) en een maximumkoppel van 900 Nm, beschikbaar over een breed toerentalbereik van 2500 tot 4500 tpm. De topmotor van de nieuwe vierdeurs AMG GT straalt dus moeiteloze superioriteit uit in elk toerentalbereik. Een acceleratie van 0 naar 100 km / u in 3,2 seconden illustreert dit duidelijk, net als de maximumsnelheid van 315 km / u.

 

In de Mercedes-AMG GT 63 4MATIC + (brandstofverbruik gecombineerd 11,0 l / 100 km, CO2-emissies gecombineerd met 252 g / km) levert de V8-eenheid 430 kW (585 pk) en 800 Nm maximumkoppel. De sprint van stilstand naar 100 km / h duurt slechts 3,4 seconden en de topsnelheid is 310 km / h.

 

De AMG 4.0-liter V8-motor werkt met de beproefde biturbo-lading, waarbij de twee uitlaatgas-turbochargers niet aan de buitenkant, maar tussen de cilinderbanken zijn aangebracht. De voordelen van de "warme binnen-V" liggen in het compacte motorontwerp en de onmiddellijke reactie van de uitlaatgasturbo's.

 

In de AMG GT 63 S-variant heeft de achtcilinder actieve motorsteunen. Ze lossen de tegenstrijdige doelen op van het bereiken van een zo zacht mogelijke verbinding met de aandrijflijn voor een hoog comfort en een zo stijf mogelijke verbinding voor een optimale rijdynamiek door traploos en snel hun stijfheid aan te passen aan de respectieve rijomstandigheden. Als een optie kan de AMG GT 63 worden uitgerust met actieve motorsteunen als onderdeel van het Dynamic Plus-pakket.

 

Directe reactie: de twee twin-scroll uitlaatgas-turbochargers

Twee twin-scroll uitlaatgasturbo's in combinatie met een andere innovatieve technologie zorgen voor nog meer output en een betere respons. Voor het eerst combineert Mercedes-AMG de voordelen van twin-scroll technologie in de V8-motor met turbinewielen die zijn gemonteerd in wentellagers. Door de montage in wentellagers is de wrijving binnen de uitlaatgasturbocompressor tot een absoluut minimum beperkt. De twin-scroll technologie zorgt er ook voor dat de uitlaatgasstroom optimaal wordt benut. Bij elkaar genomen verbeterden beide de onmiddellijke reactie van de vierliter achtcilinder van AMG, die al de benchmark was. Door de geoptimaliseerde cilinderlading werden de output en het maximale koppel verder verhoogd. Spuitgeleide directe benzine-inspuiting met piëzo-injectoren, het volledig aluminium carter, het ontwerp met vier kleppen per cilinder met nokkenasinstelling, lucht-water laadluchtkoeling, dynamo-management, de ECO start / stop-functie en de glijdende modus hebben alles is bewaard gebleven.

 

Verbeterde efficiëntie: het intelligente AMG-cilinderbeheer

Voor maximale efficiëntie heeft Mercedes-AMG de V8-motoren ook uitgerust met het AMG-cilindermanipulatiedeactiveringssysteem. In het deellastbereik worden cilinders twee, drie, vijf en acht gedeactiveerd, wat het brandstofverbruik aanzienlijk vermindert. Wanneer de bestuurder het rijprogramma "Comfort" heeft geselecteerd, is het deactiveringssysteem voor cilinders beschikbaar in het brede motortoerentalbereik van 1000 tot 3250 tpm. Een speciaal display op het instrumentenpaneel geeft aan of het cilinder deactiveringssysteem in gebruik is en of de motor momenteel in de vier- of achtcilindermodus werkt. De overgang tussen deze twee bedrijfstoestanden is onmiddellijk, snel en koppelneutraal, zodat de inzittenden geen comfort hoeven te verliezen.

 

Krachtig en veelzijdig: zescilindermotor met innovatieve hybride functie

Naast de twee V8-motoren is de nieuwe vierdeurs sportwagen ook verkrijgbaar als de Mercedes-AMG GT 53 4MATIC + (gecombineerd brandstofverbruik 9,1 l / 100 km, CO2-uitstoot gecombineerd 209 g / km) met de innovatieve AMG zescilinder lijnmotor . De 320 kW (435 pk) 3.0-liter unit wordt gekenmerkt door hoge prestaties, ondersteund door een boost-effect met een vermogen van maximaal 16 kW (22 pk) en 250 newtonmeter koppel. De EQ Boost start-dynamo combineert een startmotor en dynamo in een krachtige elektromotor en bevindt zich tussen de motor en de transmissie. Deze intelligente combinatie, samen met efficiënt laden met de elektrische extra compressor (eZV) en uitlaatlucht-turbo, zorgt voor de kenmerkende AMG-prestaties en rijdynamiek, maar vermindert tegelijkertijd het verbruik en de emissies. De vierdeurs AMG GT 53 accelereert in slechts 4,5 seconden van 0 tot 100 km / u en haalt een topsnelheid van 285 km / u.

 

Meer energie voor nog meer innovaties: de nieuwe 48-volt voeding aan boord

De EQ Boost starter-dynamo in de nieuwe AMG GT 53 genereert ook de stroom voor het 48 V boordnet. Deze maakt op zijn beurt gebruik van een DC / DC-converter om het conventionele 12 V-netwerk te leveren voor de verlichting, cockpit, infotainment-displays en regeleenheden. Via de 48 V-batterij wordt de batterijcapaciteit van de hele auto verhoogd, waardoor meer elektrische energie beschikbaar kan worden gemaakt voor nieuwe functies. Het 48 V boordnet zorgt dus ook voor de geleidelijke uitbreiding van infotainment- en assistentiesystemen.

 

Emotionele schakelervaring: de AMG SPEEDSHIFT-transmissie

De AMG SPEEDSHIFT MCT 9G 9-versnellingsbak is speciaal afgestemd op de vereisten van de achtcilindervarianten van de nieuwe AMG GT met vier deuren. Hier wordt een natte koppeling gebruikt. Dit vermindert het gewicht en de traagheid en optimaliseert de respons. De uitgebreid op maat gemaakte software maakt extreem korte schakeltijden en snel meerdere terugschakels mogelijk en levert een bijzonder emotionele schakelervaring dankzij de functie met dubbele koppeling. Er is ook een RACE START-functie voor een optimale acceleratie.

 

De zescilinder lijnmotor is gekoppeld aan de AMG SPEEDSHIFT TCT 9G-transmissie. In combinatie met de koppelomvormer is de transmissie afgestemd op de speciale vereisten van deze motor. Aan de andere kant is de extreem snelle en gevoelige versnellingskarakteristiek van een AMG-model ook mogelijk, afhankelijk van het rijprogramma.

 

In totaal: de hoge rijdynamiek van de AMG GT

Om aan de hoge eisen van een indrukwekkende rijdynamiek te voldoen, houdt Mercedes-AMG zich bezig met alle componenten die daarvoor nodig zijn. Met zijn uitgekiende ontwerp speelt de carrosserie van de Mercedes-AMG GT 63/53 een even cruciale rol als de ingenieuze bedieningsstrategie van het vierwielaandrijvingssysteem. En het is alleen in het optimale samenspel samen met de actieve aerodynamica, de achterasbesturing en de ESP® dat de gecompliceerde afstelling van de ophanging zijn volledige potentieel ontketent. Door het complexe netwerk van alle systemen en componenten konden de ontwikkelaars in Affalterbach aan de auto het hoge niveau van rijdynamiek geven dat zij als lid van de AMG GT-familie verwachtten.

Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe performance tijger
Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe performance tijger
Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe performance tijger
Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe performance tijger
Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe performance tijger
Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe performance tijger
Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe performance tijger
Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe performance tijger
Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe performance tijger
Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe performance tijger
Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe performance tijger
Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe performance tijger
Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe performance tijger
Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe performance tijger
Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe performance tijger
Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe performance tijger
Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe performance tijger
Er zijn nog geen reacties. Plaats een reactie door op bovenstaande button te klikken.
Specificaties
Auto: Mercedes-AMG GT 63 4MATIC+
Op beurs: Autosalon van Geneve 2018
Automerk: Mercedes
Automodel: Mercedes-AMG
Uitvoering: GT 63 4MATIC+
Modeljaar: 2018
Vermogen - Brandstof: 639 pk
Vermogen - Brandstof (kW): 470 kW
Maximale koppel - Brandstof (Nm): 900 Nm
Toerengebied koppel - Brandstof (t.p.m.): 5500-6500 rpm
Toerengebied koppel - Elektromotor (t.p.m.): 2500-4500 tpm
0 - 100 km/u: 3.2 seconden
Maximale snelheid - Brandstof (km/u): 315 km/u
Verbruik (gemiddeld - NEDC): 11.2 l/100 km
CO2-uitstoot (g/km): 256 g/km
Transmissie: AMG Speedshift MCT 9G
Benzinemotor: 4.0-liter V8
Gewicht: 2045 kg

Mercedes
Mercedes-Benz, veelal afgekort tot Mercedes, is een automerk uit Duitsland, in 1926 ontstaan als gevolg van de fusie tussen het Daimler Motoren Gesellschaft van Gottlieb Daimler en de firma Benz & Cie. van Carl Benz. Tegenwoordig is het het merk onderdeel van Daimler AG.
Meer Mercedes nieuws
Mercedes AMG GT R van tuner fostla concepts

Orderboeken gaan open voor Mercedes-AMG GT S RoadsterAutoliefhebber.com is in 1999 gestart met eigenaar Armand van Amersfoort. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Overstappen.nl  een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2020 Contact: Autoliefhebber.com | Sponsor: Creeperz game merchandise, Qlik Sense downloaden, Power BI